Igennem mange år har jeg brugt en masse kajaktøj fra Sandiline. Jeg er meget glad for deres design, pasform og smarte løsninger, også til en fornuftig pris. Desværre er det ikke let at få i Danmark mere.

Så da turen gik ned af hele Yukon River i dobbeltkajak, så var det selvfølgelig også i en masse fedt udstyr fra Sandiline. Nu har de været med mig både “Danmark rundt i kajak, isvinteren 2009-10“, “Skandinavien rundt i kajak“, “Nordøstgrønland, kajak i skrønernes land” og nu “Yukon River, Eventyrlige Yukon“.

Under ”Skandinavien rundt i kajak” have jeg også Sandiline’s shorts med, den gang hed de ”Freeride Shorts”, så dem ville jeg meget gerne havde med igen. Nu havde de bare padlet en masse km. Så det var dejligt at få deres nye model, som har ændret navn, og der er kommer nogle små gode forbedringer.

Sandiline ”FreePlay double Shorts”, kan fås både I normale shorts og I ¾ længde, alt er ens, på nær længde af benene.

Sandiline FreePlay double Shorts, er en genial kajakshort til sommersæson og når vandet er rimeligt varmt. Fordi de er super dejlige at have på og jeg kan få op i byen med dem på uden at folk stort set kan se jeg er i kajak tøj.

Inderst er der en neopren shorts, i ¾ længden går de ned over knæene. Den gamle model var de en tykkelse neopren, men nu har de lavet nogle områder hvor neoprene er lidt tyndere, det giver en letter føles, bedre ventilation og deres pasform er blevet endnu lettere. Jeg hopper i dem, uden underbukser eller noget. De er behagelige og skulle jeg blive våd, mærker jeg det stort set ikke.

Jeg kan godt lide den i ¾ længde fordi min knæ er lidt mere beskyttet, når jeg er i kajakken og jeg kan bruge dem over en større sæson. Men er det rigtig varmt hopper jeg i de korte short, her hjemme.

Ud over neoprene er der en ydershort i vind og vandtæt materiale, som også ligner en normal shorts.

Det gør at hvis der kommer vand ned på sædet i kajakken, går det ikke igennem, og når jeg kommer op af kajakken og går rundt, ligner det et par stor normale short og vinden blæser ikke lige igennem.

Jeg bryder mig ikke personligt om at gå rundt i neopren tights selv. Derfor bruger jeg altid dem her i den varme sæson.

Når jeg har Sandiline FreePlay double Shorts på, kan jeg på overkroppen variere med T-shirt helt op til langærmet jakke og på den måde bruge shortsen over et meget stort temperatur spænd.

Shortsne er dejlige høje bag til, så ryggen altid er varm. Samt der er lidt stræk foran på shorts som giver en god pasform.

Sandiline var de første der begyndte at lave de her dobbelt short, flere andre producenter er også begyndt at lave dem, endnu har jeg til gode at se nogen jeg synes der er lige så fede som Sandilines.

 

Data, Sandiline FreePlay double Shorts

 • Hurraord
  • Godt design for god pasform
  • Høj ryg, så du ikke skiller og kan holde den nedere ryg varm
 • Material
  • Inderstof Neopren, Flex 24 airprene, 1,5 mm tykkelse.
  • Ydrestof, Sandilines egent
   • Åndbart: (4.000g/m2/24h)
   • Vandtæt: (8.000 mm)
   • Vindtæt
  • Sygninger tabet.
 • Pris (Jeg har ikke fundet nogle i Danmark, desværre)

 

Så er du på udkik efter et par fede shorts til din kajakture, så prøv at tjek dem her ud. Jeg har været rigtig glad for mine modeller igennem årene.

Erik

P.S: Produkterne er stillet til rådighed af Sandiline

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen