Mit valg af kajak, til Danmark rundt i kajak, var igennem mange faser, jeg prøvede mange forskellige mærker og modeller, Sejlede en del i Tiderace, Xcite, Nigel Foster Legend, samt Arrow Play. Jeg var forbi andre modeller også. Men jeg må indrømme jeg havde svært ved at mærke stor forskel i fart. Jeg sad bedst i ovennævnte modeller. Mit endelige valg, faldt på Arrow Play, fordi jeg sad super i den, samt den er super god i bølger. Til slut, er en af designerne, Nicolai Ilcus, min kammerat og læremester. Så det var også nærliggende at teste deres kajak af, nu når jeg var glad for den.
Se min første anmeldes af den, fra før min tur her.
Mit valg blev en karbon model, med karbon bund og glasfiber top.
- Vægt: 21 kg
Længde: 513 cm
Brede: 53 cmCockpit str. (Indvendige mål): 79×41 cm.
Oval bagluge 28×46 cm
Cockpitluge 15 cm
Forluge 25 cm.
Overordnet:
Arrow Play, levede 100% op til mine forventninger, sejler godt og stabilt, er en drøm i bølger, hvilket var vigtigt for mig, den har en rimelig pakvolumen,(kunne godt bruge mere plads, når man har fuld vinter oppakning.) ELSKER forreste dagsluge, der gør jeg kan have alt mit mad, m.v. let tilgængeligt foran mig, nemt og hurtigt at komme til.
Hvis jeg havde vist jeg skulle sejle i så meget is og trække min kajak på isen, havde jeg ikke valgt en karbon kajak, eller glasfiber kajak. Så var det blevet en plastik kajak.
Kajakken, betragtninger
Cockpit: Jeg må tage hatten af for Arrow Play sæde, jeg fik ikke ondt i røven eller ryggen en eneste gang, selv om jeg ofte var mellem 6 og 10 timer i kajakken i træk, dejligt.
Der er meget plads til fødderne, da den har meget volume foran. Dens fodstøtter sidder, højt, så man har nemt ved at overføre kraften var ens benpres.
Super dejligt man kan få et form syet Sprayskirt til Arrow Play, svup så det på og sidder stramt.
Forreste dagsluge: Det er min ynglings ting, da det er meget rummeligt, kan være mange skønne ting, her har jeg søsyge piller, smertestillende, multitool, dages mad og slik. Så rat og sikkert at kunne komme til ens ting. For min skyld måtte det gerne være endnu dybere, på bekostning af benplads.
Forreste pakluge: Er en rund luge, grundet den store volume i fronten, grundet den skal holde sig oppe på bølgen i surf, gør der er meget plads, man kan ikke få store tasker ned, da det er rundt hul, men gør ikke det store, men kan pakkes godt op. Jeg havde endda fået rykkes forreste skot, lidt ud mod mine ben, så der var endnu mere plads. Nogle gode kraftige pakluger, som holder tæt. (for det mest, på nær når man har glemt at fjerne is i kanten og bliver ramt af 2 meter bølger)
Bagerste Pakluge: En oval luge, der gør man kan få lidt større ting ned, som telt, m.v. grundet fine boksen, så det små ting der skal pakkes ud i ende, men der kan også være meget der ude. Igen en god kvalitet pakluge.
Kompas montering: Er nedsunket i fordækket, sidder godt frem, dejligt, så man nemmere kan se det og tage en pejling frem, samtidigt sidder den pænt og nydeligt. En ting jeg aldrig vil undvære på en kajak til langture.
Elastikker og sikkerheds ligner, Det er der rigeligt med, jeg supplere med dæks taske, og ekstra elastikker og pakremme.
Finnen: Den nedsænkningsbare finne, virker fint og er nemt at justere, jeg havde det ned på det meste af turen. En fin lille detalje er at der er forboret et hul nederst i finnen, her kan man sætte en lille snor i, så det er nemt at hjælpe ens finne ud hvis der har sat sig is eller små sten. Jeg måtte dog også bruge en kniv hverdag, op langs finnen, fordi alt var frossent sammen. Være opmærksom på aldrig at bruge vold på finnesystem, da man risikere at ødelægge vejer, der skubber eller trækker finnen op eller kanalen den løber i.
Slidtagse: min kajak, blev max. testet. Må jeg indrømme, den fik tæsk. Jeg stadig imponeret over at en karbon kajak, holdt selv om jeg fik en godt slidt bund, samt et hul, ved bagerste skot. Fordi når jeg trak den over isen (omkring 40 km), så kunne den ikke give sig der. Så det måtte jeg lappe. Jeg se den nok aldrig igen, fordi Arrowkayaks, har inddraget den, til test, af stykke, svejsninger, materialer, så de er ond mod min elskede kajak, i øjeblikket. For at sikre sig om den holder til det de har lovet, samt de mange ekstra kg, stabser, osv. jeg udsatte den for.
