Erik B. Jørgensen, padle, packraft, Noatak River

Det blev en meget jævn og stille dag, uden de store overraskelser eller udfordringer.

Vejret var ikke det bedste. Skyerne lå lavt og der kom byger ind. Vinden gik lidt op og ned, men det blæste godt fra sydøst.

Blæsten gav mig lidt ekstra arbejde, fordi i dag var jeg igennem nogle steder hvor floden bugtede sig rigtigt meget. Det gav mig en del side- og modvind. Når gummibåden ligger så højt på vandet, gav det lidt ekstra arbejde når vinden var i mod mig.

Floden løb lidt mere dovnt i dag, der var lange stykker uden ret meget fald. Så jeg var kun padlings kraft der fik mig fremad.

Selv om det hele på en måde var mere stille i dag, var det forsat super smukt. Pludselig kan jeg se bjergene, med alle de flotte skyer bag ved. Så går øjnene på opdagelse langt ude. I lange periode er udsigten spærret af de mange skrænter, så går øjnene på opdagelse i det nære. De små buske der er faldet i vandet.

Jeg studerer bunden, eller overfladen af vandet. Der af og til bliver brudt af en hoppede laks eller nogle af de mange islommer, der er med deres store unger.

Dyrene har været lidt mere på afstand i dag. Mågerne, ravnene, to ørne og et par høge/falke forsvandt på lang afstand. Islommerne var lidt mere rolige og snu i dag.

Jeg så en enkelt moskusokse, lidt sjovt de er alene hver gang. På Grønland er de ofte i flok.

For første gang så jeg gæs i dag, af to omgange, små flokke af 5-10 stk. De er nok ved at samle sig, før det går syd på.

Ud over at nyde naturen, så hører jeg masser af podcast, lydbølger og musik, det elsker jeg.

Det går fremad, alle de mange sving, giver godt med ekstra km ift. den grove luftline jeg har målt ud. Jeg padler mellem 50-60% ekstra for at tilbage lægge luftlinjer kilometerne. Så i dag klarede jeg 60,2 km af floden, det er 37,5 km på min rute i luftlinje.

Et vildt bud på hvornår jeg er færdig er den 26. aug. men det er meget usikkert. Naturen kan hurtigt ændre sig. Jeg har godt med mad, så jeg kan tage det i lige det tempo jeg har lyst til og kan holde til.

Erik

Dag / Lejr: 64/55
Pos: 20 68 01.891 / 158 47.968
Km / Km i alt: 60,2 / 237,2 km padlet, tracket med GPS.
Vandret 785,3 fra grænsen til Noatak River (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, gik i praksis noget mere.
Højde: ligger i 242. Startede idag fra 284 meter
Tid padlet: 08.10-17.1
Vejr: 8-15 grader. En del skyer, enkelt byger. Meget lidt sol. Let til hård vind fra sydøst.

 

natur, Noatak River, Alaska

Islom, Alsaka

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020