Blogindlægget er opdateret 15. april 2020.

Hvordan pakker du din rygsæk? Det er et spørgsmål, jeg har fået mange gange. Det vil jeg prøve at komme ind på i det her indlæg. Hvordan jeg prøver at fordele mine vægt i rygsæk og hvor jeg lægger forskellige ting.

Men lad det vær med at gøre det til raketvidenskab, men det kan måske blive lidt mere behagelig og praktisk. Men du ødelægger ikke dig selv ved at prøve at lege lidt med detforskellige muligheder.

I det her indlæg ser jeg IKKE på Justering af din rygsæk, det her jeg lavet et indlæg om her: ”Justering af rygsæk

 

Vægtfordeling i rygsækken

Helt groft handler det for mig om at få det tungeste i min rygsæk fra midten af ryggen og op, ind mod min ryg.

Det lette har jeg i bunden og væk fra ryggen. Så meget som det nu er muligt.

Her kan du se groft hvordan jeg tænker det, under næste punkt.

 

Sådan pakkes ens udstyr i rygsækken

Hvordan du lige pakker dine ting i rygsækken, er der også et hav af meninger om. Meget af det er vane. Jeg vil beskrive mine vaner her.

Her er en grov pakke måde.

Nederst i min rygsæk har jeg det ”lette”, og det der ikke kan tage skade af, at jeg sidder på det. Fordi i en pause, sætter jeg mig på min rygsæk, omkring hoftebæltet. Så jeg kan hvile ordentligt. Så der skal der ikke være kiks, knæbrød, solbriller, osv.

Maden som er det tunge, ligger mod ryggen, i den øvre del, da det vejer og fylder meget.

Mit telt har jeg øverst. Jeg oplever en del personer, der har det nederst i deres rygsæk. Men jeg bryder mig ikke om at have soveposerummet lukket af. Jeg vil gerne have alt mit grej i et rum inde i rygsækken, da jeg oplever at kunne pakke det bedre. Så jeg også kan pakke alt, mens jeg er i teltet. Så når jeg går ud, skal jeg kun tage teltet ned.

Så pakker jeg stænger og telt hver for sig. Det er meget nemmere, og blæser det når det skal op igen, så kan jeg let tage stængerne først.

Derfor ligger mit telt også i toppen af rygsækken, da det er det sidste, jeg pakker ned. Så lægger jeg lige mit regntøj øverst når jeg lægger teltet ned.

I løbet af dagen har jeg alt det, jeg bruger, i lommerne, sidelommerne og fronttasken. Skulle der komme regn eller skal jeg skifte overdel, så må jeg dog lige ned og hente regntøjet.

Det er vigtigt for mig, at så snart jeg har pause og lægger rygsækken, så kan jeg sætte mig og tage alt uden at skulle bevæge mig eller stå op. Så snack, vand, kort, osv. er let at tage i sidelommerne (evt. en varmejakke).

 

Vægt foran

Min erfaring igennem årene er, at det hjælper mig at få vægt om foran. Du kan få rygsæksystemer, der har det eller let lave det selv.

Den helt store bonus er, at du har dit kamera let tilgængeligt, så jeg får taget mange flere billeder med mit store og tunge kamera. Når jeg nu slæber det med. Jeg har brugt en “Lowepro, S&F Toploader 70 AW”, foran i mange år, som jeg har lavet remme med klikspænder til.

Her er en vejledning og større fortælling om min fototaske foran: Fototaske på rygsækken [Fif og råd]

 

Kvinder og vægtfordeling (i rygsækken)

Jeg har oplevet at flere kvinder godt kan lide at have vægten lidt lavere i rygsækken, på grund af deres tyndepunkt. Det er noget du lege med og se om det gør en forskel.

 

Andre ting

Lad nu være med at have alt muligt til at hænge og dingle på rygsækken, det er irriterende og det kan lige så godt være pakket væk, så mister du det heller ikke. Der er ikke mange ting du behøver at kunne nå mellem pauserne.

Husk at pakke alt i vandtætteposer. Alt kan godt blive vådt, og det er en let måde at holde styr på de forskellige ting. Flere ting har jeg i to vandtættet poser, så maden kan være i poser som så er samlet i en stor, osv.

Husk det er bare om at komme afsted, det er kun ved at komme ud, du kan gøre dine erfaringer.

Erik

Blogindlægget er opdateret 15. april 2020.

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022