Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW

Da jeg skulle ”Alaska på tværs” var der mange ting at gå op i, men telt var en af de vigtige. Jeg vil gerne være så let som muligt, men jeg ville også have plads, så jeg kan restituere og slappe af, når jeg er i teltet. Jeg skulle op og ned over trægrænsen, så det skulle være et telt.

Jeg er personligt heller ikke til hængekøjer, bivi backs og små løsninger, når det er meget lange ture jeg skal på.

Jeg var nede at se på 1 og 2 personers teltet, men ofte synes jeg at side højde var for lille, eller de ikke kunne klare den vind og vejr jeg kunne komme ud for.

Derfor da jeg blev præsenteret for det helt ny Oppland 3 LightWight telt fra Nordisk, var jeg begejstret

Det opfyldt mange af de ting, jeg så efter:

 • God plads
 • God sidehøjde
 • Let, meget
 • Vindstabilitet og stærkt
 • Let at sætte op

Jeg blev heller ikke skuffet på nogen måde under ”Alaska på tværs”. Det levede fuldstændig op til min forventninger og mere til, på de 72 dage jeg var af sted. Det har så mange små smarte detaljer, der er virkelig tænkt over tingene.

Det var ikke små ting teltet blev udsat for. Først det daglige slid, jeg havde storm, torden bygger hvor telt blev rykket i, snestorme og masse af regn.

Det jeg blev imponeret var hvor solidt det var og hvor flot dugen står spændt ud. Indvendigt holder teltet på formerne, ved hjælpe af nogle små snore der løber i bunden. De holdt bare og søgerede for teltet blev ved med at så flot.

Lynlåsene er små, men holdt fint. Til slut havde jeg en lille smule problemer med ydre lynlås, fordi der var sandstorme, det var hårdt ved lynlåsen, men da jeg fik teltet vasket kørt alt igen.

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW aften i teltInderteltet er dejligt stort, hvilke jeg sætter pris på, så jeg kan sidde op i begge ender og bevæge mig rundt. Hele indgangen til inderteltet kan åbnes eller lukkes med et myggenet eller lukkes helt til. Det kan give lidt ekstra udluftning. Sammen med de to ventilationer i hver ende.

Det skal dog siges at på de varme dage, så er teltet selvfølgelig varmt som alle andre teltet. Jeg har glæder mig til de køligere aftner mange gange.

Den stor apsis gjorder jeg let kunne have mine rygsæk og andet vådt udstyr liggende og tørre inde, selv i regnvejr ude.

Det blev til den vådeste sommer nogen siden i Alaska, det pissede ned. Til alle de timers regn, har jeg ligget dejligt og tørt i mit telt.

Jeg fik desværre lavet lidt småhuller i teltet af nogle grene og jeg selv kom til at lave et større hul ved en bardun, da jeg havde sat en sok fast, jeg trak lidt får hårdt i. Men det var let at reparerer teltet med nogle Gore-Tex lapper. Den store skade syet i først og limede efter med ”Seam Sealing” lim.

Jeg havde ikke en stang der knark, det kørte bare. Super dejligt, selv om jeg havde reserve led med.

Data på Nordisk Oppland 3 LW

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW ydretelt

 • Type af telt: Tunneltelt
 • Vægt: 1980 gram
 • Materiale: Ripstop-nylon, har 3 gange silikone på begge sider
 • Stænger: DAC aluminiumsstænger
 • Pakkevolumen: 15 x 50 cm
 • Opslået størrelse, største mål, ydertelt: 430 x 210 (145) x 120 (105) cm
 • Sidehøjde mellem 110 og 95 cm, super dejligt
 • Indertelt længde og brede: 225 x 190 cm

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW mål

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW indertelt

Nordisk logoGår du efter et telt, der kan klare de flest behov, har du her et telt der virkelig opfylder mange krav. På nær et som vintertelt. Jeg kan let se mig selv i det her telt på kano-, kajak-, cykle- og vandretur. Det vejr og fylder ikke meget.

Det blev til mange gode timer i dette dejlige telt. Det er sjovt som de to stykker telt dug altid bliver mit hjem, min base og det der gør det muligt at gennemføre mine lange ekspeditioner.

Nordisk har gjort det igen og lavet en fornyelse af endnu et telt. Bliv endelig ved!

Erik

Relateret indlæg