Så farvel til min trofaste følgesvend, jeg må ”nøjes” med en anden, lækker Arrow Play.
Erfaringer: Jeg synes jeg fik valgt den rigtige kajak, til det her eventyr, ud fra mine forudsætninger. Jeg kan nemt følge, andre der går efter en hurtigere kajak til sommerturene og andre ekspeditioner, hvor forholdene er anderledes. Det vil jeg også selv gøre på mine næste kajakekspeditioner. Men bølgerne ved Vesterhavet, var min bekymring, så færdighederne i bølger var vigtige.
Jeg manglede lidt pakvolume, som en rigtig langturskajak vil have. Farten, synes nu jeg var pæn, i forhold til vægt og forholdende.
Andet: Til dem der gerne vil have en Arrow Play er det bare at komme ud og prøve, til de mindre folk, kommer der en ny model, til jer, ”Nuka” her til sommer. Samt en Ekspeditions kajak, er på vej i 2011, jeg glæder mig til at se den, op mod andre Ekspeditions kajakker, i forhold til hvad den kan tage af vægt, hastighed, m.v.
Mit fokus nu, er at finde en meget hurtige ekspeditions kajak, der kan tage en 30 til 40 kg og er forholds vis stærk i bølger, (helst med en forreste dagsluge) jagten er i gang.
Men glæder mig til at kaste min Arrow Play ud på nye ture og tag et surf i bølgen blå, fordi jeg er virkelig godt tilfreds. Bliver dejligt at lege i den, igen uden 40 kg oppakning og bare nyde dens manøvre egenskaber.
Erik
Relateret indlæg
Indlægget er opdateret: 11. januar 2022
Hej Thomas
Tak for de pæne ord.
Jeg kan ikke undvære mit sværd/fine, så det gør jeg alt for virker.
Under “Skandinavien rundt i kajak” havde jeg ikke problemer med frost ret mange dage, det var mere grus og sten. Men under “Danmark rundt i kajak, isvinteren 2009-10” frøs det ofte.
Mit triks var at have et lille hul hvor jeg havde en kort snor i. Hver gang jeg skulle på vandet, så sikrede jeg mig det virkede. Sad det fast, brugt jeg min kniv og stak den op på begge sider af sværdet/finen, før jeg trak i snoren. Så jeg sikrede mig at virkede, før jeg tog ud.
Havde jeg mulighede fik jeg kajakken i vandet, og igen sikrede det virkede før jeg padlede ud.
Når det var strand afgang, så måtte jeg satse, og håber det ikke satte sig fast, når jeg tog ud. Få gang satte det sig og jeg måtte ud ind igen.
Da det var rigtig koldt, så lag jeg kajakken på hovedet og kørte sværet/finne ud og natten, så det bedre kunne tørre.
Husk aldrig at prøve at trykket sværet/finen ud via hævemekanismen hvis det sidder fast, for man risikere at bukke vejren og så skal der ny i. Jeg havde en reserve vejrer med under “Skandinavien rundt i kajak” men fik heldig vis aldrig brug for den.
Håber det giver et nogetlunde svar!
Hej Erik
Vinteren er jo over os igen med masser af frost. Mit sværd fryser ofte fast – det er vist en kendt sag på mange kajakmodeller. Hvordan klarede du Danmark og Skandinavien rundt på dette punkt med så meget frost og kulde i Zegul kajakkerne? Sejlede du uden sværd mange dage eller var der nogle tricks.
Tak for spændende bøger og hjemmeside.
Hej Henrik
Jeg kan godt forstå du overvejer det, det er en fed kajak.
Mine kajak både Play og Empower, er fra Arrow Kayaks, og her er kvaliteten helt i top. Jeg ved ikke om Zeguls har ændret noget efter de købte dem. Jeg har ikke hørt om det. Så jeg tør ikke rigtig udtale mig om det.
Men det vil da undre mig, jeg ville da lige høre en anden forhandler eller nogen der har en Zeguls Play.
Det ville da være en skam, når det er en så god kajak.
Mvh
Erik
P.S: Nogle andre der har hørt rygter om kvaliteten?
Kære Erik, jeg har kraftigt overvejet at købe en Zegul Arrow Play MW, men KajakFreak fortæller mig, at kvaliteten på Zeguls kajakker er så dårlig, at de ikke kan anbefale mig at købe den. Er det også din erfaring med Zeguls kajakker, nu du måske har erfaring med dem gennem lidt længere tid? På forhånd tak for dit svar, venlig hilsen Henrik