Far og datter i Vildmarken
– 45 dage i kano i Nordfinland

Vores 45-dages kanotur i Nordfinland blev til et fantastisk eventyr, hvor jeg, Erik på 36 år, Karen på 3,5 år og Dino vores hund på 2 år, tog ud i Vildmarken for at nyde naturen, dyrelivet og komme tæt på hinanden.

Mine forventninger var, at det ville være nemt og godt for os alle, trods at jeg aldrig har været den store børnepasser derhjemme.

Det blev til en unik tur, hvor vi oplevede det Nordlige Finland og Norge, flot natur og dyreliv og fandt frem til vores hverdag. Hvor vi var glade, sure på hinanden, våde, kolde, varme og lykkelige. Især det med at komme så tæt på dyrelivet, var noget, som vi begge var vilde med, og fik som fælles interesse. Hele tiden var vi sammen og aldrig alene. 45 dage sammen, hvor vi kun mødte andre mennesker få gange.

Vi padlede ned ad den store Ivalo flod med dens strømfald, flotte natur og masser af efterladenskaber fra guldgravere, der har jagtet lykken i Nordfinland siden 1880’erne og frem.

Efter Ivalo padlede vi ud i de store søer nord for Ivalo, hvor vi kunne bo på små idylliske øer.

I nord-enden af søerne begyndte det hårde arbejde med at padle opstrøms og bære vores kano og udstyr fra elv til elv og fra sø til sø, for at komme ind i højfjeldet og den helt uberørte natur med rener og ryper.

Vi sluttede med at padle mod nord ned ad små elvlejre til Norge og ud i den store Neiden- og Munkefjord, hvor vi sluttede i selvskab med havørne og sæler

Hent materiale | Book foredragPraktisk infoBog om turen

Blogindlæg fra og om ekspeditionen finder du her |

Skøn eftermiddag i samvær med Erik og hans datter Karen i Vildmarken. Kunne mærke glæden, eventyret og kærligheden til naturen og livet. En fantastisk far der har givet sin datter og sig selv en vidunderlig tid og oplevelse sammen.
Erik griber tilhørerne og man glemmer tid og sted , og er et lille snip med i eventyret.

Dorte Bonnez