Jeg startede dagen med at vågne med et ordentlig sæt, klokken var 8? Havde åbenbart kikke sat vækkeur. Efter en gang morgenmad, brugte jeg lidt tid på at gå mit grej og mad igennem og noter mangler. Kort efter var det tid til at trække i tøjet. Jeg havde lært lidt fra igår. Så der var både ekstra taske og rengjakke i rygsækken i dag.

Lidt over 9 kunne jeg begynde at gå ud mod vest og lufthavnen., jeg ville ud og besøge våbenbutikken og kikke efter andre mangler. På vejen kunne jeg stryge første punkt på listen, da jeg fik sikringsbolte til mine depot tønder. Jeg spurgt til renset benzin, de henviste mig til en anden trælast et stykke mod nord.

Først skulle jeg dog videre mod øst og besøge våbenbutikken. Det var en hyggelig lille butik. Som forventet måtte de ikke sælge til mig, som udlænding. De kunne også fortælle at jeg gerne måtte købe fra private, så der var ikke de store problemer.

Da jeg nu var herude, gik jeg i et stort supermarkede, Fred Meyer for at se det, købe et par ekstra T-shirt og underbukser. Blev lige til lidt og spise og lidt småting oven i. Jeg bliver gang på gang overrasket over deres service her, spørg jeg om noget følger de mig der over, eller fortælle hylle nr jeg skal kikke på. Da jeg kom til kassen og stillede mig i kø, prikkede en mand mig på skuldren og sagde jeg åbner lige en kasse for dig, der var også hele en person foran mig i køen. Ud ver det er de super høflige.

Jeg måtte videre ud til den anden trælast, en 20 min tur. Der var god tid til at iagttage. Deres biler er læmpe, lamer og oser, der er utroligt mange gamgle og helt falde færdige.
Det samme glæder mange af husene og butikkerne, de virker slidt og dårligt bygget. Der er enkelte kvarter der er pæne.

Vel i trælasten kaldt SBS, kunne de ikke hjælpe, men de ville forslå Fred Meyer hvor jeg lige komme fra.
Det gav lidt march træning, tilbage igen. Det viste sig at Fred Meyer var noget større end jeg havde set i første omgang , der var en afdeling mere med alt muligt, mener en del om Bilka der hjemme.

Her havde de alt, jeg fik brændstof til turen, de kalder det vare Coolmann Gas. Jeg fik tøjvaske til depoterne, en anden slagt myggecreme og handlet drikke til de næste dag. Fordi nu havde jeg alligevel for meget til at gå hjem. Endnu en gang var ekspedienten super flink.

Turen hjem blev klaret med taxi. Nu var det tid til at kaste mig over at få pakket mine depoter. Jeg kunne lave kæmpe rækker med frysetørretmad for at kunne fordele det så godt som muligt over ture.

Efter en god time, fik jeg fat i Susan, der bor godt oppe nord på, det er her Jeff, min pilot planlægger at flyve op til. Jeg gik hen til hendes hotel,da hun er i byen for at hente forsyninger, til sig selv og en masse forsker der skal igennem hendes lejr. Vi fik en hyggelig snak om Alaska og hendes liv i en 30 min, før jeg gik hjem igen.

Herligt at mødes med hende, når vi har skrevet så meget sammen.
Jeg havde nok at lave med at pakke depoter, hvis jeg skulle i seng senere, fordi meget af det står på sengen. Kort tid efter ringede Jeff, den pilot dermskalmflyve alt ud. Han ville komme forbi.

Jeff er en erfaren pilot midt i 50’erne, hvilke tyder godt, da han har overlevet mange års flyvning, så han tager nok ikke de store chancer. Vi fik set på kort og snakket om depoternes placering. Han havde ikke set så meget på min rute, fordi det var list sydligere end han havde forventet og den sidste del mere nordligt.

Efter en del snak var planen lagt, vi skulle ikke til Susan, men mig og en af hans venner skal køre 500 km mod nord, med depoterne til den første del og en masse fuel til flyveren. Vi planlægger at køre torsdag, fredag og lørdag lægger Jeff depoter og Søndag kan jeg forhåetlig starte.

Ser også ud til jeg nok skal få en riffel med, enten får jeg en fra Ruger eller købe Jeff eller Susan en Marlin Guidegun til mig. Dejligt at vide.

Resten af aften gik med at pakke depoterne. Jeg fik pakket hver tønde, med mad, ekstra creme, toiletpapir, Snørrebånd,fuel, goter, mv. Jeg har lavet lange liste med ekstra ting og hvert depot har forskellige ting, nogen har også ekstra sokker og underbukser.
Dem med 11 dags mad, osv. var virkelig fulde, jeg måtte pakke meget ud og fulde alle hule ud og masse det samme. Når jeg lukkede tønderne måtte jeg op og stå på dem. Det gav lidt plads på værelset igen.

Nu mangler jeg kun lidt små ting og ammunition. Så kan jeg begynde at se på kort og resten af mit udstyr, de næste dage.

Nu sider jeg her og nikker mens jeg skriver det her, så må heller se at komme i seng.

Erik

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020