Haunstrup Brunkulslejer, vandretur [Mikroeventyr] og film med Erik B. Jørgensen

Mit virke som foredragsholder, kunne igen kaste tid og mulighed for at mit virke som eventyrer, ved at udnytte tiden mellem to foredrag til at se på vores Danske natur. Denne gang var det tid til at udforske Haunstrup Brunkulslejer og nærområde.

Jeg ankom sent mandag aften (29. nov.), efter et foredrag i Kolding og kunne gå ud i en stjerneklar aften med nattefrost og frostånde. Jeg gik direkte ud og slog lejr i skove, hvor der er friteltning.

Det blev en kølig nat, men jeg havde en ekstra sovepose med*. Det kom også sne i løbet af natten. Men om morgen var det tøvejr, med til gengæld en vældigt blæsevejr.

Tirsdag (30. nov.) tog jeg en let tur rundt i hele den gamle brunkulslejer, blev til 10 kilometer over godt tre timer, rundt ad snorket stier, MTB spor og grusveje (med oppakning, fin træning og giver frihed). Et spændende område, der dog ikke så stort. Så det vil være fint til en gåtur. Jeg lavede min plan om, skulle have overnatter i mit telt igen. Men fordi DMI varsler snestorm om natten. Så valgte jeg at rykke tættere på det foredragssted, hvor jeg skulle holde foredrag onsdag morgen. Det gjorde jeg kunne opleve Abildå Brunkulslejer, hvor der er udstillet de gamle maskiner fra de grave brunkul. Fint lille sted med en to kilometer natursti. Jeg også lige to med. Her fandt jeg mig også til rette for natten i en af de to nye shelter, der er forført der. Resten af eftermiddagen og aften kunne jeg hygge mig og nyde shelter.

Onsdag morgen (1. dec.) kunne jeg stå op i snevejr og en god vind. Det var godt jeg var rykket tættere på, fordi jeg kunne køre stille og roligt frem til foredraget og være i god tid. Fedt med endnu et mikroeventyr i baggagen.

Her er min lille film fra turen/mikroeventyret:

 

Haunstrup Brunkulslejer, vandretur [Mikroeventyr] (film) kort over området, med Erik B. Jørgensen

Grej jeg fik spørgsmål om

* Jeg kunne godt holde varmen, men det var lige på kanten, så jeg brugte alle min andre tricks med trøje som fodpose, dunjakke ved fødderne og en ekstra trøje ved numsen. Jeg have dog heller ikke et skumunderlag med, og kun et sidestykke og mit oppustelige underlag. Det var lidt ekstra kulde.

Det jeg havde med denne gange var:

Men havde jeg ikke de her soveposer i forvejen. Er det en dyr løsning. Bliver det meget koldere så tager jeg nogle varmere soveposer med. Men de her fylder ikke meget.

 

Link til Haunstrup Brunkulslejer og Abildå Brunkulslejer

 


God fornøjelse, hvis du kommer på de kanter.

Erik

 

Relateret indlæg

 

Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 10. februar 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.