Det blev lige til endnu en tur ud i det blå med en enkelt overnatning, med familien. Min datter skulle jo gerne blive glad for at være ud. Teltet er hun i hver tilfald vild med. Samt vores projekt, gå alle tur i “Politikens Vandreture i Danmark”

Vi gik fire forskellige små vandre tur, men som også kan sættes sammen.

Lørdag gik det til Faaborg by, som vi gik en kort tur i, for at se lidt på byen og få lidt mad. Herefter kørte vi ud til Piptorns dysser en lille tur på 2,5 km rundt (let), hvor man kommer forbi flere flotte dyser, stierne er fine, både til barnevogne, m.v. Det er en kort tur i tæt skov, så er en fin tur hvis man er interesseret i historie, der er informations tavler ved dysserne, men som vandretur er den ikke noget særligt, et godt afbræk hvis man er på cykelferie eller kommer kørende forbi.

Her efter kørte vi til Alléskovens dysser her er 3 store langdysser, men rute på ca. 700 meter eksistere ikke mere, der er kun en vej ud og ind på 100 meter. Så kun et lille afbræk hvis man er på de kanter.

Så var det tid til at få gået noget, så turen gik til Svanninnge bakker og Dalkildegård en afmærket vandre rute på 5 km (svær). Et mægtigt flot område, men store bakker, flotte udsigts poster, man er ved at fælle skov og lave det til græsområder der holdes af får, dvæg og gedder, så det kommer tilbage til fordoms tid. En fin tur, hvor babyjokker og vi kom på hårdt arbejde, for at få den med op og ned af skrænter og bakker, men den kom med. Der er flere mærket ruter, men området er meget diffust, da afmærkning ikke altid er tydelige, samt korte passer ikke mere, da meget af skov og bevoksning er væk, så hold tungen lige i munden. Ture en meget flot, det er menneske skabt natur man går rundt i, desværre er en del af ruten ved en golfbane, her mister det lidt charme, men der er en flot udsigt ud over det fynske øhav. En god tur til familier der vil gå lidt op og ned, der er en restaurant og en grille med is udsalg. Der er flere primitive overnatnings pladser i nærheden.

Herefter sov vi på den Primitive lejerplads “Svanninge bakker, Sollerup“. For første gang i over 5 år, kom der andre, så de bliver brugt, dejligt. Se pladser her ved Skov- og naturstyrelsen.

Næste dag gik vi en tidlig morgen tur, ved Sollerup skov /Arreskov Sø, med udgangs punkt fra hvor vi sov. En tur på 2,5 km (middel, våd) en MEGET flot tur, der gik igennem flere typer landskaber, enge, lukket skov, sø, mose, højskov, en meget alsidig og flot tur, godt mærket, jeg vil anbefale man har vandrestøvler på, da der er lidt vådt selv om sommeren. En babyjokker kan medbringes men der er få steder hvor der er lidt smalt og små broer. Læse mere om vores fantastiske babyjokker her.

En tur der kan anbefales.

Både Svanninge bakker og Arreskov sø, er en del af en lang vandre rute der hedder “Øhavsstien” en rute på 220 km.

God tur hvis du / I har lyst

Erik

 

Indlægget er opdateret: 13. april 2023