Kikkert på tur, Brunton ECHO 10x25

En lille kikkert kan være til stor hjælp på ture / ekspeditioner. Men jeg bruger den heller ikke nok til jeg vil have en alt for tung kikkert med.

Så jeg kikkede rundt efter en kikkert til ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”. Jeg endte med et nyt mærke for mig, en Brunton ECHO 10×25, da jeg også have Brunton solceller og de så super gode ud. Derfor ville jeg prøve en kikkert fra dem.

Ideen med at have en kikkert med, er at kunne se nærmere på fugle og andre dyr. Men jeg bruger det også til at planlægge turen videre frem.
I kanoen kunne jeg nogle gange se frem af elven, for at prøve at vurdere en fos, osv. før jeg kom til det.

Hvis jeg er i bjerge eller på fjeldet. Bruger jeg ofte kikkerteren til at vurdere et stykke jeg er i tvivl om. Når jeg har set lidt på området, lægger jeg en rute videre op, den holder jeg mig til, selv om det nogen gange er fristene at lave om på ruten undervejs. Men hver gang jeg laver om ruten undervejs, synder jeg mig selv, fordi på afstand ser jeg ruten meget bedre. Det har jeg lært ikke at gøre mere.

Jeg blev positiv overrasket over Brunton ECHO 10×25 da jeg fik den. Den leveres med en lille taske med velcro luk og bæltestrop.

Kikkerten er med halsrem, ellers er kikkerten yderst kompakt. Den er yderst simpel, der er mulighed for at dreje to afstands stykker ud, hvor man kikker ind, så man let får den korrekt afstand til okularet. Den kan justeres, ved et hængsel på midten, så øjenafstanden bliver den rigtige. I midten sidder justerings skruen til skarpheden. Der er også mulighed for at justere synet mod plus / minus hvis ens syn ikke er helt skarp.
Kort sagt alle de funktioner en normal kikkert har.

Den er lavet i hård plast og gummi, så den er stødsikker og vandtæt. Men en samlet vægt på ca. 350 gram. Er det en ting jeg ofte prioritere med på tur. For at få naturen endnu tætter på.

Selv om Karen kun var 3 år på vores tur, elskede hun kikkerten, selv om jeg ikke helt tror hun viste hvad den kunne, fordi hun stod altid og så på ting meget tæt på. Men jeg prøvede også flere gange at lægge den fast på et træ, en tønde, eller ligene og på den måde få Karen til at se ting.

Jeg var super glad for min kikkert der kommer til at følge mig de næste mange år, er super glad for kvalitet, især i forhold til prisen. Kan godt se at Brunton er van til at lave grej til militæret. De laver nogle solide produkter.

Se kort video gennemgang af den her:

Erik

Relateret indlæg

Andet fra Brunton:

Indlægget er opdateret: 22. april 2020

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen