Yukon fra Hanwag, fed læderstøvle, anmeldelse støvle

Under ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano” var det eneste fodtøj jeg havde med til land, en støvle i læder fra Hanwag, kaldt Yukon, som jeg fik testet godt før og efter.

Jeg er personligt klart til støvler i fuldkærne læder, fordi jeg synes de er letter at holde tørre og mine fødder har det bedre.

Jeg har i mange år brugt, Meindl støvler, som har tjent mig godt. Skrevet om her.

Men da jeg fik min fod i en Hanwag, støvle, så følte jeg samme glæde. Tænk at få noget på, der bare sidder med det samme.

Den måde den er syet på, gør der ikke er nogle syninger, hvor støvle skal bukke og arbejde, det øger komforten. Samt indvendig er den fodret med handskelæder, så fødderne har det super dejligt.

En anden ting jeg går op i, er en god sål, der står fast og holder godt. Så når der står Vibram®, så ved jeg at jeg er godt selvskab. Sålerne er godt stive, uden det påvirker min gang og runding af foden, lige som det skal være.

Samt det er muligt at få en ny sål på, hvis der er flere km i en gammel ynglings støvle.

Hanwag går op i detaljerne, så de har valgt at holde fast i det gode gamle håndværk. Som at overlæderet er arbejdet ind under indersålen. Som gør pasform og støtte endnu bedre. Men det kræver mere manuelt arbejde.

Rundt langs sålen er der også lagt en gummikant, manuelt, for at sikre syninger og beskytte støvlen mod slidt og hak. Det øger slidstyrken i støvlen.

Selv når jeg bandt min snørebånd kunne jeg se der var tænkt over tingene, da der er små kuglelejer så det er let og nemt at trække støvlen til foden. Samt hægterne op langs foden, er sat godt tilbage, så støvle kan snøres super godt.

Alt det oven i hinanden, gør at jeg er super glad for mine Yukon støvle. En super støvle til vandring, lange ture med og uden oppakning.

Mvh

Erik

P.S. Kan bl.a. købes ved Friluftslageret

Relateret indlæg

14 Comments on “Yukon fra Hanwag, fed læderstøvle, anmeldelse støvle”

 1. Hej Erik,
  Har læst din anmeldelse af forskellige Meidl-støvler og nu denne – mit spørgsmål er om du mener at Hanwag er lige så gode? Havde egentlig tænkt at jeg ville have et par Meindl, men de er stortset umulige at få i Nordjylland, og overvejer derfor Hanwag i stedet.

  Venligst
  Anne

 2. Hej Frank
  Tak for din kommmentar.
  Det er meget normalt at blive øm fortil i foden.
  Yukkon støvlen er en forholdsvis stiv støvle, det kan også gøre lidt.

  Jeg personlig går ikke med andre såler.
  Men hensyn til såler har du et par muligheder. Jeg kan selv bedst lidt såler med lidt stødabsorbering. Du kan også få lavet såler der varmes op og former sig efter din fod, dem har jeg selv tidligere brugt. Begge kan købes i de større friluftsbutikker.

  Den form støbte sål er jeg ikke så meget til i længden, fordi din fod bliver ikke stærkere.

  Jeg har haft rigtig meget nedsunket fodrodsknogler. Noget der har hjulpet mig meget er at gå i bare tær. Jeg har også trænet mine tær så jeg kan sidder og bukker og strækker min tær. Du kan træne at samle en sok op fra gulvet med tærerne. Nu kan jeg få mine tær fra hinanden, der kunne jeg ikke før. Det har gjort en del af mine problemer er væk.

  Held og lykke

  Erik

  P.S: har skrevet om mine tidlige erfaringer om nedsunken fodrodsknogle her

 3. Hej Erik

  Jeg har selv disse sko, og jeg elsker dem.
  Jeg er helt ny indenfor “feltet”, og det er min første rigtige sko indenfor feltet – jeg har nu gået dem til i løbet af et års tid, og jeg syntes at jeg efter ca 10km får lidt ømhed omkring det forreste af min fod.
  Indersålen i mine sko er meget hårde synes jeg, og tænker det måske kan være disse som kan udskiftes til noget bedre – her vil jeg høre dig om du kan anbefale en indersål til disse støvler ?

  Jeg håber meget at høre fra dig, da jeg er lidt på bar bund her.
  – Og tak for en fantastisk blog, så bliver et pludselig rigtig inspirerende for en 25årig som mig, at komme ud !

  Mvh Frank

 4. Jeg har brugt Hanwags “Alaska-støvle”: http://www.hanwag.de/schuh-detail.php?shoe_id=20

  Og jeg har været enorm glad for dem. Gik sidste år 20-25 kilometer pr dag i meget kuperet fjeldterræn i fire dag med 20 kilogram på ryggen og fik kun tre bittesmå ubetydelige vabler, der ikke var meget større end den nu udgået 5-øre.

