Slædepatruljen Sirius

Oplev et foredrag om Slædepatruljen Sirius, den fantastiske natur og det utrolige dyreliv. Hør om de personlige udfordringer, der er forbundet med at være 26 måneder på Grønland uden at komme hjem. Kun to mand på patruljer i op til 4 måneder.  Hør om vores vigtige følgesvende, hundene, som man aldrig glemmer.

Foredraget tager udgangspunkt i, hvad man oplever på et år med Slædepatruljen Sirius. Først fortælles lidt om optagelse i patruljen, hvad det kræves, hvem der søger, hvordan man optrænes.

Oplev “basecamp”, Daneborg i Nordøstgrønland, hvor vi ser hvordan man arbejder om sommeren, hvad man skal lære, bygge slæde, køre hundeforspand og passe hunde, lave mad, passe stationen, selvhjælp, navigation og overlevelse. Hvad gør du når du møder isbjørnen og møder du den?
Vi tager på den første slæderejse fra november  til december. To måneder i den mørke tid, hvor vi skal lære at styre skiene, alt er nyt når man som ny, skal uddannes af en erfaren makker. Vi ser på de forskellige former, hvorledes man kan kører hundeslæde, hvordan man slår lejr, hvordan ”hverdagen” foregår i disse kolde omgivelser, og hvordan man overlever når uvejret sætter ind.

Vi oplever jul, nytår og forberedelse til en en 4 måneders slæderejse, med alt hvad det indebærer, af slid og slæb, naturens luner, kulden, dyrelivet, omgang med de grønlandske slædehunde og hvordan det er at være alene – uden kontakt til omverdenen.

Foredraget suppleres af små pauser med billeder og  musik, naturen sommer og vinter, dyrelivet, hundene og masser af oplevelser.
Et foredrag der fascinerer alle aldre og alle typer af mennesker. Mange siger billederne og historierne fører dem væk og betager dem, næsten som i en drøm, som de først vågner af, når foredraget er slut. Hvor de bagefter selv ønsker af udleve deres drømme og sætte nye mål.  Foredraget kan holdes for både voksne og børn fra de er 8-9 år gamle.

  Ring mig op, så jeg kan høre mere!

  Jeg er altid klar til en uformel snak om mine foredrag og hvad jeg kan tilbyde.

  Hent materiale | Book foredragPraktisk info

  Erik var på besøg hos os i Patriotisk Selskab, hvor han holdte et virkeligt interessant foredrag omkring Sirius Patrulien.
  Erik er en helt fantastisk fortæller, som formår at få alle med i fortællingen igennem hans rejse i et meget hårdt terræn. Han fortalte meget levende om sine oplevelser i Grønland og hvad Sirius Patrulien står for.
  Jeg kan kun sige, at hvis der er nogen som er i overvejelse om et foredrag af Erik, så kan jeg varmt anbefale det – det er en virkelig stor oplevelse, som varmt kan anbefales til andre.

  Birgitte Steenberg

  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen og Andreas på hundslæde patrulje
  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen, stor moskusoksetyr
  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen, førehunden Steen viser tænder
  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen, slædehundehvalp sover ved min fod
  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen, film Barons lufttur, YouTube
  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen, isbjerg med slædehundene foran
  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen, teltlejr, hundene og solnedgang
  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen, på vandretur med slædehund, Nordøstgrønland
  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen, havlrose på lavt vand
  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen, film min første isbjørn, YouTube
  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen, nordlys på himlen
  Slædepatruljen Sirius, foredrag, Erik B. Jørgensen, ved hundeslæden
  BOOK ET FOREDRAG