Dato: 7. maj 2011
Lejr / dag:  Lejr 25 / Dag 33 stadig Lødingen
Pos (google):  68 24 45.2 / 16 00 31.7 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet:  0 km (i alt 920,7 km)
Rotid: 0
Vejr: lidt blandet her i ly af alt. Tynde høje skyer, det meste af dagen, kort lave skyer med regn, en del sol. Vindstille til 6 m/s s /sv. 4-10 grader her på land
Bølger, ?
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Jeg fedtede aften væk med at kikke på kort, rydde op, gennem gå alt, når jeg er træt er det bedst at være i gang. Ringede til en lokal kajak mand der har Lofoten kajakk, der hedder Jan. Kan lige så godt høre en lokal om at krydse Vestfjorden, han forslog jeg roer til Offsøya og roer over der mindre strøm mange små øer på den første del af krydset, herligt. Han mente også det ville være fint i morgen og frem. Han var i gang med kurser.

Da jeg lage mig var jeg nu ikke sikker på jeg havde lyst til at ro i modvind hele dagen med 6 m/s, min krop råber på hvile, som Niels tørt konstateret i telefon, du her jo ikke siddet stille under dine hviledag endnu, så kan godt forstå du er træt. Så jeg lage mig til at sove uden vække ur, kl. 21.30, blandet 16 autocamper og 3 campingvogne, der er vist nogen der har et andet afgift system!  Ved et tiden var der nogle fulde mennesker der skulle lufte hund og skændes så var lidt vågen, ellers sov jeg til 08.30 var vågen her 45 min ca. så var fuldt ud klar over det. Valgt at tage en stille morgen og afgøre om jeg ville ro. Endnu en lokal sagde det var fint vejr, det var det også her. Gik min kajak efter har alle ro åbne så alt kan tørre igennem. Så startede jagten på det ul i mit underlag der driller mig, ud i havet og undervand med det, kan simpelthen ikke finde det. Var en kat der, som er men på tur i en autocamper, godt nok en tam kat.

Tid til at gå op og handle og sende Dag hans Lods bog retur.

Har det skrækkeligt, sådan jeg kan ikke tage en beslutning om jeg skal ro, er så dårlig til at hvile. Men på vej op i byen kom jeg fri og der sted 6 m/s ind her hvor vi er i læg, så godt det svære beslutning var taget, hviledag, bedre at bruge kræfterne på gode dag.

Godt at gå en tur ellers har jeg siddet på min flade i telte og læst, spist, drukket sodavand, snakket med campingfolket. En lokal Nordmand der også padler med kone kom retur, de ville gerne invitere mig på mad i aften ved 20 tiden, så jeg bliver hentet senere. Sagde straks ja, selv om jeg skulle i seng der og tidligt videre, men igen når folk invitere så må man sige ja og få den oplevelse.

Synes jeg har fået styr på det hele, har dog lavet lidt, skiftet en af lynlåsene i min dækstaske og små ting, men i hviler. Kan mærke mine muskler har godt af det, de bevæger sig og er ømme, så de er godt i gang med at komme sig.

Resten af dage står på afslapning og klar gøre til afgang i morgen. Glæder mig til at komme videre, samt at komme på besøg i aften, virker som flinke mennesker.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!