Blogindlægget er opdateret den 10. juli 2020

Oppland 3 LW er et telt jeg har brugt nu i 6 år, som har været med på ekspeditioner og en masse ture og mikroeventyr. Et telt jeg virkelig sætter pris på.

Da jeg skulle ”Alaska på tværs” var der mange ting at gå op i, men telt var en af de vigtige. Jeg vil gerne være så let som muligt, men jeg ville også have plads, så jeg kan restituere og slappe af, når jeg er i teltet. Jeg skulle op og ned over trægrænsen, så det skulle være et telt.

Jeg er personligt heller ikke til hængekøjer, bivi backs og små telt løsninger, når det er meget lange ekspeditioner/ture jeg skal på. Fordi jeg ville kunne side godt, have plads og mulighed for at bevæge mig og strække ud.

Jeg var nede at se på 1 og 2 personers teltet, men ofte synes jeg at side højde var for lille, eller de ikke kunne klare den vind og vejr jeg kunne komme ud for.

Derfor da jeg blev præsenteret for det helt ny Oppland 3 LightWight telt fra Nordisk, var jeg begejstret

Det opfyldt mange af de ting, jeg så efter:

 • God plads
 • God sidehøjde
 • Let, meget
 • Vindstabilitet og stærkt
 • Let at sætte op

Jeg blev heller ikke skuffet på nogen måde under ”Alaska på tværs”. Det levede fuldstændig op til min forventninger og mere til, på de 72 dage jeg var af sted. Det har så mange små smarte detaljer, der er virkelig tænkt over tingene.

Det var ikke små ting teltet blev udsat for. Først det daglige slid, jeg havde storm, torden bygger hvor telt blev rykket i, snestorme og masse af regn.

Det jeg blev imponeret var hvor solidt det var og hvor flot dugen står spændt ud. Indvendigt holder teltet på formerne, ved hjælpe af nogle små snore der løber i bunden. De holdt bare og søgerede for teltet blev ved med at så flot.

Lynlåsene er små, men holdt fint. Til slut havde jeg en lille smule problemer med ydre lynlås, fordi der var sandstorme, det var hårdt ved lynlåsen, men da jeg fik teltet vasket kørt alt igen.

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW aften i telt

Inderteltet er dejligt stort, hvilke jeg sætter pris på, så jeg kan sidde op i begge ender og bevæge mig rundt. Hele indgangen til inderteltet kan åbnes eller lukkes med et myggenet eller lukkes helt til. Det kan give lidt ekstra udluftning. Sammen med de to ventilationer i hver ende.

Det skal dog siges at på de varme dage, så er teltet selvfølgelig varmt som alle andre teltet. Jeg har glæder mig til de køligere aftner mange gange.

Jeg har på senere ture, gjort det jeg tager pløkkerne op, nede ved jorden, i apsis-enden af telt, så kan jeg rulle teltdugen op over stangen og på den måde få mere luft. Jeg har også gjort det jeg har taget stangen ud i apsis enden og rullet hele apsissen ind over teltet og så det ”kun” var de to midterste barduner der holdt telt og var ny end. Det giver mere luft, på de helt varme dage.

Den stor apsis gjorder jeg let kunne have mine rygsæk og andet vådt udstyr liggende og tørre inde, selv i regnvejr ude.

Det blev til den vådeste sommer nogen siden i Alaska, det pissede ned. Til alle de timers regn, har jeg ligget dejligt og tørt i mit telt.

Jeg fik desværre lavet lidt småhuller i teltet af nogle grene og jeg selv kom til at lave et større hul ved en bardun, da jeg havde sat en sok fast, jeg trak lidt får hårdt i. Men det var let at reparerer teltet med nogle Gore-Tex lapper. Den store skade syet i først og limede efter med ”Seam Sealing” lim.

Jeg havde ikke en stang der knark, det kørte bare. Super dejligt, selv om jeg havde reserve led med.

Efter “Alaska på tværs” kasserede jeg teltet kort efter, det var brugt godt og grundigt. Men jeg skaffede mig et nyt Oppland 3 LW, det her jeg brugt fra start 2015-2020 på mange ture, det er nu også slidt ned. Men jeg synes det er ok, det er et letvægts-telt og tyndt materiale og jeg har brugt det mange gange og mange steder.

