Da klokken slog 12 og nytåret blev skudt ind, så var vores tasker pakket og vi var klar til at drage på nye eventyr. Eventyret skulle være et lille mikroeventyr på vores bikepackingcykler. Fredag morgen den 1. januar 2021 pakkede vi bilen, med cykler og udstyr, og drog mod Sonnerupgaard Gods, Hvalsø. Her skulle vi på mikroeventyr, i kæreste tilpasset udgave.

Min kæreste Tine, havde planlagt to dages cykeltur, primært i skov, på grusvej og små stier i området omkring/mellem Hvalsø, Lejre og Ringsted i ”Nationalpark Skjoldungernes Land”, med Bidstrup Skovene. Overnatning på Sonnerupgaard Gods.

Vi havde to skønne dage på vores bikepackingcykler, godt nok i mudder, tåge og køligt vejr, men det gav nogle andre oplevelser. Vi kørte på dele af ”Skjoldungestien” og stier med inspiration fra andres ruter, og hvad Tine gerne ville se.

Jeg sover selv stort set altid ude uanset årstid og vejr. I de mørkeste og koldeste måneder, foretrækker Tine at komme ind og få varmen, få tørret tøjet, og ikke skulle sidde 16 timer kun i lysskæret af en pandelampe, når komfortable overnatningsmuligheder er tæt på. Hun er en frossenpind, og ved at sove inde, har jeg en gladere kæreste, der har overskud til at tænke på andet, end at skulle holde varmen. Så sover vi ude igen, når det bliver lysere og varmere,  eller når jeg er alene på tur. Så vil du på eventyr og kan du ikke få din kæreste med på vinterovernatning, så er en komfortabel indendørs overnatning en god mulighed, når du er nær civilisationen. Har du en kæreste der allerede sover ude hele året og ikke er ved at fryse ihjel, så vis ikke denne video.

 

Data på vores 2 dage i Skjoldungernes Land

  • Dage 1, 1. jan. 2021, 58.38 km | 5:02:47 | 11.6 km/t i gennemsnit.
  • Dage 2, 2. jan. 2021, 64.70 km | 5:50:02 | 11.1 km/t i gennemsnit.

Vi har erfaret igennem årene, at vi stort set altid køre 10 km/t i gennemsnit, med alle vores stop for at se på ting, tag billeder/video og små pauser. Det er det, vi planlægger efter.

 

Info om området

 

TV2 Lorry udsendelser, Skjoldungestien

Her er de TV2 Lorry jeg nævner i videoen. Det er afsnit 1, der er fra dele af ”Skjoldungestien”. Alle 3 afsnit ca. 8-9 minutter stykket.

 


Dejligt måde at starte det nye år på. Jeg elsker det!

Erik

 

Relateret indlæg

 

Facebook Indlæg fra turen

 

 

Indlægget er opdateret: 13. april 2024