Yeti Cut, ultra let dunjakke, test og anmeldelse

Under “Alaska på tværs” 2014, havde jeg et stort ønske om at være så let som muligt, samtidigt skulle mine ting kunne hold til hårdt brug i lang tid. Jeg viste jeg ville blive tung, med mad, våben, elektronik, osv. Det var dog ingen grund til at tage ekstra vægt med uden grund.

Derfor var jeg på udkik efter en varm trøje til teltet og evt. de kolde dage. Jeg har en del super lækre uld og fleece trøjer som gør arbejdet super godt og jeg elsker. De er dog ikke de letteste i verden.

Så jeg så lidt på letvægt dunjakker og da jeg så Yeti’s kvalitet, blev jeg endnu mere nysgerrig og interesseret. Jeg fik en snak med Yeti og blev anbefalet Yeti, Cut, hvilke jeg godt kunne forstå. Jeg var virkelig imponeret.

Jeg testede Cut før Alaska og den kom også med på ”Alaska på tværs” så det er baggrunden for min test og anmeldelse. Den er primært brugt i lejren under min 72 dages tur.

Jeg kan med det samme sige, at jeg har været super glad for den. Den har vist sig at være meget mere solid end jeg havde forventet og den har givet mig dejlig varme i mange timer. Det jeg elsker ved den, er den er simpel og gør hvad den lover. Især at der er hætte på er super dejligt, den kan let tages på ellers bruges som ekstra krave og dække nakken godt og den sider godt

Det er fedt at der er nogle gode stropper i lynlåsene og det er fedt at frontlynlåsen er lavet så jeg endnu ikke har kørt den fast i stoffet. Side lommerne sætter lidt letter fast indtil jeg lærte at trække ud i stroppen skråt bagud, vupti så køre de let.

Cut har også rimelig lange ærmer, hvilke jeg sætter pris på da jeg har lange arme.

 


Data, Cut fra Yeti

 • Størrelse XS til XXXL. Jeg har brugt en XL
 • Vægt: 240 gram L (254 gram i XL)
 • Stof: Next to Nothing 2.0. Deres egent stof 20,5 gram m2
  • Vind- og vandafvisende
 • Dun: 800+ European Down, 95% dun og 5% fjer. Crystal Down, div. fra slaget og registeret gæs.
 • En lang front lynlås, med strop.
 • To stiklommer med lynlås
  • Venstre lomme, lille sikringsstrop
  • Den venstre lomme er med net indvendigt, til at pakke jakken ned i.
  • Den højre lomme er med stof indvendigt,
 • To åbne inderlommer, ved stiklommer
 • Elastik justering i bunden af jakken
 • Elastik i hætten og ærmer, uden justering
 • Hætte med elastik justering
 • Link til Yeti, Cut (Kvinde modellen hedder Affinity)


Har Cut, Yeti holdt hvad den lovede?

Ja kan jeg sige, den har været solid, det havde jeg ikke forventet. Den sidder super godt og varme super godt, især i forhold til den meget lave vægt. Stoffet er også godt vind- og vandafvisende.

Du skal huske det er en dunjakke, jeg havde ikke nogen problemer med at det blev våd på turen. Hvis jeg var ude i noget regn, tørrede jeg den bare i teltet.

Jeg vaskede den dog efter turen og lod vær med at tørre den i tørretromleren for at se hvor lang tid det tager at tørre den. Du skal være indstillet på det vil tag et godt stykke tid at tørre den hvis den bliver gennemblødt, men hvorfor skulle den også det.

Det er også en dyr jakke/trøje i forhold til en uld eller fleece trøje. Men du slipper også for en del vægt og får en gennemført ultralet dunjakke.

 


Yeti Cut, ultra let dunjakke, test og anmeldelse, Finland på langs med Erik B. Jørgensen

Blogindlægget er opdateret den 3. nov. 2023

Min Cut dunjakke har jeg brugt på langt de flest af mine ture og mikroeventyr, igennem 9 år. Efter “Finland på langs – til fods” 2023, måtte jeg erkende at ting ikke vare ved. Jeg har måtte pensionere en noget tynd Cut dunjakke efter mange gode timer samme.

Se meget mere om hvad jeg bruger i dag, og få mine bedste råd og fif til valg af dunjakke her:

 


Så det er en jakke der virkelig kan gøre dig godt hvis du vandre eller cykler meget hvor din vægt skal ned.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Yeti Cut, ultra let dunjakke, test og anmeldelse, Alaska på tværs med Erik B. Jørgensen

 

Indlægget er opdateret: 3. november 2023