  Kan derfor absolut anbefales. Eneste “aber dabei” er, at vibram sålen ikke er er særlig god i let frost – man skrider/glider nemt.

 5. Hej Erik

  Velkommen tilbage fra isen, fandt først senere linket til turen, det ser jo unægteligt dejligt ud. Godt gået !

  M.h.t. skoen endte jeg op med et par lette Meindl som afveksling til Borneo.

  God let sko til den daglige runde gennem skoven. Minder faktisk meget om Yukon’en i facon og gang, men ikke til heldagsregn 🙂

  Har også prøvet nogle lettere Hanwag, Tatra, men de sidder ikke helt så “malet” på som Yukon og desuden er de for bløde i sålen til min smag.

  https://www.globetrotter.de/shop/schuhe-socken/wanderstiefel/meindl-korfu-218708/

  Venligst,

  Max

 6. Hej Max

  Tak for din kommentar, beklager det sene svar. Kom først hjem fra Grønland igår aftes.

  Jeg kender ikke AKU støvlen, men ser fed ud.

  Jeg er ved at test nogle af de let støvler fra Hanwag men mere om det når jeg ved hvordan de er over længer tid.

  Mvh
  Erik

 7. Hej Erik.

  Ja, fuldlæder er og bliver sagen til seriøst brug ! Landede på din fine webside her under googling efter nye Hanwag Yukon – de eneste støvler jeg til enhver tid kan gå 50km i uden at blive alt for slidt 🙂

  Da du jo også passer Yukon kunne det være interessant at vide om du måske har erfaring med denne “løbesko” fra de varme lande. Vil bruge den til daglige småturer uden for meget skrammel på ryggen.

  http://www.aku.it/en/scheda/famiglia/43/490/ns564.html

  http://soldiersystems.net/2012/12/03/aku-bosco-boots/

  http://www.outdoorwarehouse.co.uk/index.cfm?action=article.read&articleId=8845C573-FF29-08BD-48CE668541916306

  http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=tsUAQZNcAgY&NR=1

  Venligst, Max

 8. Erik,

  Tak for dit svar. Jeg havde en gang den same opfattelse som din, men efter at have proevet Muck Boots er jeg overvundet. Man maa ikke glemme at Muck Boots gaar helt op til knaet. Laederstoevler er alt for lave. Og jeg gaar altid med rygsaek I mellem vaegt (20 kg).

  Jeg vil dog paa ingen made sige at jeg er bedre ved dette. Du har jo langt mere erfaring end jeg.

  Jeg nyder meget alle dine anmeldelser, ogsaa andre laesere’s svar, og har koebt flere artikler du har anbefalet.

  Christian

 9. Hej Christian
  Tusind tak for din kommentar og dine erfaringer der over fra.

  Jeg er ikke helt enig med dig. De læderstøvler jeg har kan jeg let gør vandtæt ved at smøre dem, også til en hel dag i vådt terræn. Samt de er forsat letter at tørre.
  På vinterfjeldet, bruger jeg også lædderstøvler, fordi jeg letter kan tørre dem igennem om aften.

  Men er helt sikker på din erfaringer, med Muck Boots virker gode. Har selv gået i vandre gummistøvler, men svar helt klart de støtter mere og er spændt bedre fast. Så til vandring med rygsæk eller andet læs, vil jeg til enhver tid vælge en snørerstøvle

  Mvh
  Erik

 10. Jeg maa indroemme at en god laederstoevle paa toer overflade er det bedste til hiking. Men baade sommer og vinter er det altid vand, enten paa tundraen eller overflow om vinteren. En vaad laederstoevle er ikke godt. Og om vinteren fryser de til is.

  Jeg er derfor nu gaaet over til Muck Boots (Woody udgaven) hele aaret. I dag var jeg paa vandring i -27 C kulde og der var stadig overflow som jeg gik toert og varmt igennem hele dagen.

  At gaa tilbage til vandre laeder stoevler er derfor ikke paa mit program med mindre at man er paa en toer sti altid. For cross country er Muck Boots mit valg.

  Christian.

 11. Hej Martin
  Tusind tak for din kommentar, super fedt du gad.
  Helt enig med dine oplevelser.
  Mvh
  Erik

 12. Fedt med nogle gode anmeldelser af fritidsudstyr, Erik – fortsæt endelig med det!

  Har selv været på kanotur på Big Salmon River i Yukon og der var jeg ikke begejstret for mine goretex støvler, der var en krig om at tørre, efter jeg røg i floden.

  Næste gang skal det med garanti være en læderstøvle. Kan se de fås i rigtige store størrelser – det er ikke alle vandrestøvler der gør det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *