Under ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano” var det eneste fodtøj jeg havde med til land, en støvle i læder fra Hanwag, kaldt Yukon, som jeg fik testet godt før og efter.

Jeg er personligt klart til støvler i fuldkærne læder, fordi jeg synes de er letter at holde tørre og mine fødder har det bedre.

Jeg har i mange år brugt, Meindl støvler, som har tjent mig godt. Skrevet om her.

Men da jeg fik min fod i en Hanwag, støvle, så følte jeg samme glæde. Tænk at få noget på, der bare sidder med det samme. Den måde den er syet på, gør der ikke er nogle syninger, hvor støvle skal bukke og arbejde, det øger komforten. Samt indvendig er den fodret med handskelæder, så fødderne har det super dejligt.

En anden ting jeg går op i, er en god sål, der står fast og holder godt. Så når der står Vibram®, så ved jeg at jeg er godt selvskab. Sålerne er godt stive, uden det påvirker min gang og runding af foden, lige som det skal være. Samt det er muligt at få en ny sål på, hvis der er flere km i en gammel ynglings støvle.

Hanwag går op i detaljerne, så de har valgt at holde fast i det gode gamle håndværk. Som at overlæderet er arbejdet ind under indersålen. Som gør pasform og støtte endnu bedre. Men det kræver mere manuelt arbejde. Rundt langs sålen er der også lagt en gummikant, manuelt, for at sikre syninger og beskytte støvlen mod slidt og hak. Det øger slidstyrken i støvlen. Selv når jeg bandt min snørebånd kunne jeg se der var tænkt over tingene, da der er små kuglelejer så det er let og nemt at trække støvlen til foden. Samt hægterne op langs foden, er sat godt tilbage, så støvle kan snøres super godt.

Alt det oven i hinanden, gør at jeg er super glad for mine Yukon støvle. En super støvle til vandring, lange ture med og uden oppakning.

Mvh

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen