Thule til Thule ekspedition

– 100 dages hundeslædeekspedition

Mystik, storslået natur, imponerende dyreliv og ikke mindst en fascinerende eskimo- og ekspeditionshistorie. Det er, hvad det Nordlige og Nordøstlige Grønland er fyldt med.

Det er et område, der har krævet blod, sved og tårer på de ekspeditioner, der har vovet sig ud i det ukendte i forsøget på at kortlægge området.

I foråret 2019 kørte min gode kammerat, Jesper Ganc-Petersen og jeg, Erik B. Jørgensen,  i fodsporene af den ”2. Thuleekspedition” og de mange andre polarekspeditioner som “1.Thuleekspedition”, Peary, Lauge Kochs “Jubilæums Ekspedition”, og mange flere,  under vores “2. Thule til Thule ekspedition”.

Samtidigt var det målet at “afslutte” vores ”1. Thule til Thule ekspedition”, hvor vi blev reddet ud, da Jesper fik blindtarmsbetændelse ved Lockwood Ø i 2009. En tur vi har lovet hinanden at gøre færdig.

Ekspedition forgik med hundeslæde fra Qaanaaq området til Station Nord i øst. Turen forgik i områder, hvor der stort set aldrig er mennesker. Vi kom til en masse historiske steder og brugte tid på at dykke ned i deres historier og nyde det imponerende område.

Et foredrag om en 100 dages hundeslædeekspedition i Nordgrønland i 2019. Hør om den storslående og barske natur,  de gamle polarekspeditioner vi gik i fodsporet på, de få men vilde møder med dyrene og samspillet mellem mand og mand, når man er isoleret længe alene.

Hent materiale | Book foredragPraktisk info

Blogindlæg fra og om ekspeditionen finder du her |

Tusind tak for et fantastisk foredrag om 100 dages hundeslædeekspedition i Nordgrønland. Spændende og godt fortalt med pauser med billeder og musik, så man kunne nå at fordøje tingene.
Man bliver fanget af måden at fortælle på.
Flotte billeder og dramatisk med mødet med ulven. Sødt med slædehundenes små hvalpe.
Der var en historisk sammenhæng i, at der var 2 ekspeditioner. Det var der også, da Knud Rasmussen tog afsted for at kortlægge Nordgrønland.
Utroligt, hvad mennesker kan klare af kulde og strabadser, drevet af ønsket om at nå sine drømmes mål.
Stor inspiration til selv at gøre noget ved sine egne drømme.
Jeg kan varmt anbefale Eriks foredrag. Man får altid noget med hjem.”

Åse S. Larsen
Roskilde