I vores forsøg på at gå alle tur fra “Vandreture i Danmark” fra Politikens. Var turen kommet til Rold Skov, en skov jeg har gået meget i, igennem årene. Et sted med mange god stier, mærket ruter og mange natur oplevelser, fra bakker, gammel skov, kilder, søer, MTB rute, m.v.

Rold Skov vandretur

Rold Skov vandretur

Vi valgte at gå rute 100% fra bogen. Vi startede ved Skørping Station, foran os lå en rute på 20 km, vi gik kort før det var tid til middagsmad, som blev indtaget i skoven, med min datter kravlende rundt på et tæppe og vores hund, ved vores fødder hvis der skulle falde noget af.

Vi gik nord på, i skoven nord for Rebild by, flot højskov, med store søer, mose landskab, minder meget om det sydlig Sverige, meget flot, der var os et par rådyr, der glædede vores syn. Målet var Lille Blåkilde, en kilder som løber med ca. 150 liter / sek., året rundt. Temperaturen er ca. 8 grader, så dejligt at slukke tørste her. Området her omkring er stejlt, med trapper, men en god

Husk at nyd naturen og kikke jer omkring

Husk at nyd naturen og kikke jer omkring

babyjokker, kan godt klare trapperne, osv. selv om folk kikke lidt når der kommer brummene en babyjokker ned af trapperne. Her fra gik den ned af smalle stier til Ravnekilde, en bredere kild, som skaber et unikt syn, igen tid til at slukke tørsten.

Her fra gik turen syd på, ned i den gamle Troldeskov og Urskoven, og tilbage til Skørping Station. Skoven er utrolig alsidig og flot at vandre i, kan anbefaledes til alle, om man går med rygsæk, børn, løber, cykler, et fantastisk sted.

Overnatning på primitiv teltplads

Overnatning på primitiv teltplads

Fra Skørping Station kørt vi ned med Store Økssø, her gik vi ind til den primitive lejerplads “Nedstyrtede Flyvers Plads”. Her blev der slået telt og min datter på 11 måneder, synes det var det sjovest i verden og kravle rundt i teltet.

Generelt er der mange primitive lejerpladser i området, både med brænde og shelters. Der er oven i købet Luksus Shelters ved Mosskovpavillionen, som kan lejer, de kan lukkes af, hvis man vil prøve at overnatte ude for første gang, under “kontrollerede forhold”.

Efter en god nats søvn, og med et barn der sov godt igennem, efter de mange indtryk, stod vi tidligt op, og gik Store Økssø rundt en tur på ca. 3 km, en flot morgentur, før vi sagde farvel og på gensyn til Rold Skov.

Ravnekilde i Rold Skov

Ravnekilde i Rold Skov

Hvis du har lyst til at besøge området, findes der gode folder med kort rundt om i området. . Dog ikke på MTB ruten på 24 km, dem skal man skaffe inden, på turistinformation, cyklen handler, osv. Primitive lejerpladser er godt at finde bogen “Overnatning i det fri…”. Kan købes mange steder, pris ca. 70 kr. En nem og god måde at finder lejerpladser rundt i det danske land. Også Skov og Naturstyrelsen side er rigtig god side.

Læse mere om Rold Skov her, Naturstyrelsen. Samt dens historie her på Rold Skov, Wikipedia

God fornøjelse

Erik

Indlægget er opdateret: 23. august 2023