[Fif og råd] Brug af vandrestave på tur

Når jeg er på vandretur, bruger jeg altid vandrestave. Det har jeg gjort i mange år nu. I militæret havde jeg mit gevær i hænderne altid og drømte ofte om vandrestave når vi gik langt.

Men når jeg havde fri den gang og lige siden, så er vandrestave en stor del af mine ture. Nok også fordi jeg har stået på meget på ski. Her brugte vi dem også til skydestok i militæret.

Der er mange myter om dem, de bliver kaldt pensionist pinde og mange andre ting. Eller folk siger så gamle er de ikke endnu.

Det praller af på mig, fordi jeg kan mærke den store forskel det gør for mig. Jeg bliver mere effektiv i min gang, jeg har 2 ekstra balance punkter når jeg går i svært terræn. Samt de er fantastiske når jeg skal gå op og ned for at aflaste knæende og igen holde balance.

Det gør jeg kan gå længere og kan undgå dumme skader.

De kan også bruges til kortepauser, fotostativ, kikkertholder og meget mere.

Her kan du se en lille video hvor jeg forklare lidt:

Erik

Relateret indlæg

2 Comments on “[Fif og råd] Brug af vandrestave på tur”

 1. Hej Brian
  Jeg har brugt en del forskellige vandrestave/skistave, jeg har ikke ødelagt en i mange år, men slidt dem op efter laaaang tid. Så har aldrig hørt om problemet. Jeg bruger også altid “Black Diamond” top modeller.
  Jeg har bl.a. brugt følgende:
  – Black Diamond Trail Compact Trekking Poles, til vandring og dæktræk
  – Black Diamond Expedition 3 Ski Poles, til ski
  – Black Diamond Traverse Adjustable Ski Poles 2010, til ski og dæktræk

  Jeg håber du finder nogle gode nogen.
  Mvh
  Erik

 2. Hej. Hvilke vandrestave bruger du og hvor holdbare har de været.? Når jeg læser om vandrestave kan jeg forstå at kvaliteten svinger og at de sommetider kun holder kort tid.

  Mvh Brian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *