I forbindelse med Eventyrernes Klub 80 års jubilæum i 2018 (opretter i 1938). Udgav Eventyrernes Klub en kæmpe bog (vejr næsten 3 kg), men masser af beretninger om tidligere og nulevende medlemmer af Eventyrernes Klub.

Jeg var meget spændt på bogen af flere årsager.

 • Jeg ved der altid kommer en masse spændende historie og eventyr.
 • Jeg er selv medlem og har en beretning, med fra mit liv som Jægersoldat.
 • Men det jeg glædede mig mest til, var at denne bog skulle være et historiske billede af Eventyrernes Klub, fra starten til i dag, om medlemmerne, klubben, og de bedrifter medlemmer har lavet. For mig er Eventyrernes Klub, en familie, på godt og ondt. Som medlem er man sammen i mange år, deler eventyr og inspirere hinanden.

Vi medlemmer er også meget forskellige, fordi eventyr kan være mange ting. Det synes jeg bogen fortæller rigtig godt. Det er overraskede mig selv mest, var hvor meget krig har fyldt i medlemmernes liv, helt fra starten til i dag. Det har det også for mig selv, men det overraskede mig, hvor mange konflikter medlemmerne har været med i rundt i verden.

Bogens fortællinger svinger fra få linjer til et par sider. Så det er bog man kan gå til og fra, læse om emner og personer.

Jeg har elsket bogen, både for historierne, men også som medlem at mærke at man er en del af historiens vingesus. Heldigvis er bogen også blevet taget vildt godt i mod af anmelder og læser.

 

Tekst om bogen ”DE EVENTYRLIGE: Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub”

I år er det 80 år siden, at den berømte polarforsker og forfatter Peter Freuchen dannede Eventyrernes Klub. Turbine forlaget udsender derfor i samarbejde med Eventyrernes Klub et pragtværk om den eventyrlige klubs fantastiske historie, skrevet af medlemmerne selv og redigeret af Cavlingpris-modtager og TV-producent Alex Frank Larsen. Peter Freuchen mistede sin venstre fod i Grønland, og mange mænd ville i dag give deres højre arm for at blive medlem af hans klub, men der skal meget mere til. Først og fremmest trangen til at begive sig ud på eksotiske rejser og evnen til at fortælle om dem, som det gøres i bogen. Blandt klubbens medlemmer er den første danske flyver, Jacob Ellehammer, den dansker der har været dybest nede i havet, Torben Wolff, den første på toppen af verden, Michael Knakkergaard, den første i rummet, Andreas Mogensen, den første i kajak nord om Grønland, John Andersen, og mange, mange flere. I de forløbne 80 år er 468 blevet optaget som medlemmer, heraf er 111 særdeles nulevende. Læs om deres vidt forskellige historier og lær om ukendte sider hos eventyrere som jordomsejleren Troels Kløvedal og hans søn, TV-journalist og skipper Mikkel Beha, forfatteren Ib Michael, aktivist-kokken Nikolaj Kirk, Kon-Tiki-ekspeditionsleder Thor Heyerdahl, elite-forskerne og professorerne Rane og Eske Willerslev, den vagabonderende fotograf Jacob Holdt, rejseforfatteren Hjalte Tin, Kina-specialisten Sven Burmester og en masse andre pionerer med mod og mandshjerte til at rapportere fra alverdens spændende afkroge.

 

Anmeldelser af ”DE EVENTYRLIGE: Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub”

Det har heldigvis ført til nogle gode anmeldelser af vores bog. Du kan læse dem her:

 

Data

 • Bognavn: DE EVENTYRLIGE: Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub
 • Forfatter: Alex Frank Larsen
 • Forlag: Tubine
 • Årstal: 2018
 • Sider: 700
 • ISBN: 9788740651126
 • Vægt og mål: 2915 gram, 225x285x60 mm
 • Du kan købe dem her hos:

 

Forfatterene

Bogen indeholder en masse beretninger fra og om, tidligere og nulevende medlemmer af Eventyrernes Klub.

Vil du vide mere om Eventyrernes Klub kan du læse følgende:

 

Erik

P.S: Se alle Boganmeldelser her

 

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.