Far og Datter i Vildmarken
– 45 dage i Danmark

En ekspedition der var en hyldest til livet, vores natur og forholdet mellem jeg selv og min datter. Min datter Karen og jeg har hele livet rejst sammen på masser af små ture og rejser. Det var været min vej til at finde min farrolle og rollen som ”weekendfar”, hvilket har givet os et helt unikt bånd og sammenhold.

Udover små rejser tager vi hver tredje år på en 45 dages lang ekspedition. Den første fandt sted, da Karen var blot 3,5 år gammel – “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano”, i 2012 i det nordlige Finland. Anden ekspedition var “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Nordsverige” i 2015.

I sommeren 2018 drog vi afsted igen, denne gang var det “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark”. Nu er Karen blevet 9,5 år. Denne forskel fra 3,5 år mærkes i den grad.

Målet var at sætte fokus på vores dejlige natur i Danmark, og de forskellige måder der er at bruge den på. Derudover ville vi prøve at møde de store dyr i Danmark ved at rejse igennem nogle af de områder, hvor de større dyr i Danmark er, både på land og i vandet. Heriblandt håbede vi på at møde ulve, grævlinger, ræve, bævere, kronhjorte, dåhjorte, elge, bisoner, marsvin og sæler.

Vi ændrede transportmidler, alt efter hvad der var bedst i de forskellige områder. Vi padlede packraft (gummibåd), vandrede, cyklede, sejlede i kajak, og sluttede af med at vandre igen.

  • 1 etape: Vandring og packraft – Vestjylland
  • 2 etape: Cykling – Hærvejen, Frederikshavn til grænsen + tur over Als til Fyn.
  • 3 etape: Havkajak og dobbeltkajak – Middelfart, via Det Sydfynske Øhav til Nyborg.
  • 4 etape: Vandring – Bornholm og Christiansø

Vi ville sætte fokus på de muligheder, som vi har i Danmark, samt vores natur som vi skal værne om og bruge. Vi håber også at kunne sætte fokus på, at vi skal have endnu mere vild natur i Danmark, så dyrene har noget at være i og vi mennesker har noget at slappe af i.

Det handler om passion!

Hele det her projekt handler om passion. Det handler for mig om, at jeg fandt min farrolle, ved at være i naturen med min datter. Det er nu blevet vores fælles passion, vores helle og en ting, som vi har kun os. Det var været sjovt, træls, hårdt, vådt og perfekt. Det har givet fælles værdier og historier, som definerer vores far/datter forhold.

Alt det og vores rejser har jeg beskrevet i min bøger:

Hent materiale | Book foredragPraktisk info

| Blogindlæg fra og om ekspeditionen finder du her |

Søllinge-Havndrup Foredragsforening havde besøg af Erik, som holdt sit foredrag: Far og datter i vildmarken – 45 dage i Danmark.
Det var en kæmpe oplevelse. Både at se naturen, men lige så meget Eriks og Karens forhold og samarbejde.
Erik er en meget levende fortæller og ikke én af vore gæster faldt i søvn denne aften.

Lene Have Hansen