Telt anmeldelse, Fjällräven Akka Endurance 3. Brugt under "Far og datter i Vildmarken - 45 dage i kano" af Erik B. Jørgensen. 62 dage i træk.

Telt er altid en videnskab, hvilke former, osv. er man til. Jeg kan mægtigt godt lide tunneltelte, når der ikke er rent klippe. Fordi de er lette at sætte op alene og i hård vind og de har god plads inden i (alt efter størrelse) men de har flere lige sidder. Samt jeg vil altid have telte der kan sætte op, i en bevægelse. Hvor indertelt og ydretelt rejses på samme tidspunkt.

Jeg har brugt Hilleberg og Helsport telte, på mine mange ekspeditioner. Men jeg blev noget forelsket i Fjällräven’s Akka Endurance 3, fordi det er så gennemtænkt og har et godt indendørs areal når jeg / vi er længe af sted.

Så det skulle være vores telt på ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”.

Det krævede et telt der var rimeligt plads til 2 personer, da vi skulle være mange timer i vores telt, samt de detaljer, som to indgange, mulighed for regnslag, tørrenet, osv. vil være super godt på en lang tur. Hvor teltets vægt ikke gør det store.

Akka Endurance 3, vejr 4,2 kg det er ikke et let telt, men i forhold til hvad jeg fik, synes jeg det er 100% rimeligt. Til lange ekspeditioner, eller bare vi er to af  sted, kan det let forsvares. Er det til rent sommer, vandre brug, er det for tungt, hvis man er alene, men er man to, er det fornuftigt nok.

Akka Endurance 3, er fyldt med detaljer, som jeg vil prøve at gå igennem her:

  • Lavet af 30D Triple-Rip polyester, som er silikonebelagt på begge sidder og 100% vandtæt.
  • Den nederste kant er forstærket, så kan holde til at lægge sten på, skovle sne op, m.v.
  • Udvendige stangkanaler, som jeg elsker, ved uheld går der ikke hul i selve teltdugen, samt det er letter at få stængerne i. Kanalerne er ekstra store, så på ekstra krævende ture, kan der sættes dobbelt stænger i. Kræver, dog ekstra tilbehør, med dobbelte teltstangfødder.
  • Godt med barduner 8 stk. der er lavet super, da de er dobbelt snor, så de fordeler trækket og er let at sætte uden om pløkker, ski, sten, gren, osv.
  • To indgange, helt vild fedt, at der kan luftes ud, vender vinden, skifter der bare sidde. Samt det er hurtigt at pakke ud og ind, når to personer kan arbejde.
  • Stængerne er ekstra kraftige og farvekodet. Farvekoden går igen, ved stangkanaler.
  • Der er reflekser på alle steder du skal arbejde. Stangkanaler, teltåbninger, ventilations huller og selve plastklodsen på lynlåsene er selvlysende i mørke. Det gør det super let at sætte op i mørke og let at finde frem til. Men bare i det daglige brug, gør reflekser og farvekode, det er lynhurtigt at finde stangkanaler, osv. ved opsætning.
  • God justerings muligheder, både ved teltstangfødder og ved pløkkeholder i enderne. Samt bardunerne justeres let og hurtigt.
  • Der er gode lynlåser i teltet, men snor på, så de er lette at få fat i.
  • En stor dejlig apsis, til opbevaring af grej, madlavning, kuldgrav om vinteren, osv. Elsker store apsis, fordi det giver så meget ro i telt, når alt kan være derude og det er let at komme til.
  • Tørresnor øverst i apsis og indertelt.
  • Ventilations hulerne i begge ender af teltet, er afstivet så de altid står åbent, der er lynlås i begge ende, både til at står fuldåbent, med myggenet eller hele lukket. Det gør der er super nemt at udluftet og lukke til, hvis vinder drejer eller frisker op. Det samme er der i inderteltet, så det er let at komme til den en udvendige ventilations kanal.
  • Indgang er dejlig stor med dobbelt ”dør”, da der både kan lukkes til og der er myggenet. Myggenettet kan let rulles væk og sikres så det er væk, de dage det ikke bruges.
  • Inderteltet, er sat godt fast med mange stropper til yderteltet. Så det står pænt og indertelt og ydertelt kan sættes op samtidigt. Det er dejligt i regnvejr og i det daglige, da det går stærkt.
  • Indgangen i inderteltet, er også med dobbelt lynlås, så der er myggenet eller lukket. Indgangen falder ned i bunden af teltet og kan ikke lynes ud til en af siderne, det var jeg lidt irriteret over, nogle gange, fordi indgang let slæbes med ud og ind. Men det vendende jeg mig hurtigt til. Så jeg fik den gemt væk under underlag, osv.
  • Inderteltet sidder flot og stramt, kunne dog godt tænke mig en ekstra strop på midten af inderteltet ud til yderteltet, fordi indertelt kan godt hænge en lille smule.
  • Inderteltet har små lommer, så det er let at ligge småting fra sig.

