Vandretur ved Bryrup, Snabegård Plantage og Palsgårdskov [Mikroeventyr] af eventyrer Erik B. Jørgensen

Det var igen tid til et mikroeventyr mellem to foredrag, når jeg nu alligevel skulle til Jylland, skulle det udnyttes. Jeg havde set på flere område og muligheder, men valget fladt på en vandretur i området omkring Bryrup.

Jeg planlagde en rute på godt 50 km, rundt i området. Jeg havde ikke nogen speciel plan, men jeg skulle havde det til at gå op med de godt to dage jeg havde, overnatning og et ønske om at se området. Før turen sidder jeg i ”Komoot” på computeren og trækker ruten større og større, til jeg har den længde jeg ønsker og det virker som nogle skønne områder.

Mere om hvordan du laver dine egne ruter her: Planlæg din rute til friluftsture (vandre-, cykle-, vinterture) [Fif og råd]

Først dag, havde jeg ikke særlig længe, da jeg først var der kl. 17. så jeg gik fra Bryrup, via Velling Skov til shelterne ved Vrads Station, en gammel veterantogbane, i Snabegård Plantage, hvor der også er friteltning. Efter en skøn nat i et af shelterne, men masser af regn, kunne jeg gå afsted i det dejligst vejr. I løbet af dagen gik jeg stort set igennem alt slags terræn, skov af alle typer, hede og landområder. Jeg var igennem følgende områder Vrads Sande, Skærbæk Plantage, Store Hjøllund Plant, Bredlund Plantage, Langbjerg Plantage og rundt om Hampen Sø, hvor jeg kunne tag vand på et toilet, i vest kanten af søen. Derefter gik jeg ind i Palsgårdskov, hvor der også er friteltning og fandt et skønt lille sted til mit telt. Her hyggede jeg mig og fik endnu en skøn nat.

Min sidst dag gik jeg fra Palsgårdskov, op til Grane Plantage, og ned langs de små søer Rævsø, Grane Langsø, Kalgård Sø og Kongsø, også et skønt område. Derfra gik jeg via Kongsø Plantage til Løvet Skov og retur til bilen i Bryrup.

En vildt skøn tur, meget mere alsidig end forventet. Jeg gik små strækning af Hærvejen og Bryrupbanestien, samt lidt små lokale vandreruter.

Der var godt med kronhjorte, rådyr, musvåger og skarnbasser, samt de andre dyr i skoven.

Jeg var super heldig med vejret. Sikke et lille eventyr.

Se min film fra turen her:

 


Data fra turen

Vandretur ved Bryrup, Snabegård Plantage og Palsgårdskov [Mikroeventyr] Kort af rute, af Erik B. Jørgensen

Her er lidt data på min tur rundt i området ved Bryrup.

  • Dag 1, 12. sep.: 4.75 km | 1:16:10 |
  • Dag 2, 13. sep.: 32.47 km | 8:43:14
  • Dag 3, 14. sep.: 20.38 km | 5:02:36

 

 


Link til området

 


Ellers er information søgt på Google, og i appen Topo GPS (læs om de apps jeg bruger her: God apps til friluftsliv/outdoor [Fif og råd])

Jeg håber du at fundet en masse inspiration her, evt. se rundt på min hjemmeside, der er masser af gode råd og inspiration.

Erik

 

 

Relateret indlæg

 

 


Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 10. februar 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.