Indlandsisen

– på ski i verdens mest øde område

Tag med på turen over Grønlands indlandsis som er for almindelige mennesker, der vil prøve sig selv og egne grænser af under helt ekstreme forhold – både fysisk og vejrmæssigt. Hør om det arbejde som jeg har udført, hvor den ’almindelige dansker’ tages med til Grønland og krydser indlandsisen på ski på en måned.

Selv har jeg krydset indlandsisen 5. gange som guide, og du vil derfor opleve den barske beretning om krydsningen af indlandsisen, fra mit virke som erfaren guide.
Se den fantastiske natur og hør fortællinger om at krydse isen med ’Familien Danmark’ – helt fra den 19-årige til den 63-årige, fra alle samfundslag – mænd og kvinder. Hvordan man får mennesker til at arbejde sammen og enes og hvordan man motiverer alle til at løfte i flok. På en sådan tur er man typisk 6-8 personer. Du vil derfor opleve at få helt speciale bånd med de andre deltagere.

Det er et foredrag, som fortæller om at sætte mål og gennemføre dem med mennesker, som man ikke kender. Få svar på hvordan man forbereder sig til turen, træningen, udstyret, vejret, mentalt og fysisk?

Vi følger turen over isen med flere forskellige hold. Vi ser hvilke forhindringer naturen byder, hvad der kræves for at gå 20 til 30 km på ski om dagen, slå lejr og lave mad. Hvordan man kommer igennem 27 dage på is i storm, kulde og sol. Hvad det kræver mentalt at gå og gå, når man helst bare vil give op og vil hjem og hvordan man motiverer deltagerne til at fortsætte og finde styrke og kræfter, som kun de færreste ved, at de har.

Turen over indlandsisen ender på Østkysten i Grønland, i den grønlandske bygd Isortoq, hvor vi ser et lille grønlandsk fangersamfund. Hertil vises flotte billeder af dagligdagen og livet i bygden – et mindre grønlandsk samfund.

Foredraget suppleres af små pauser fra fortællingen med billeder fra turen og den helt enestående natur.
Foredraget henvender sig til alle, og vil guide én i hvordan man kan sætte sig et mål og gå efter det. Første stop – tilmed dig foredraget og bliv meget klogere.

Hent materiale | Book foredragPraktisk info

Jeg har haft fornøjelsen af at hører om Erik’s oplevelser 2 gange til foredrag.
Erik er altid vel forberedt, formuleret og oplagt! Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til ham og jeg håber at jeg får muligheden for at hører flere foredrag i fremtiden.


Morten Lambek