 

Tilbehør

  • Akka Enduerence 3, er fyldt med små detaljer til ekstra tilbehør. Hvilke viser hvor langt frem de har tænkt.
  • Inderteltet, har små stropper til at sætte tørrenet op i. Eller selv sætte ekstra tørresnor op.
  • Tørrenettet havde jeg med, et fint net, men lommer der kan hænge ned. Lommerne sidder dog lidt i vejen hvis man er høj. Men fungere super til vores tøj, osv. Fed detaljer at de har tænkt det ind. (ser mere her under)
  • Udvendig er der stropper til at på sætte et regnslag / ekstra teltdug / presenning kaldt Nunjes Tarp. Der giver ekstra overdæk. Det er super smart, fordi det er så hurtigt at sætte på og det giver 3 m2 ekstra . Vandet løber fint af, hvis det sætte rigtigt op. Det var dejligt på varme dage, hvor regnen fladt, at vi forsat let kunne gå ud og have bål i kanten, hvis det var det vi ønskede.
  • Andet tilbehør der kan fås er ekstra lommer (Organizer Wall) eller Gear pocket og forstærkningsgulv.
  • Dejlige solide pløkker, men snor i. De er lidt skarpe, men de er stjerneformet, og jeg har ikke bukket en eneste.

 

Se Fjällräven’s video om Akka Endurence 3 her:

 

Nunjes Tarp, ekstra teltdug / presenning / telt fra Fjällräven

regnslag / ekstra teltdug / presenning kaldt Nunjes Tarp til bl.a. Akka Endurence 3. Er tænkt som ekstra tilbehør til teltet eller som selvstændig læskærm. Da de 3×3 meter presenning kun vejrer 460 gram og er lavet i polyesterstof. Så giver de ekstra gram en helt ubeskrivelig frihed. Da det er tørt uden for teltet, når det er regnvejr. Samt vi du gå en top tur, eller en lang dagstur, kan det tages med som reservetelt, læ, osv.

Det sættes super let på teltet, med små øjer og pinde.

Nunjes Tarp, var faktisk noget af det der overraskede mig aller mest overraskende og positivt, på vores ekspedition ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”. Noget jeg blev meget glad for.

Gear loft / tørrenet til Fjällräven telte

Jeg har stort set tørrenet i alle mine teltet, da det er så super dejligt at kan tørre vores tøj og letter holde styr på tingene i teltet. Derfor havde jeg også et Gear loft / tørrenet i mit Akka Endurence 3 telt.

Det er lavet af netstof og måler 100×50 cm. Som sætters op i elastikker. Der er to store lommer der hænger ned, hvis man har behov for det. Er man høj og hopper meget rundt kan de klappes op.

Super fedt at have med, vejr 100 gram.

Kan ikke helt bestemme mig om jeg synes det  er smart det er elastik gear loftet er hængt op i, ville nok heller have det var snor der kunne strammes op, så det ikke giver sig. Men elastikken virkede godt nok.

Med Akka Endurence 3, har du et telt der kan klar det mest og med tilbehør der gør livet letter og dejligere. Et super fedt telt.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 19. februar 2023

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen