Collage med billeder af Erik B. Jørgensen der bruger Saracen, militærrygsæk, Lowe Alpine [Anmeldelse] på ture og i Jægerkorpset

En rygsæk jeg forsat bruger til specielle ture og eventyr hvor jeg skal have meget og tungt grej med, er min gode gamle ”Saracen” 120 liter, militærrygsæk, fra Lowe Alpine.

Det er en tung rygsæk, men det er fyldt med detaljer, dejligt solidt og sidder godt. Det er kun en rygsæk jeg bruger hvis jeg skal have omkring de 40 kg eller mere med, da den vejr 5,1 kg i sig selv.

Du kan se hvilke rygsække jeg ellers bruger her: Rygsække jeg bruger, til friluftsliv (opdateres løbende).

Jeg fik min ”Saracen” rygsæk tilbage i 2002 da jeg kom ind i Jægerkorpset. Den brugte jeg i de fleste år jeg gjorde tjeneste i Jægerkorpset. Senere brugte jeg også ”Para Ranger Synkron Pack 120L”, fra Norrøn, også en fin rygsæk, men den kan ikke rumme det samme, selv om de skulle være lige store.

Stod den på faldskærmsudspring så var det altid ”Saracen” der kom på banen, da den kunne spændes bedre ind og tag de ekstra tæsk.

Efter min tid som Jægersoldat, kom min ”Saracen” også med i mit virke som eventyr. Jeg bruger forsat min ”Saracen”, når det bliver tungt, f.eks. når jeg er på lange ture med min datter og skal bære meget af hendes grej og mad, oven i mit egent.

Her skifter jeg lidt mellem min ”Saracen” og Kajka 100, Fjällräven, anmeldelse her! Jeg bruger mest min Kajka 100 i dag, da den er lettere og har nogle rigtige fed detaljer. Men min ”Saracen” er bare stærk og god og tag frem igen og igen, når jeg har de behov.

 

Data: Lowe Alpine, Saracen

Billede af Saracen, militærrygsæk, Lowe Alpine [Anmeldelse] Data

 • Modelnavn: Saracen
 • Volumen/størrelse: 120 liter
 • Materiale:
 • Vægt: 5,1 kg. (en tung rygsæk, kun til tungt læs)
 • Mål:
  • Længde 70 cm
  • Brede 40 cm
  • Dybde 28 cm
 • Ryglænge kan justeres
 • Soveposerum, med lynlås ud til og der kan åbnes til hovedrummet indvendigt
 • Sidelommer
  • Sidelommer åbne, til drikkedunk (er lidt små i det)
  • Sidelommer stor 10 liter stykket, 2 stk. der kan tages af og lynes sammen til selvstændig rygsæk.
  • Rum/kanal bag sidelommer, til ski eller andet udstyr, der kan stikket ned igennem kanalen og ned i de åbne sidelommer.
 • Toplåg
  • Stort udvendigt toprum, med Kompressionsremme udvendig og lynlås åbninger i begge sider.
  • Indvendigt rum, med lynlås
 • Bærehåndtag både på forside og bagside
 • Mange stropper til fastspænding af udstyr, udvendigt.

 

Lowe Alpin laver ikke modellen mere, men der er kommet en del ”kopier” derude. Der findes enkelte brugt modeller tilsalg på nettet.

Det er en skam, at mange af de virkelig gode og solide militærrygsække forsvinder og ikke produceres mere. Kan dog godt se at de fleste mennesker ikke har behov for de rygsække og de er for tunge til de flestes brug der dyrker friluftsliv/outdoor.

Men jeg har så mange gode minder og oplevelser med min dejlige ”Saracen” rygsæk.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 5. februar 2021