Jeg har testet en lidt anderledes støvle i længer tid nu, en militærstøvle, der er mere blød og let, end de vadestøvler jeg normalt går i. Det drejer sig om “XPRT 3.0” fra 5.11. Jeg har testet den i ”Korpset” sæson 2 og 3, på en del mindre gå tur, samt 9 dages fjeldtur i Norge (Den tur kan du læse mere om her: Vandretur på Hardangervidda, Norge, med barn).

Jeg var super glad for støvlen fra start, da den er let og blød i sålen, så den var perfekt til ”Korpset” hvor jeg løb og gik rundt i mange timer om dagen. Men der hvor støvlen virkelig har overrasket mig, var på vandre tur, med 37 kg i rygsækken fra start, til en slutvægt på omkring de 24 kg. Her viste støvlen sig også at være rigtig god for mig. Jeg havde frygtet at den ville være for blød.

Jeg har til tider problemer med mine fodrodsknogler, der kan bliver virkelig ømme og gør pænt ondt, når jeg går langt, hvis min støvle ikke passer mig 100%. Slid fra mange år med rygsæk og tung oppakning. Det frygtede jeg også ville blive et problem i XPRT 3.0, men nej, den sad perfekt og mine fødder kunne arbejde i den bløde sål, samtidigt med jeg havde god støtte fra de forholdsvis lang skaft.

XPRT 3.0, har heller ikke hægter, når man snøre støvlen. Den skal snøres normalt hele vejen op. Det var jeg heller ikke fornøjet med i starten. Men viste sig ubegrundet, da det ikke tog længere tid at snøre den, og den sad godt på foden hele dagen.

Snørebåndene har også den ekstra deltalje, at de ikke er lige tykke hele vejen. Snørebåndene er bumpet, så når de snøres, holder de position meget bedre og de går ikke ret let op.

 

Data på XPRT 3.0 fra 5.11

 • Materialer
  • Læder, letpoleret
  • Kevlar, på siderne og hælen. Så ekstra slidstærk.
  • eVent Protect, membran. Så støvlen er vandtæt.
 • Sål
  • VIBRAM megagrip ydersål. Godt greb i både vådt og tørt terræne.
  • OrthoLite Imperial, indvendig sål. (Skulle give reducerer træthed i fødderne og større energiudbytte. Passer meget godt med mine oplevelser)
 • Farver: Black (sort) eller Coyote: (brun)
 • Vægt 652 gram per stk. 1304 gram samlet. I Størrelse EUR 44,5
 • Vejledende pris: 1.699 kr.

 

En virkelig god støvle, hvis man går efter en lettere støvler, men forsat med god støtte og forholdsvis højt skaft. Den har også en vandtæt membran, den ånde fint til mit behov. Jeg havde det dejligt ved tæerne selv om det var 20-25 grader varmt på fjeldet. (Jeg går altid i 2 par tykke uldsokker, da jeg har det bedre på den måde, også selv om det er meget varmt. Jeg har skrevet mere om valg af sokker her: [Fif og råd] Valg af sokker, vandring, vinterfjeld, kajak og kano, anmeldelse).

En støvle der kan anvendes bredt. Den kan let bruges til dagligt brug, året rundt, da den er enkelt og pæn. Der vil være god til både mindre og længere ture. Hvis man arbejder som vagt, soldat eller andet hvor man skal gå en masse. Jeg kommer til at bruge den på flere vandreture, træning med dæk, vinterstøvle, mv.

Erik

P.S: Støvlen er stillet til rådighed af 5.11, i forbindelse med optagelserne til ”Korpset”!

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 9. marts 2024