Vandretur i Gribskov, på kompaskurs [Mikroeventyr. Collage af billeder fra turen

Jeg prioriterer min mikroeventyr højt, i min dagligdag, fordi det giver mig så meget. Jeg havde igen fået sat tid af og ville den gang, tage til Gribskov igen, men med lidt små benspænd undervejs, for at skabe nogle andre oplevelser og små eventyr. Det var allerede årets anden mikroeventyr, hvilke jeg var pænt tilfreds med.

Jeg gik ud af døren tirsdag den 12. jan. og kunne gå ned og tag S-toget nord på, til Hillerød. Her startede mit lille mikroeventyr. Jeg vandrede fra station og ned igennem byen, forbi Frederiksborg Slot, der stod i sol, i en frostklar morgen og med en frossen sø. Sikke en start. Jeg forsatte op i Gribskov. I selve skoven startede mit benspænd. Benspændet var jeg ville gå på kompaskurs uden for veje og stier. Min rute nord på, havde lidt små sving, for at undgå lidt veje. På den måde vandrede jeg i alt 17 km op til den nordlige del af Esrum Sø, hvor de godt 12 km var i terræn.

Det var en fantastisk tur igennem skoven, men masser af små udfordringer, men med en fantastisk natur og mange små oplevelser med dyrene.

Jeg overnattede i en af de mange helt nye små shelters ”Skov & Naturstyrelsen” har sat op. Et dejligt lille shelter her ned til Esrum Sø. Jeg var tidligt fremme, så der var tid til bål og hygge. Efter min tur er en del af shelterne nu kommet på ”Ud i naturen”. Jeg sov i ”Tumlingvang Shelter (Nord)”, men ikke alle de nye shelter er på endnu og der mangler information.

Næste dag, gik jeg lidt mere nord på, via grusvej, så drejede jeg mod sydøst og gik endnu en gang kompaskurs. Jeg startede i regn, men efter en ½ time gik det i slud og kort efter faldt sneen, i store fnug. Utroligt hurtigt lå hele landskabet dækket i sne. Hvilke gav et helt nyt og meget flot eventyr. Jeg endt ved Kagerup Station og 10,5 km og der lå allerede 10 cm sne, vildt! Herfra tog jeg lokalbane og S-toget hjem.

Sikke et lille mikroeventyr. Jeg synes ikke altid det er sjovt at pakke og finde på hvor jeg skal hen, men så snart jeg er ude i naturen, så bliver jeg så glad. Jeg elsker de oplevelser. Det er også her jeg får så mange nye ideer og klaret tankerne. Kan kun anbefales.

 

Data for mit mikroeventyr i Gribskov

Ruten, Vandretur, Gribskov, kompaskurs, 12-13 jan 2021. Kort med rute

 • Tirsdag den 12. jan.: 17 km, ca. 5 timer
 • Onsdag den 13. jan.: 10,5 km, ca. 3 timer.

 

Hvis du vil gå uden for sti og vej

HUSK hvis du selv vil ud og gå uden for sti og vej og tage hensyn til naturen og der er en lang række ting du skal tage hensyn til og lidt jeg mener du bør tænke over.

 1. Du må kun gå uden for vej og sti i Statsskov! I privatskove må du KUN gå på stier og grusveje.
  1. Du kan skoven i få tilfælde være lukket på grund af jagt, skovdrift, tørke og andre ting.
  2. Du kan læse reglerne fra ”Miljøministeriet” her: ”Hvor må jeg færdes i naturen”.
 2. I Statsskov, husk at tjekke for ”stilleområder”/Naturzoner, hvor skovens dyr har lukket eller delvis lukket områder. De er ikke altid lette at finde på nettet, men jeg forsøger, lykkes ikke altid. Nogle områder skal du gå uden om, de fleste må du godt gå igennem.
  1. Personligt prøver jeg at udgå eller tag hensyn til hvor der er ”stillezoner”
 3. Personligt gå jeg ikke uden og sti og vej i mørke, for ikke at jagte dyre bort, så holder jeg mig til sti og vej.
  1. HUSK det også kun er i starts skov du må være efter solnedgang. Privatskove lukker ved solnedgang.

 

Info om Gribskov

 

Andre ture i eller igennem Gribskov

Her er lidt andre mikroeventyr og beskrivelser af turen, hvor jeg/vi har været i eller igennem Gribskov.

Lidt billeder fra en tidligere ”Far og datter tur” i Gribskov, i oktober 2018

 


Jeg håber det var sjovt at være med endnu en gang.

God dag

Erik

 

Relateret indlæg

 

Facebook Indlæg fra turen

 

Indlægget er opdateret: 20. december 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.