Vandretur ved Tranum og Svinkløv Klitplantage [Mikroeventyr] med eventyrer Erik B. Jørgensen

Dette mikroeventyr stod på en vandretur med man minder og i fantastisk natur. Jeg greb chancen for at vandre igen, da jeg igen var retur i Nordjylland med foredrag.

Jeg kørte til Tranum, hvor jeg gik ud sendt på aften til shelteret i Langdal Plantage (Husk det kun er Statsskov man må gå efter solnedgang). Her fik jeg en god nats søvn, før jeg rigtigt kunne komme igen, onsdag den 15. nov. vandre jeg væk fra Tranum igennem Langdal Plantage, både af Tranum-Fosdal ruten og lidt ad Hærvejen. Dejligt kuperet og flot fra en start. Jeg forsat over i Fosdalsplantage og forbi den flotte Lerup Kirke, her zig-zaggede jeg mig igennem det flotte område. Derfra gik det videre ned til Hjortdal by, hvor der sørme var en købmand med friskbagt brød, så jeg måtte have kage med videre. Ved den fin Hjordal Kirke, kunne jeg nyde min frokost. Jeg forsat i den sydlige del af Svinkløv Klitplange, før jeg drejede syd over igenne det flotte kuperet hede landskab ved Hingelbjerge. Jeg endte i Kollerup Plantage, hvor jeg også tog vand ved hundeskove, før jeg endte i det virkelig flotte og godt placeret shelter i Kollerup Plantage.

Som altid blev det en hyggelig aften, og en kølig nat, men jeg var pakket godt ind og med varmedunk og det hele, havde jeg en skøn nat.

Næste dag, torsdag den 16. nov. og min sidste dag, gik jeg nord over i Kollerup Plantage, videre til Svinkløv Klitplantage, og kunne gå på stranden lidt før jeg passerede det gamle/nye Svinkløv badehotel. Videre til Slettestrand, og end langs de store flotte skrænter tilbage i Langdal Plantage og retur til naturlegepladsen i Tranum hvor jeg startede min lille vandretur.

En virkelig flot tur, i flot natur, dejligt kuperet og i flotte efterårsfarve. Heldigvis i tørvej og rimeligt vejr.

Jeg havde mødt flere lokale vandreture og gik flere strækninger på de større vandreruter Kystsporet, Tranum-Fosdal, Hærvejen og Nordsøruten.

Se min oplevelser i filmen her:

 

 


Data fra turen

Vandretur ved Tranum og Svinkløv Klitplantage [Mikroeventyr] Kort over ruten af Erik B. Jørgensen

  • Dag 1, onsdag den 15. nov.: 25,4 km, 7t15min, fra 08.30-15.45
  • Dag 2, torsdag den 16. nov.: 21,2 km, 6t.20min, fra 08.10-14.30

 

 


Link til området

 


Jeg håber igen du kan finde en masse inspiration her og i mine mange indlæg.

God fornøjelse

Erik

 

Relateret indlæg

 


Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 23. november 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.