Stenderup Skovene, vandretur [Mikroeventyr] Collage af Erik B. Jørgensen

Når sneen daler i det Danske land og vejrudsigten siger til rimelig godt vejr, så rykker det i eventyreren! Jeg sad ved computeren og fuldt lidt med i vejrudsigten, og ugens foredrag rundt i landet. Min først plan var mikroeventyr fra torsdag til fredag, men der kom nye aftaler. Men jeg rykker hurtigt når jeg så sol, sne og mulighed for eventyr. Så tirsdag den 28. nov. kørte jeg mod Kolding området og kunne gå ud på vandretur ved middagstid, i de mindre skove, Stenderup Skovene, syd, øst for Kolding.

Jeg har været her før i 2010, med Karens mor og Karen på lidt over 1,5 år, ”Telttur i Stenderup Nørreskov ved Kolding”. Samt Tine og jeg var forbi under ”Bikepacking, Danmark rundt” i 2020.

Da jeg ankom, lå hele området i et tyndt flot lag sne og solen skinnede. Jeg vandrede afsted ud i Stenderup Nørreskov, forbi Løver Odde, videre ned i Midtskoven, med et besøg, ved den gamle ege, langdysse og den gamle ”Borg bakke”, videre ned syd over, for at sende i Sønderskoven ved 16 tiden, hvor solen allerede var på vej ned. Her overnattede jeg i det godt placerede og dejlig shelter, ”Stenderup Sønderskov Shelter”, udinaturen.dk.

Efter en flot og kølig nat, kunne jeg nu vandre afsted igen, denne gang lidt mere inde i landet, væk fra Sønderskoven, med masser af rådyr og dåhjorte, ud på vej til Midtskoven og videre retur i Nørreskoven, hvor jeg endt ved bilen til middag.

Jeg gik desværre glip af Nissernes dal i Stenderup Nørreskov, som jeg først fik et tips til senere. Kommer du på de kanter i december, kan du gå ud og lede efter nisserne, ved Madsbæk vej (se kort og beskrivelse i bunden af indlægget).

Et dejligt døgn i dette dejlige område, var over, endnu et dejligt mikroeventyr.

Se min film fra turen her:

 

 


Data fra turen Stenderup Skovene

Stenderup Skovene, vandretur [Mikroeventyr] Kort over ruten af Erik B. Jørgensen

  • Tirsdag den 28. nov. 2023: 14,88 km, 4t15 min
  • Onsdag den 29. nov. 2023: 10,88 km, 2t35min

 

 


Link til Stenderup Skovene området

 

Link jeg henviser til i filmen:

 


Håber du kan bruge det som inspiration og hygge. Husk du kan finde en masse guider og en masse andet omkring friluftsliv rundt på siden her.

Erik

 

 

Relateret indlæg

 


Facebook Indlæg fra turen

 


Nissernes dal, Stenderup Skovene

Stenderup Skovene, vandretur [Mikroeventyr] Nissernes dal

Indlægget er opdateret: 4. maj 2024

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.