Igen var det tid til et lille mikroeventyr. Min datter Karen, skulle hjem til sin mor på Fyn. Så jeg havde pakket rygsækken, da jeg fulgte hende til toget på København Hovedbanegård. Derfra kunne jeg tage S-toget og lokalbane, direkte til Saltrup, lige nord for Gribskov.

Jeg ankom Søndag 16.40 i regnvejr. Det var på med regntøjet og afsted. Gribskov er statsskov, så der er vandring tilladt hele døgnet rundt. Jeg vandre godt 10 km, ned til midt på Esrum Sø, hvor der er en fin teltplads, i total mørke. Dog havde jeg ”night vision” med, så jeg havde ingen problemer med at se selv.

Jeg havde en hyggelig aften i teltet, før jeg mandag morgen (den 13. jan.) vandre videre, ned igennem resten af Gribskov, gik kort på vej til Store Dyrehave, hvor jeg forsatte ned i Tokkekøb Hegn. Herfra kunne jeg gå ind i Allerød og tag S-toget retur, efter 22 km yderlige vandretur. En herlig lille tur, så ikke så mange dyr denne gang. Men jeg hørte en masse fugle og så dvs. dyreveksler.

Dejligt at få prioriteret alle de her små mikroeventyr.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.