Danmark rundt i kajak

– Isvinter 2009-2010

En vinterekspedition i Danmark for at opleve Danmarks natur samt dyreliv på en anden årstid. Derudover ønskede jeg at prøve mig selv af, og at blive den første der klarer turen om vinteren. Ideen var at vise, at eventyret ligger lige foran dig, man behøver ikke altid at tage langt væk – selv ekstreme eventyr kan ligge lige uden for døren og vente. Det var en fantastisk tur, som tog en uventet drejning, da det blev den hårdeste vinter i 23 år.

I foredraget vil jeg fortælle, hvordan turen blev til og om de forberedelser, der er nødvendige inden en sådan tur. Turen startede den 28. december 2009 ved Vidåsluse nær Rømø og fortsætter rundt om Danmark og op langs det storslående og krævende Vesterhav, hvor havet bestemmer alt.

Da Skagen rundedes efter 23 dage, troede jeg, at det værste var ovre, men en ny medspiller og modspiller meldte sin ankomst – isen. Oplev hvordan det er at kæmpe mod isen 4-5 km ude på havet og at slå telt op og overnatte 2,5 km ude på isen. Kampen forsatte ned til Grenå, hvor jeg krydsede Sjællands Odde efter 34 km på åbent hav. Herfra gik turen rundt om Sjælland, Møn, Falster, Lolland, Langeland, Ærø og til Flensborg Fjord, hvor turen afsluttedes efter næsten 1300 km og 49 dage. Undervejs udsprang der flere uventede oplevelser – på godt og ondt.

Det lykkedes mig at blive den første til at klare turen rundt om Danmark i kajak om vinteren, men det blev noget af en tur, da isvinteren kom. Men sikke en oplevelse!

Hør hele historien om kampen mod Vesterhavet og isen fortalt på en hudløs ærlig og fængende måde, med den gode historie i fokus, krydret med masser af billeder, video og musik. Glæd dig til at opleve Danmark på en helt ny måde.

Hent materiale | Book foredragPraktisk info | Bog om turen

Blogindlæg fra og om ekspeditionen finder du her |

Vi havde Erik til foredrag “DK rundt i havkajak”…..
Med ren klar tale uden fyldord og et fint tempo, holdt Erik os “fanget” i 2 spændende timer krydret med videoer og fotos. Det var inspirerende, givtigt, lærerigt, livligt og et veldokumenteret foredrag som vi varmt kan anbefale andre der vil høre om eventyret.

Steen Paldan
Bornholms Kajakklub