Den helt klassisk opbevarings pose til transport af udstyr til kajak og op i lejren er nok IKEA poser, men de har mange begrænsninger i min verden, når jeg er på lang tur / ekspedition. De er ikke solide nok, kan ikke tages så let over skuldrene og de kan ikke lynes.

Jeg har brugt Haglöfs Dome 130 liter taske i mange år. Den ene af dem har været med på både ”Danmark rundt i kajak – isvinteren 2009-10”, ”Skandinavien rundt i kajak” og en masse små ture.

Haglöfs Dome 130 liter taske, vejrer 730 gram, en let taske. Er lavet i solidt stof, men gode kraftige bærehåndtag, i hver ende. Samt der er to skuldrestropper, der kan knappes sammen til et håndtag. Jeg tog ofte en strop over skuldre og gik. Hvis der var langt kunne den tages på som en rygsæk.

Haglöfs har lavet en smart lille detalje, at skuldre stropperne er hægtet på, i den ene ende, så de let kan tages af og krydses hvis man vil have det. Eller laves til rygsæk ved at flytte stropperne ned til bærehåndtaget i den ene ende.

Lynlåsen er dejlig kraftig, så den er solid og køre fint i sand, sne, osv.

Min anden Haglöfs Dome taske er 100. Den er lige lille nok synes jeg. Så til en kajak tur, vil jeg til enhver tid medringe to Dome 130. Så er det let at pakke ud og bære op til en lejr.

Det er pengene vær. Samt der er tasker til mange år. Kan købes ved Friluftslageret.

Ny information:

Er desværre udgået i foråret 2013.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022