Hyggelig dag, Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano, Finland, Finland

Dag 35
Lejr 29
2 km 0905 – 1255, to overbæringer.
Blev en stille aften da Karen faldt hen kl 2030. Jeg var rigtig kreativ og fik læst, rette i min Motivations bog, lavet disposition til bogen om den her tur, skrevet ideer til indlandsisen krydsningen i 2013 (dit eventyr laver). Samt set lidt podcasts “Kender du typen” og “Nak og æd” i seng kl 2330. Virkelig god hjerte lage jeg mig på tværs i fodenden kun på et skumunderlag. Fordi Karen sov fint i sin side. Men Dino lå på min madras og midt på min side lå en stor sten. Så Dino fik lov til at blive. Sådan på kryds og tværs sov vi.
Klokken et vågnede Karen og skulle tisse. Det har ikke oplevet før. Sov til kl 0730 det var Karen frisk vi tog en rigtig hygge morgen, med iPad, læsning, osv. Vi begge spiste og pakkede. Så var det tid til første overbæring, på ca 150 meter. Klokken 0905 var alt pakker og jeg kunne gå med første læs. Utroligt mange sten og huller her, så svært terræn at gå i. Gik min fem ture. Mens Karen legede og gik lidt rundt.
Gik direkte ud i let fos, men meget lavvandet så var lige som radiobiler, nu var det bare sten vi ramte. Et enkelt sted fik jeg Dino og Karen til at få forbi, så tog jeg den selv men ikke noget særligt. Men hjælper at være en 50 kg letter. Vi kom ud i nogle små søer og kunne nyde solen og vinden der tog den værste varme. Men kun kort. Det sidste stykke ud var der to veje. Første vandfald var der igen for mange sten til at tag det. Hvis beg bar forbi her ville jeg nok få to. Så jeg padle til Nordenden af søen, her gik en lille elv ned, men også for mange sten og lavvandet. Men her kun jeg gå direkte ned til næste større sø. En overbæring på 250 meter i store sten og skov. Igen fem tur. To af retur turene med Karen på skuldrende fordi hun ville med. Da alt var sikkert ned. Tog vi os lidt madder, mens vi nød solen og naturen. Videre det gik ud på søen. Der lå sørme en hytte, den var ikke på mit kort. Men lå ved en vandre rute. Så nok en der høre til der. Pludselig 300 meter. Foran os så jeg en ren der svømme over fra en lille ø, desværre nåede vi ikke at få billeder. Så fik vi også set det. Var begyndt at se efter en lejrplads. Da vi ikke har travlt samt jeg havde skifte tøj en del gange i dag og var nu i bukser og støvler. Så ville ikke tag næste fos uden tørbukser så jeg kan trække. Men selvfølgelig var der lav vandet ind til den lille sø, hvor vi skulle ligge. Men klare at springe i land og trække kanoen forbi i rebet. Vi fandt igen en god lejrplads og gjorder os det behageligt. Karen forsvandt igen ind i teltet til sit legetøj og elskede iPad. Jeg hyggede mig med at pakke ud lave vand til drikke og bål i Kelly Kettle. Så jeg kunne få midt suppe og The. Eftermiddagen gik med at fiske, så en lille bidte gede stå i vandet. Men Dino skræmte den væk. I alle gik en tur på 30 min. Ellers har vi spillet og læst. Spist aftensmad og pludselig, uden at lege eller noget var Karen væk kl 1815. Uha det var tidligt, gad vide om det ikke giver en tidlig start i morgen? Nu står aften bare på hygge, læsning, se på kort, osv.

Kano. Wenonah, Spirit II
Min elskede kano fra Wenonah har virkelig gjort det godt. Det er let at manorer / styre. Den er 17 fod omkring 513 cm mener jeg, kan vi have alt vores lort og vi har altså en del med. Længere mæssigt er den perfekt til to og solo, så padler jeg den bare baglends. Så sidder jeg nærmere midten. Så hvis man ville have en god kano, til lidt af hvert er den super. Den er lavet i super kvalitet og vejer kun 27 kg. Er overrasket over hvor let den er at bære over mange stræk.
Men den er godt mærket af kampen, men utroligt hvad den kan holde til.
Er blev super glad for at padle kano og man kan anskaffe sig en kvalitets kano til omkring 10.000 kr. Det halve i forhold til en kajak. Så jer der roer kajak, prøv en kano en dag. Så meget teknik der kan overføres. Samt jeg har lært nogle nye tag, jeg kan tage med mig i kajak.
Mvh
Erik

Hyggelig dag, Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano, Finland, kano Karen og Dino

 

Hyggelig dag, Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano, Finland, Karen i kano

Hyggelig dag, Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano, Finland, Karen padler

Hyggelig dag, Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano, Finland, Finland

Hyggelig dag, Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano, Finland, Karen ved floden

 

Indlægget er opdateret: 31. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen