Colltex, Fæller til ski

Hvis man godt kan lide at gå ture, vandre, osv. Men ikke rigtigt vil kast sig ud på ski om vinteren fordi man synes det går forstærket, man er usikker på man kan bremse, osv. eller man har prøvet langrend, og slalom bakkerne og trænger til at komme andre steder hen, så er fæller, et rigtigt godt hjælpe middel.

Fæller til ski. Ski set igennem hul i snemur på den Grønlandske IndlandsisHvis man er ny begynder på ski, eller bare hellere vil gå uden for spor, er en turski med fæller under en rigtig god løsning. Man kan holde sig ned i det mere flade område, her er det stort set som at gå tur, men alt er anderledes når sneen hænger tungt over landskabet. Fællerne hjælper også en men at holde farten nede når man køre lidt nedad.

Hvis man er noget mere øvet på ski, er fæller en god løsning til man kan udforske andre steder, man kan gå på nye toppe, uden for lifternes områder, når man står på toppen er et nemt at tag, fællerne af og køre normalt nedad. En stor oplevelse at køre steder hvor man ikke ser andre spor eller mennesker.

Fæller bruger vi også når vi krydser indlandsisen, når man trækker tunge pulke efter sig, kan man undgå at glide tilbage.

Fæller er en lang strimmel, med hår på, man kan klister fast under skiene, hårene vender alle sådan at når man glider frem på skien, falder hårene ind og glider let, hvis skien glider bagud, folder hårene ud og bremser. Fæller fås til alle slags ski. Et godt lille råd er altid at skære dem af i længde så de er mellem 5 og 10 cm for korte, så sidder de meget bedre fast end hvis går helt til end eller op oven på ovensidden. Samt have altid lidt fælle-lim med på længere ture, hvis uheldet er ude og de alligevel falder lidt af.

Jeg sætter selv stor pris på fæller fra “Colltex”, de kan fåes i forskellige længer og breder. (Friluftslageret på Fyn kan skaffe dem hjem på bestilling)

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022