Det der bliver mest slidt på teltene er:

 • Stangkanalerne, derfor er det vigtigt at du sætter teltstængerne i teltet lige og stille og har lagt telte pænt ude inden, så du ikke presser stangen igennem og lægger meget pres på stangkanalerne igen og igen.
 • Lynlåsene i inderteltet. Indertelt åbnes og lukkes igen og igen, det der slider på lynlåsene er hvis man ikke løfter op i indgangen når man lyner, så presset er mindre på lynlåsen. Samt der kommer skidt i lynlåsen. Jeg har flere gang haft glæde af at vaske lynlåsen, når der har været meget sand og skidt i luften.

Det eneste der kunne være bedre, er indertelts åbning, det måtte gerne åbne op i modsatte side, det vil være mere logisk når man skal ud og ind. Men det ved jeg de har i tankerne til frem over.

Men jeg så imponeret af hvor meget teltet har holdet til over tiden.

Data på Nordisk Oppland 3 LW

 • Type af telt: Tunneltelt
 • Vægt: 1980 gram
 • Materiale: Ripstop-nylon, har 3 gange silikone på begge sider
 • Stænger: DAC aluminiumsstænger
 • Pakkevolumen: 15 x 50 cm
 • Opslået størrelse, største mål, ydertelt: 430 x 210 (145) x 120 (105) cm
 • Sidehøjde mellem 110 og 95 cm, super dejligt
 • Indertelt længde og brede: 225 x 190 cm

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW mål

 • Vandsøjletryk, oversejl: 2.000 mm (Det er 100% vandtæt)
 • Vandsøjletryk, bund: 8.000 mm
 • Indgang i siden, 1 stk.
  • Men smart lomme, indgangen kan gemmes væk i når indgangen står åben
  • Magnet nederst i indgang, så beskyttelse flap, kikker fast. SMART!
 • Udluftning i hver ende, med myggenet og mulighed for at lukke helt af i apsis ende
 • Indertelt, med myggenet
 • Sidelommer i indertelt til små ting, 5 stk.
 • Sidelommer i ydre telt, 3 stk.
 • Barduner 8 stk.
  • 3 på hver side
  • 1 i hver ende
  • Super smart detalje, er bardun opstrammerne, som gør snor ikke snor og det er let at stramme op og lægge sten eller gren ind som pløk
 • Pløkker med 11 stk. (Hvilke ikke er til alle barduner og øjer. Men let at supplere med sten og grene)
 • Stænger 3 stk. i to længder
 • Vind, testet til 25 m/s
 • Du kan købe dem her hos:

 

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW indertelt

Nordisk logo

Går du efter et telt, der kan klare de flest behov, har du her et telt der virkelig opfylder mange krav. På nær et som vintertelt. Jeg kan let se mig selv i det her telt på kano-, kajak-, cykle- og vandretur. Det vejr og fylder ikke meget.

Telt er super godt til 2 personer. Skal du kun alene afsted på lange ekspeditioner/ture så er Nordisk, Oppland 2 LW et lidt mindre om bedre telt, da der forsat er meget plads.

Glæder det om at være så let som muligt og du ikke skal ud i områder med ekstremt vejr og vind, så bruger jeg mest mit Nordisk Telemark 2 telt, da det er under et kilo. Anmeldelse her: Telt anmeldelse, Nordisk Telemark 2 LW.

Det blev til mange gode timer i dette dejlige telt. Det er sjovt som de to tynde stykker teltdug altid bliver mit hjem, min base og det der gør det muligt at gennemføre mine lange ekspeditioner.

Små hack, pak ikke telt i pakkeposen, læg den væk og pak teltet i en vandtætpose, der er lidt større, så er det let at pakke og få ud, også når det er vådt. Samt du kan tage luften ud af posen efterfølgende, så det ikke fylder.

Jeg har stængerne og pløkkerne i en vandtæt pose for sig selv, da der er meget lettere at pakke teltet væk, når stænger og telt ikke ligger sammen.

Nordisk har gjort det igen og lavet en fornyelse af endnu et telt, der er let og fedt. Bliv endelig ved!

Erik

Blogindlægget er opdateret den 10. juli 2020

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 9. marts 2024