Vandretur fra Helsingør til Allerød, Nordsjællandsruten [Mikroeventyr] med eventyr Erik B. Jørgensen

Jeg prioriterede igen at komme på et lille mikroeventyr. Det var faktisk lidt sværere denne gang, da jeg synes at, jeg havde masse af andet at lave, især forberedelserne til “3. Thule til Thule ekspedition“. Men jeg ved at jeg skal/bør prioritere det, fordi det giver mig så meget, og jeg komme glad hjem igen, med frisk hoved, masse af nye ideer, samt jeg betragter det som en del af mig og mit arbejde. Derfor så jeg lidt på nærområdet, da jeg var hjemme, for der skulle ikke gå planlægning i det, faldt mit øje hurtigt på Nordsjællandsruten, den starter i Helsingør og går til Roskilde. Det var for langt, men jeg endte med at tag til Helsingør, her sprang jeg den første del af ruten over, da jeg har fået den før og gik vest ud af Helsingør, til jeg fange Nordsjællandsruten igen i Nyrup Hegn. Herfra fulgt jeg ruten igennem Krogenberg Hegn, Dansturp Hegn, videre ud på landet og ned til Fredensborg, med et besøg ved det flotte Fredensborg Slot, for at ende dagen i Gamle Grønholt Vang, hvor der er friteltning.

Efter en god nat i mit lille tipi-telt. Gik jeg videre sydover, til Grønholt Hegn, ud på landet igen, igennem Karlebo med den fine gamle vindmølle og ned i Tokkekøb Hegn, hvor jeg hoppede af ruten og gik ind og sluttede ved Allerød Station. Så var det mikroeventyr over.

En rute med mange fine delstrækninger og dejlige oplevelser, men også strækninger en vandrerute ikke burde indeholde. Den er mindst eller bedre egnet som cykelrute. Men skidt pyt, fordi jeg var på tur og den langsomme vandring, gør jeg har tid til at se mig godt omkring, mens jeg vandrer afsted og det giver mig så mange gode oplevelser.

Men det har jeg kun kunne erfare ved at tage af sted, så jeg er af den holdning, jeg heller vil afsted, end planlæge og planlæge. Jeg kan også kun opleve Nordsjællandsruten ved at prøve den. Men når det er sagt, ville jeg ønske man var mere kreativ med at lave vandreruter herhjemme, men flere del elementer, uden for større vej og grusstier.

Som altid var jeg taknemlig for jeg kom af sted og kom hjem klar til at tage fat igen, men nye eventyr og oplevelser på kontoen. Uanset hvordan rute, osv. har været.

 


Data fra turen Nordsjællandsruten, Helsingør, Fredensborg til Allerød

Vandretur fra Helsingør til Allerød, Nordsjællandsruten [Mikroeventyr] Kort af Erik B. Jørgensen

  • Tirsdag den 8. marts 2022: 26.33 km | 5:48:43
  • Onsdag den 9. marts 2022: 17,51 km | 3:52:16

 


Link til Nordsjællandsruten

 


Udstyret du ser!

Lidt link til noget af udstyret du ser.

Søger du andet, så søg på hjemmeside, så er der masse af anmeldelser, gode råd og fif indlæg og indlæg af valg af forskellige ting (ellers skriv til mig).

 


Jeg håber du synes det var sjovt og spændende at se med. Håber du selv får nogle gode ture.

Erik

 

 

Relateret indlæg

 

Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 10. februar 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.