Lejrer, The Brooks Range Mountains

Der er ikke så meget nyt at fortælle i dag, det er meget ens. Dog var morgen solrig og tør i dag.

Jeg har slæbt mig igennem et blandet terræn, med lidt af alt og et par voldsomme stigninger. Generelt er terrænet bedre og bedre igen.

Jeg fik dog nyt følgeskab i dag, kunne være meget hyggeligt hvis ikke følgeskabet hedder “knot”, de her små fluer, der har et selvmordsgern. Fordi de prøver at kravle ind alle steder. Har haft pænt mange i næsen og øjnene i dag. Ved ikke, om de ikke kan se, men der er virkelig mange, der er fløjet direkte ind i øjet på mig, der er sjældent myg gør det.

Når jeg tørrede sved af panden, var hånden sort af døde knot. I lejren er der også flere hundre i apsisen. Så der er rigtig liv og glade dage. Jeg kan godt forstå, at jeg ingen rener har set i dag, kun en enkelt rype, ellers har der været dødt.

Blev en ok dag, jeg kom godt fremad og ned mod Noatak River, går det rimeligt kan det være sidste rigtige vandre dag i morgen.

Underligt nok er jeg helt tom inde i. En følelse jeg ofte har når en tur er ved at være slut. Den kommer allerede nu.

På en måde glæder jeg mig vildt meget til ikke at skulle gå mere, det er på den anden side også som at miste en ven, godt nok en irriterende ven. Det er noget rutine, genkendelighed og trygt der er slut.

Tror det er derfor, jeg har en tom følelse og lidt usikkerhed, hvordan bliver det sidste stykke, hvordan er raften at padle i, osv. Kort sagt der er lidt dødt her i sindet, de sidste dage her på gå etapen.

Er sikker på, at jeg liver op igen, når jeg padler af sted. Nu skal jeg bare gå og vudere og tænke over det her gå eventyr, et af de udfordrende af slagsen.

Nu sidder jeg i lejren og solen bager, det er længe siden jeg har svedt så meget i teltet, men uden for venter knotne, dem gider jeg ikke,

Erik

Dag / Lejr: 59/50
Pos: 20 67 52.457 / 156 09.590
Km / Km i alt: 16,8 / 771,5 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 605. Gik fra 805 meter
Tid gået: 08.10-15.10
Vejr: 5-20 grader. En del sol. Solrig formiddag, så en del skyer. Få skyer fra eftermiddagen og frem. Brise-let vind.

 

natur, The Brooks Range Mountain

Mit aftryk

Knot i teltet, Alaska

Samarbejdspartner Alaska på tværs

 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020