Alaska på tværs, Grej

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW

Da jeg skulle ”Alaska på tværs” var der mange ting at gå op i, men telt var en af de vigtige. Jeg vil gerne være så let som muligt, men jeg ville også have plads, så jeg kan restituere og slappe af, når jeg er i teltet. Jeg skulle op og ned over trægrænsen, så det skulle være et telt.

Jeg er personligt heller ikke til hængekøjer, bivi backs og små løsninger, når det er meget lange ture jeg skal på.

Jeg var nede at se på 1 og 2 personers teltet, men ofte synes jeg at side højde var for lille, eller de ikke kunne klare den vind og vejr jeg kunne komme ud for.

Derfor da jeg blev præsenteret for det helt ny Oppland 3 LightWight telt fra Nordisk, var jeg begejstret

Det opfyldt mange af de ting, jeg så efter:

 • God plads
 • God sidehøjde
 • Let, meget
 • Vindstabilitet og stærkt
 • Let at sætte op

Jeg blev heller ikke skuffet på nogen måde under ”Alaska på tværs”. Det levede fuldstændig op til min forventninger og mere til, på de 72 dage jeg var af sted. Det har så mange små smarte detaljer, der er virkelig tænkt over tingene.

Det var ikke små ting teltet blev udsat for. Først det daglige slid, jeg havde storm, torden bygger hvor telt blev rykket i, snestorme og masse af regn.

Det jeg blev imponeret var hvor solidt det var og hvor flot dugen står spændt ud. Indvendigt holder teltet på formerne, ved hjælpe af nogle små snore der løber i bunden. De holdt bare og søgerede for teltet blev ved med at så flot.

Lynlåsene er små, men holdt fint. Til slut havde jeg en lille smule problemer med ydre lynlås, fordi der var sandstorme, det var hårdt ved lynlåsen, men da jeg fik teltet vasket kørt alt igen.

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW aften i teltInderteltet er dejligt stort, hvilke jeg sætter pris på, så jeg kan sidde op i begge ender og bevæge mig rundt. Hele indgangen til inderteltet kan åbnes eller lukkes med et myggenet eller lukkes helt til. Det kan give lidt ekstra udluftning. Sammen med de to ventilationer i hver ende.

Det skal dog siges at på de varme dage, så er teltet selvfølgelig varmt som alle andre teltet. Jeg har glæder mig til de køligere aftner mange gange.

Den stor apsis gjorder jeg let kunne have mine rygsæk og andet vådt udstyr liggende og tørre inde, selv i regnvejr ude.

Det blev til den vådeste sommer nogen siden i Alaska, det pissede ned. Til alle de timers regn, har jeg ligget dejligt og tørt i mit telt.

Jeg fik desværre lavet lidt småhuller i teltet af nogle grene og jeg selv kom til at lave et større hul ved en bardun, da jeg havde sat en sok fast, jeg trak lidt får hårdt i. Men det var let at reparerer teltet med nogle Gore-Tex lapper. Den store skade syet i først og limede efter med ”Seam Sealing” lim.

Jeg havde ikke en stang der knark, det kørte bare. Super dejligt, selv om jeg havde reserve led med.

Data på Nordisk Oppland 3 LW

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW ydretelt

 • Type af telt: Tunneltelt
 • Vægt: 1980 gram
 • Materiale: Ripstop-nylon, har 3 gange silikone på begge sider
 • Stænger: DAC aluminiumsstænger
 • Pakkevolumen: 15 x 50 cm
 • Opslået størrelse, største mål, ydertelt: 430 x 210 (145) x 120 (105) cm
 • Sidehøjde mellem 110 og 95 cm, super dejligt
 • Indertelt længde og brede: 225 x 190 cm

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW mål

 • Vandsøjletryk, oversejl: 2.000 mm (Det er 100% vandtæt)
 • Vandsøjletryk, bund: 8.000 mm
 • Indgang i siden, 1 stk.
  • Men smart lomme, indgangen kan gemmes væk i når indgangen står åben
  • Magnet nederst i indgang, så beskyttelse flap, kikker fast. SMART!
 • Udluftning i hver ende, med myggenet og mulighed for at lukke helt af i apsis ende
 • Indertelt, med myggenet
 • Sidelommer i indertelt til små ting, 5 stk.
 • Sidelommer i ydre telt, 3 stk.
 • Barduner 8 stk.
  • 3 på hver side
  • 1 i hver ende
  • Super smart detalje, er bardun opstrammerne, som gør snor ikke snor og det er let at stramme op og lægge sten eller gren ind som pløk
 • Pløkker med 11 stk. (Hvilke ikke er til alle barduner og øjer. Men let at supplere med sten og grene)
 • Stænger 3 stk. i to længder
 • Vind, testet til 25 m/s

Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW indertelt

Her ved Nordisk kan du selv gå på oplevelse i teltet både ud og ind, 360 grader og se vind test.

Nordisk logoGår du efter et telt, der kan klare de flest behov, har du her et telt der virkelig opfylder mange krav. På nær et som vintertelt. Jeg kan let se mig selv i det her telt på kano-, kajak-, cykle- og vandretur. Det vejr og fylder ikke meget.

Det blev til mange gode timer i dette dejlige telt. Det er sjovt som de to stykker telt dug altid bliver mit hjem, min base og det der gør det muligt at gennemføre mine lange ekspeditioner.

Nordisk har gjort det igen og lavet en fornyelse af endnu et telt. Bliv endelig ved!

Erik

Relateret indlæg

You may also like

8 kommentarer

 • Mads Overgård

  Hej Erik

  Har kigget på nordisk opland 3 lw og syntes da osse det er fedt

  Men hvordan er det i forhold til fjallraven abisko shape 3?

  Er nordisk lige så holdbart som fjallraven ? Kan se fjallraven anbefaler det som et 4 sæson telt men kan ikke som om nordiske osse gør det med deres?

  Skal bruges på vandreture

  Og tak for generelt vildt gode anmeldelser omkring mange ting her friluftslivet

  Vh mads

  11. marts 2017 at 21:55 Svar
  • Erik B. Jørgensen

   Hej Mads Tak for det spørgsmål.
   Jeg har ikke testet Abisko Shape 3, men ser også godt ud. Oppland 3 LW er ikke 4 sæsoner hvis vi snakker som jeg se det. Men det er Shape 3 heller ikke efter min mening. Jeg bruger andre teltet til vinter.
   Jeg synes begge mærker er solide og holder godt. Jeg har begge mærker selv.
   Dog synes jeg at Shape 3 er for lavt og det er noget smallere end Oppland 3 LW og 25% tungere, når jeg ser på tallene.
   Så er det “kun” til vandreture, Så tænker jeg heller ikke det er til sne. Så ville jeg ud fra det jeg ved tag det største og letteste. Men tag endelig ud og se på dem før du vælger.
   Hvis du ikke har set mit indlæg “Valg af telt til friluftsliv” Så skriver jeg en masse om hvad jeg lægger vægt på!
   Håber det er lidt hjælp
   Erik

   12. marts 2017 at 09:55 Svar
 • Peter Bak

  Hej Erik

  Du skriver “På nær som vintertelt”..

  Hvorfor tænker du ikke teltet kan bruges som vintertelt? Eller er det “bare” fordi du har et du finder er bedre som vintertelt?

  mvh
  Peter Bak

  31. oktober 2016 at 12:30 Svar
  • Erik B. Jørgensen

   Hej Peter
   Tak for spørgsmålet:
   Selvfølgelig kan jeg bruge det en vinter dag her hjemme. Men når jeg tænker vintertelt, er det på vinterfjeldet. Her tror jeg ikke på det kan klare en rigtig snestorm. Lynlåsene er for fine. Der er for meget ventilation og åbent forneden i yderteltet, her vil jeg have snekanter og kraftigere stænger.
   Så personligt ture jeg ikke at gå op på de åbne sletter, eller indlandsisen, med sådan et telt.
   Så fortrækker jeg teltet der er lavet til det.
   Mvh
   Erik

   31. oktober 2016 at 13:22 Svar
 • Peter

  Hej Erik, jeg er på udkig efter et telt til kajakken, vi skal være kæresten og mig selv i det. Ville du anbefale Oppland 3 til det? Kan det komme ned i en rund kajakluge?

  Tusind tak for dine inspirerende artikler, bliv endelig ved!

  8. marts 2016 at 10:22 Svar
  • Erik B. Jørgensen

   Hej Peter
   Tak for de pæne ord.
   Det er et rigtig fint telt. Hvis ud har en normal kajak, kan det let komme ned i kajakken, det er meget lille. Jeg vil dog altid tag stænger ud af mit telt op pakke det særskilt, så er det lettere at pakke.

   Det er et Oppland 3 LW jeg har, det er super fint som jeg skriver, men er det “kun” til kajak behøver du ikke et så let telt. Men skal I også ud og vandre, ville jeg helt klar tag det.

   Jeg ville også se på Fjällräven Endurance 3, det er lidt tungere, men har to indgange, så det er lettere at lufte ud og det er mere solidt. Dog står inderteltet ikke så stramt. Jeg har skrevet en anmeldelse af det her.

   Et 3 personer telt, vil være fint til jer to, på sommereture. Men forventer du vinterture og brænder i telt og hvad det ellers kræver, er et 3 personers telt småt. Hvis I ser på andre teltet, så se på sidehøjde i indertelt, mange teltet er for lave til at side godt.

   Håber det var lidt hjælp.
   Mvh
   Erik

   8. marts 2016 at 10:46 Svar
   • Peter

    Tusind tak for svaret, hvis der skal teltes om vinteren bliver det uden kæresten, siger hun 😉

    Tror du kvaliteten på PU modellen af Oppland er ok? Som du skriver betyder vægten jo ikke så meget i kajak og vi har ikke tænkt os at vandre med det.

    8. marts 2016 at 21:26 Svar
    • Erik B. Jørgensen

     Ja kvalitet er helt i top. Nordisk laver super gode telt i gode materialer.
     Når du ikke skal vandre, så ville jeg se mere på Fjällräven Endurance 3 eller tilsvarende telte, her er teltet stærkere, du får to indgange, bedre udluftning og mange flere detaljer. Prøv at tjek tilsvarende teltet ud fra forskellelige mærker, men jeg vil tro du vender tilbage til Endurance 3.

     8. marts 2016 at 23:29 Svar

  Skriv en kommentar