Igen fik jeg prioriteret tiden til et lille mikroeventyr. Tid til natur, dyreliv, passion og et nyt lille eventyr. Dette mikroeventyr var på cykel, med mit bikepacking-setup. Jeg havde set et blog indlæg fra ”Bikepackingdenmark” der havde været på de her kanter, så var det at se på hans rute, set på cykel- og vandreruterne (dele af ”Den Danske Pilgrimsrute Nordsjælland” og ”Nordsjællandsruten”), og så sætte en rute sammen. Ruten fik jeg lavet et godt stykke tid før jeg skulle af sted. Jeg fik også pakket dagen før. Et godt råd til mikroeventyr, er at planlægge sin tur i god tid, fordi når man pludselig har tid til at tage på mikroeventyr, så er der ikke altid tid til en masse planlægning op til. Så hvis du søger for at have ture på ”lager”, har du større chance for at komme afsted, når muligheden opstår.

Denne gang gik turen fra Lyngby, via Farum, Hillerød, vest og nord om Esrum Sø, til Helsingør, tilbage og øst om Esrum sø, via Farum og vest om Farum Sø og retur til Lyngby. På den rute kom jeg forbi en masse historiske steder, jeg bare snust lidt til, som Frederiksborg Slot, Esrum Kloster, Gribskov, Kronborg, dele af Kongevejen, Fredensborg Slot, div. dyser og gravhøje. Det er også sjovt at se de historiske steder.

Jeg kunne også lige nikke til en gammel kammerat fra Eventyrernes Klub, da der er udstilling på Søfartsmuseet i Helsingør, med Troels Kløvedal, der stod en plakat uden for museet, med Troels i små badebukser, æret være hans minde. Billedet er sjovt nok taget af en anden kammerat fra Eventyrernes Klub, Niels Ole Sørensen. Sjovt når ting giver minder.

Det blev en herlig tur, med en enkelt overnatning. Jeg overnatede i Nyrup Hegn, hvor der er friteltning. Der er også flere shelters og teltpladser i området, de er lette at finde på udinaturen.dk.

Turen var i alt på 146,5 km. Første dag kørte jeg 65 km (+34 km da jeg var til møde første). Anden dag kørte jeg 81,5 km hjem.

Selv på sådan en lille tur, fik jeg også små sjove dyreoplevelser. Bl.a. 3 rådyr der gik på en mark, stort set inde i Allerød by, flere egern der fræsede rundt i skoven, masser af dyre, kragefugle, gråspurve, men også en stor gåsefolk på mark, og flere fiskehejre og musvåger. Noget jeg sætter stor pris på.

Endnu flere minder i banken, på dette lille mikroeventyr over 24 timer.

Håber du også får lyst til mikroeventyr, inden for det du holder af.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 14. juni 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.