Billede af Erik B. Jørgensen med sin Abisko 75 Fjällräven, vandrerygsæk [Anmeldelse]

En rygsæk der her fulgt mig de sidste mange år er min ”Abisko 75” fra Fjällräven. Det er min mellem rygsæk, når jeg er på ture. Det er en forholdsvis let rygsæk, som er perfekt for mig på min mindre ture og mikroeventyr, med en oppakning på op til 25 kg.

Når det bliver tungere eller en længere tur, går jeg op i størrelse. Især når jeg har min datter med og har brug for mere plads. Her bruger jeg ofte min Fjällräven Kajka 100, anmeldelse her!.

Men min Abisko 75, kan rumme min ting, fra en enkelt overnatning til en uges tid. Jeg er ikke letvægts vandre, fordi jeg har altid en del fotoudstyr med og nok lidt mere sikkerhedsudstyr og reservedel med, end de fleste. Jeg er nok skadet af mine mange år i militæret, at jeg forsat synes det er en fornøjelse at vandre, når det ”kun” er 20-25 kg med. Jeg elsker også træningen i det.

Så husk når du skal vælge at se hvad du skal have med og går op i. Der er ikke noget rigtigt og forkert i friluftsliv.

Abisko 75 er en dejlig mindre rygsæk, der er forholdsvis smal, men den har en masse små detaljer der gør den så dejlig.

Den har en del mindre lommer, så det er let at komme til ting.

 • Siddelommer til drikkedunk og vandbeholder
 • Forsidelomme, til ekstra tøj, jeg let skal kunne kom til.
 • Top låg lomme, jeg bruger til snacks.

Jeg elsker også det er en toploader, hvor låget kan justeres i højde alt efter hvor meget der er i. Simpelt og lige til. Rygsækken kan også lynes op (som en kuffert), jeg bruger det aldrig, syns personligt det er unødvendigt.

Bæresystemet, er solidt og kan justeres så det passer de fleste. lyglængden kan justeres og alle stropper kan justeres et godt stykke. Hoftebæltet sidder også godt er er let at justere. Bunden af rygsækken er forstærket, så den holder super godt og er vandtæt. Det er nærmeste en lille ”balje” nede i bunden. Jeg har brugt den på mange ture/mikroeventyr nu, og det kan ikke ses.

En dejlig rygsæk med de detaljer jeg har brug for, som også er solidt og simpel at se på.

 


Data: Abisko 75 Fjällräven

Billede af Abisko 75 Fjällräven

 • Modelnavn: Abisko 75
 • Volumen/størrelse: 75 l
 • Materiale:
  • 100% polyamid 210D HD ripstop
  • 100% polyamid 500D
 • Mål:
  • Højde: 80 cm
  • Bredde: 34 cm
  • Dybde: 36 cm
 • Ryglængde, justerbar:
  • ryglængde: 51 cm
  • ryglængde: 63 cm
 • Bæresystem: Justerbar
 • Toplåget, Justerbart i højden
 • Vægt: 2550 g
 • Regnovertræk: Ja
 • Detaljer
  • Fløjt, i brystspænde
  • Lommer, indvendig
   • Lomme til vandblære, elastik åbning + åbninger til drikkesystem
   • Lille lynlåslomme/paslomme
  • Lommer, udvedige
   • 2 små lommer på hoftebælte (min tidlig model har kun 1)
   • Åbne sidelommer til vanddukke. Med elastik lykke i toppen
   • Stor opbevaringslomme på forsiden, med lynlås
  • Lommer, låg
   • Indvending netlomme med lynlås
   • Udvendig toplomme, med lynlås
   • Elastikker på toppen af låget
  • Forstærket bund, ”balje” som er vand- og stødsikker
  • Kompressionsremme i siderne. Kan frigøres og bruges til grej på forsiden.
  • Indgang til rygsækken
   • Toploader
   • Side lynlåsen, så kan åbnes som en kuffert (Bruger det aldrig)
  • Stroppeholder til underlag, nederst på forsiden
 • Vejledende pris: 2.299 kr.

Abisko rygsækken findes også i andre versioner


Produkt video her fra Fjällräven

Her er en rigtig god gennemgang af Abisko, fra Fjällräven selv.

 


Fototaske foran på brystet

Som du måske har set på min billeder og i mine film, så har jeg altid en fototaske foran på brysten, for let at kan tage billeder og fordele vægten.

Den kan du læse meget mere om her: Fototaske på rygsækken [Fif og råd] (kamerataske)

 


Anden inspirationsindlæg om rygsække

Jeg har skrevet en række indlæg, med film og vejledninger, for at få det optimale ud af din rygsæk og få det så behageligt som muligt, men din rygsæk. Du kan se en del af dem her:

 


Jeg håber du kan finde god inspiration til din næste rygsæk her, eller bare nogle gode fif og råd!

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022