Det var godt nok en blandet dag i dag. Sov fantastisk i nat, og da jeg stod op, var jeg bare klar. Ringede lige til min kære datter, der gerne ville snakke i dag, god start på dagen.

Jeg drog afsted med åbent sind til terrænet i dag. Første time var skov og buske, der gik over i en stigning til masser af tuer, gik ok.
De næste to timer bør vi glemme, men det er ikke lige til. Jeg var i hjemlandet for tuer og træls terræn. På to fulde arbejdstimer kom jeg bare 4,2 km.

Floden var drejet ud i noget sump, derfor var jeg i tueland. Men da floden kom retur og terrænet gik ned mod den, åbnede der sig et håb op for noget nyt terræn. Bare håbet hjælper. Da jeg ramte floden i time fire, gik det også bedre.

Time fem, bør fremhæves og ærebørdigt huskes, fordi floden og terrænet blev mere snævert. Pludselig var der en dyreveksel, jeg hoppede på. Det gik der ud af, svingende ind og ud mellem buske og småtræer. Uden om små bække det gik. Det var lige før jeg glemte tiden, over den glæde og spænding og dyrevekslen. Efter en time, havde jeg gået 3,4 km. Jeg var i den syvende himmel. Så dejligt efter tueland. Lige hvad jeg havde brug for.

Time seks, var lidt blandet. Skulle krydse en å, der kom ned fra syd. Var lige bred nok, men fandt et sted jeg nok lige kunne hoppe over. Jeg gjorde klar og hop. Lige i det samme forvandlede åen sig til en dræber flod, der sprang op og trak mig ned i sølet. Så selvfølgelig fik jeg våde bukser og sokker. Jeg kan bare ikke stole på de åer.

Floden forsatte mere nord nordvest og jeg skulle sydvest, så jeg drejede af ud i det åbne, ned mod en stor sø, det sidste stykke tid. Var så dygtig at finde et par huller mellem tuer, hvor mit ben sad fast så vandet rigtig havde tid til at løbe ind i støvlerne. Af en eller anden grund var jeg heldig, tuerne blev mindre, og jeg gik mere på en slette med lidt buske. Var faktisk helt ok at gå her langs en stor sø.

Da tiden var ved at være gået, var jeg pludselig ved en lille sø og en ok lejrplads, jeg slog til. Lige i tide til at jeg havde alt klar, da det begyndte at regne, og det har det gjort resten af eftermiddagen, stille og roligt.

Jeg har fået min the, mad og bad og er faktisk ok tilfreds i dag.

Lejr rutiner, del 1.
Når dagen er ved at være slut, har jeg prøvet at lægge mærke til hvor mange lejrpladser der er og hvor ofte, der er vand. På den måde kan jeg danne mig et overblik over situationen, og om jeg skal tage første og bedste lejrplads.

Ofte er der ikke mange muligheder. Når jeg står ved den udvalgte plads, sætter jeg rygsækken, så den står der, hvor jeg regner med indgangen til teltet skal være. Jeg tager min peberspray og revolver. Så går jeg lige rundt inden for en 30-50 meter og sikre mig det er den rigtig plads.

Så tager jeg teltet frem, er der sol, placerer jeg først solcellerne så de er helt optimale, de er spændt på rygsækken i dagens løb, hvis der er sol.

Teltet er altid rullet så der hvor jeg ruller fra er sovekabinen. På den måde kan jeg se på hældingen, hvordan teltet skal vende. Så ruller jeg teltet ud, og breder det ud.
Jeg sikrer teltet med to pløkker i enden, et for det ikke skal blæse væk, to for at sikre mig den rigtige placering. Så sætter jeg teltstænger i og rejser teltet og placerer alle pløkkene.

Så kan jeg sætte rygsæk og alle min ting ind, hvis det er regnvejr.

Så går jeg en runde om teltet og sikrer mig alt er ok, at alle pløkker og barduner er ok. Det er så surt, hvis jeg skal ud i evt. dårligt vejr, fordi jeg ikke har gjort det ordentligt.

Vand henter jeg til slut, ofte har jeg vand med fra et nærliggende vandløb, hvis jeg går over noget lige før, jeg skal slå lejr.

Jeg har en 10 liters vandsæk fra Ortlieb, jeg fylder og mine drikkedunke, så har jeg rigeligt.

Hvis jeg kan, tisser jeg af, og jeg kan kravle i teltet. Det tager 12-20 min. fra jeg er ankommet her til.

Erik

Dag / Lejr: 35/30
Pos: 20 67 57.455 / 148 04.697
Km / Km i alt: 16,7 / 434,9 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 858. Startede i 712 meter i dag.
Tid gået: 08.10-15.50
Vejr: til middag, en del mellem høje skyer, en del sol, brise fra skiftede retninger 15-20 grader. Overmiddag, en del flere skyer, lokalt regnvejr. Eftermiddag, mange lave skyer, regnvejr 12-15 grader.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020