Blogindlægget er opdateret den 29. juli 2020

Jeg havde to par Abisko Zip off Trousers, Fjällräven bukser med zip ben, med på tur, et par jeg brugte og et par i reserve.

De er lavet i G1000 stof i kombination med stretch materiale, for at give endnu mere bevægelsesfrihed.

De kommer i rå længde i buksebenene, så de skal lægges op, men så har man også bukser der passer helt perfekt. Snittet i bukserne gør, at de sidder vildt behagelig, jeg kan personlig godt lide de har lidt høj talje, når jeg altid bruger bælte, med kniv, osv.De to ”normale” lommer er dejligt dybe og det helt geniale, de har lynlås, slut med at tabe multitools, nøgler, eller andet når man vælter rundt. Hvis man lige husker at lukke dem.Ellers har de Fjällrävens klassiske lommer, på højre lår, en stor lårlomme, med knapluk, der har fået den dejlige detalje, at inde i den er der en mindre lomme, til at holde styr på indholdet. I den lomme havde jeg min overlevelses æske og en nødflare pen, med patroner.

På venstre lår er, en mindre lomme også med knapluk, den havde jeg myggecreme og et strygestål, til bål.

De har ingen baglommer, hvilket er dejligt så man ikke sidder på noget. Lige over knæene kan buksebenene lynes af, når der er brug for det.

Bukserne har forstrækninger på knæ, bagpå og på benafslutningen,  men de føles ikke tykke eller stive. De sidder som om de er gået til fra første dag og stretch stoffet gør de føles lette.

Fjällrävens G1000 stof synes jeg er genialt og holdbart, og i kombination med stretch materialet, giver det en god pasform.

Igen er der ikke gået på kompromis med noget, alle lynlåse er YKK, syninger, osv. holder fint. En rigtig fuldblods fjeldbuks. Hvis jeg skal være helt ærlig, så også min pæne bukser. Ja har den model på så ofte jeg kan. Dem jeg har bugt på hele turen ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano” er godt nok pæne efter den brug de har været udsat for. Selvfølgelig kan det ses, at de har været brugt i over 60 dage i træk, men de er godt nok pæne.

Kan ikke finde på noget negativt. Ud over jeg ikke har dem på lige nu og er på tur.

Abisko Trousers, fra Fjällräven

Jeg har brugt Abisko Zip Off Trousers, fra Fjällräven siden 2012. Jeg har forsat mine to først par, men de er godt nok tynd slidt nu. Men jeg fik 2 ekstra par et par år senere. Desværre er de udgået som Zip Off bukser, det er en katastrofe. Da min bukser ikke er pæne nok til dagligt brug mere, så har jeg måtte købe dem uden Zip Off, så nu har jeg også 2 par “Abisko Trousers” som pæne bukser. Jeg elsker den model, håber de laver den i Zip Off på et tidspunkt igen.

Abisko Trousers, er den samme model, der kommet lidt læder og snor på lynlåsen, men ellers er alt det gode gamle. Husk ikke at forveksle den med “Fjällräven Abisko Lite Trekking Trousers”, det er ikke den samme buks!

Du kan købe dem her hos:


Vi du have alle min fif og råd til valg af vandrebukser, samt se alle de par jeg har brugt igennem tiderne, så se mere her:

God fornøjelse

Erik

Blogindlægget er opdateret den 29. juli 2020

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 25. november 2023

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen