Alaska på tværs, Grej

Anmeldelse Rygsæk, Fjällräven Kajka 100, test

Rygsæk, Fjällräven Kajka 100, test

Fjällräven Kajka 100 har jeg virkelig testet i bund. Den er teste på en del mindre vandreture og under “Alaska på tværs”, hvor den fik tæsk! Ja det fik jeg også.

Jeg valgt den ud fra nogle tanker. Jeg ville have en tilpas stor rygsæk, til de mange ting og proviant jeg skulle gå med. Da turen var lange og terrænet hårdt, ville jeg også have en rygsæk der kunne holde til hele turen og belastningerne.

Det har jeg aldrig fortrudt på nogen måder. Jeg har nydt mange af rygsækkens detaljer, men også mange jeg ikke har brugt. Jeg har ikke brugt toplåget til bæltetaske og jeg har ikke brugt nederst rum, inddeling, da jeg har så meget udstyr, det var bedre for mig at pakke det i et rum. Jeg bruger heller ikke drikkesystemet, da jeg drikker af flaske.

Men jeg har brugt en hav af de andre detaljer og det er det der gør den så fed, at Fjällräven, virkelig har tænkt på mange ting.

Nogle af de detaljer jeg har stor nydt

Rygsæk, Fjällräven Kajka 100, test pause på rygsæk

Siddelommerne, de håbes i siden med en lang lynlås. Så når jeg lægger rygsækken og sidder på den når jeg holder pause, har jeg super let til gang til mit indhold i rygsækken. Ud over det er de syet på en måde, så de let kan udvide sig og indeholde meget udstyr.

Sidde lommer i net. Her sad min drikkedunk, LifeStraw Go (anmeldelse her). Så kunne jeg let komme til og af med min drikke dunk. Her lå også min vandbeholder, når det var tid til lejer. I den anden siden var min reserve peberspray.

Bæresystemet, jeg ved godt jeg ikke har været sød ved min rygsæk, jeg har ikke talt pænt, når det gjorder hammer ondt og jeg var træt. Men min rygsæk, sad super godt og jeg kunne justere den på et utal af måder, så jeg hele tiden kunne sætte den optimalt, eller ændre presset.

Rygsæk, Fjällräven Kajka 100, test regnovertræk

Regnslaget / Rygsækovertrækket. Jeg har ikke rigtig brugt regnslag så meget før. Da det så blev den vådeste sommer i Alaska i mange år, var det en stor hjælp. Rygsækken er bare lettere når alt er tørret. Alt mit grej er dog altid pakket i vandtætteposer. Det var også yderst under mine flodkrydsninger, for at holde vandet lidt ude og holde sammen på det hele, når rygsækken skulle flyde. Det blev også til et par snestorme.

Det hele. Jeg var så glad for den var så solid som den var. Den er slidt nu og jeg har syet forskellige ting. Men jeg har svømmet mange floder, hvor den blev gennemblødt og tung. Jeg har flået den op af vandet, igennem buske og taget den på så mange gange. Den holder bare.

Med en vægt på lidt over 3,5 kg, er det ikke til de små korte tur. Det er til gengæld perfekt til de lang ture, eller du har meget grej med. Jeg har gået i snit med mellem 25-40 kg. Det er ikke altid sjovt, så derfor er det ekstra vigtigt at rygsækken hjælper mig det den nu kan og holder.

Rygsæk, Fjällräven Kajka 100, test detaljer

Detaljer om Kajka 100, Fjällräven

 • Perfect Fit, justerbart rygpanel kan indstilles præcis til dig, både i højde og brede
 • Ergonomisk hoftebælte med små sidelommer
 • Fløjte i bryststrop
 • Stort låg med to lommer, indvendig nøgleklips. Låget kan tages af og bruges som dagstaske
 • Elastiskker på toppen (brugte jeg til solceller)
 • Frontåbning, hele fronten kan åbnes med kraftig lynlås, i begge sider. Så der er let adgang. Jeg brugt det ikke så meget.
 • Hovedrummet, lukkes med stor snelås
 • Sidelommer, med lynlås i siderne. Det giver let adgang. De er syet så de let kan udvide sig og kompressionsstropperne kan justere størrelse på dem.
 • Kompressionsstropper på siderne og fronten
 • Store sidelommer i elastiskstof, let at sætte drikkedunk og andet ind. Kan åbnes i siden
 • Isøkser og vandrestave monteringsstropper bag på.
 • Rummet i bunden kan bruges til at opbevare våde ting. Da det kan lukkes med net.
 • Er forberedt til brug med drikkesystem

Rygsæk, Fjällräven Kajka 100, test og anmeldelse

Data for Kajak 100, Fjällräven

 • Vægt: 3550 g
 • Volumen: 100 liter
 • Højde: 90 cm
 • Bredde: 40 cm
 • Dybde: 31 cm
 • Materiale: Polyester, plastik, træ og metal
 • Yderstof: 600D 100% Polyester
 • Regnslag: Medfølger, super solidt. I blåt og med refleks print bag på
 • Bæresystem: Perfect Fit, kan justeres i højden og breden
  • Rammen: Specielt lamineret finsk birk, for mindre belastning af miljøet
 • Detaljer: Størrelse guide » ved Fjällräven
  • Varenummer: F27097
  • Køn: Unisex
 • Vejledende pris: 2.999,00 kr.

Her kan du se lidt, hvad Fjällräven, har haft af ideer bag ved Kajka

Jeg kan blive ved med at fortælle om Kajka og vise små detaljer og fine tanker. Jeg vil bare sige prøv den, hvis du har brug for en rygsæk i den størrelse. Findes dog også i 55, 65, 75, 85 liter og en junior udgave. Jeg har været glad, du skal gøre dine egne erfaring og rutiner.

Noget jeg har nydt, er at gå med min kamerataske sat på foran, med en masse vægt i. Det har givet en bedre vægtfordeling og let tilgang til mange af min tinge som, kamera, revolver, peberspray og ekstra batterier.

Erik

Relateret link

You may also like

4 kommentarer

 • Michael Dreves Beier

  Hej Erik,

  Tak for en glimrende gennemgang af Kajka. Er glad for at læse alle de store roser – nu hvor jeg selv indkøbte en 75’er i efteråret og havde den med i Mellemøsten for nogle uger siden. Jeg synes også det er en fremragende rygsæk og går også rundt med følelsen af at den vil holde i rigtig mange år og jeg kun vil blive mere og mere glad for den 🙂

  -mic

  24. februar 2015 at 23:48 Svar
 • Thorkil

  Hej Erik.

  Super fedt indlæg, du har virkelig fået gennem banket den taske.

  Jeg har et spørgsmål omkring hofte bæltet.
  Jeg ejer selv Kajka 85L modellen og jeg synes at hoftebæltet glider ned det første stykke tid når man starter med at gå. Det føles derefter som om at rygsækken hviler på ens baller i stedet for hoften. Har du lagt haft samme oplevelse, eller er det bare mig? 🙂

  24. februar 2015 at 15:47 Svar
  • Erik B. Jørgensen

   Hej Thorkil
   Tak for kommentaren. Det oplevede jeg også i starten. Indtil jeg fik justeret ryglængden. I starten gled min ryglængde stop, så den blev for lang. Da jeg fik et mærke og den blev slidt, så kunne den bedre holde sig nøjagtigt samme sted.
   Så prøv at lav korter ryglængde og lav et mærke så du kan se om den holder samme sted.
   Mvh
   Erik

   24. februar 2015 at 16:29 Svar
 • Søren

  Hej Erik

  Rigtig god gennemgang.

  24. februar 2015 at 14:43 Svar
 • Skriv en kommentar