Vandrestøvle test/anmeldelse: Lhasa fra Hanwag

 

Vandrestøvle test og anmeldelse af Lhasa fra Hanwag

Jeg har fået vandre en del km i Lhasa fra Hanwag nu. Jeg har testet den på træningsture, små vandreture af nogle dage og det var støvlen der tog mig ”Alaska på tværs” som jeg krydsede på 72 dage. Hvor de 60 dage var til fods over 900 km, ud over 10-15 km af spor og vej var resten i terræn også noget der var pænt krævende, for ikke at sige sjask vådt.

Hvorfor endte jeg med Lhasa. Det gjorder fordi at Hanwag rådgav mig. Jeg har gået i Hanwag’s modeller Yukon og Tatra Wide igennem længere tid. Yukon til de længere tur og Tatra Wide i det daglige og mindre ture. Begge støvler har jeg været så glad for kvalitet og komforten.

Så derfor ville jeg gerne have Hanwag støvler med igen. Da jeg fik anbefaling på Lhasa og de sad super godt på min fod, blev det dem jeg gik til og tog med.

Hanwag er et gamle tysk firma, der står for kvalitet og har mange fede sko og støvler. Det er også en af årsagerne til jeg har forelsket mig i dem. Det er heller ingen hemmelighed at jeg arbejder sammen med dem, fordi jeg synes de er fede.

Data på Lhasa, HanwagVandrestøvle test og anmeldelse af Lhasa fra Hanwag2

  • Læder:
    • Overdel: Yak-okselæder, fra Tibet
    • Foring: Chromeless leather
  • Såler: Vibram® AW Integral
  • Vægt: 730 for størrelse EU 41,5
  • Forstrækning, af gummi over snuden og hælen

Den er lavet i Yak-okselæder fordi det er meget blødt, smidigt, stærkt og kan derfor skæres ekstra tyndt, gør støvlen endnu lettere og med til at gøre støvlen ekstra komfortabel.

Den er lavet i læder fra inderst til yderst.

Som altid sikre Vibram sålerne at du får en støvle der har god stødabsorbering.

Hanwag har ved at kombinere alt deres viden, lavet en fuldlæder støvle, med en super god sål, som bare sidder når man tager den på først gang og det forsætter den med.

Vil du læse meget mere om det teknisk, produkterne der er brugt, produktions metoden, Hanwag historie, mv. kan du læse ”Friluftslageret” lange beskrivelse af Lhasa, Hanwag her.

Mine oplevelser

Vandrestøvle test og anmeldelse af Lhasa fra Hanwag1

En ting jeg gjorder med det samme, var at tage den medfølgende lædersål ud og skifte den ud med en endnu mere stødabsorberende såler fra Sidas, RUN+ Customready 3D. Fordi hverken jeg selv eller dem jeg talte med, mente at lædersålen ville holde, til den lange tur og det meget vand. 

Lhasa sad super godt fra starten og jeg synes de støttede min ankel og fod super godt. På min trænings tur, oplevede jeg ikke nogle problemer. Jeg går altid i to par sokker, begge forholdsvis tykke uldsokker, da mine fødder fungere bedst på den måde. Se anmeldelse af Aclima sokker jeg gik i her.

Et var træning, noget andet var de mange dage i Alaska. Her blev Lhasa virkelig sat på prøve. De 900 km jeg gik over 60 dage, var i hårdt terræn, men masser af sten og knolde jeg skulle igennem.

Det var også MEGET vådt, den vådeste sommer nogensinde i Alaska, herligt ikke? Det gjorder at der var masser af vand mellem tuerne og floder stod højt. Så der var ikke mange dage hvor jeg ikke havde gennemblødt støvler.

Det var ikke fordi mine støvler ikke er vandtætte, det er de fint, men endte så mange gang med at vandet løb oven ind.

Under hele turen, sad støvlerne perfekt. Fik en enkelt lille vabel, en del sår fordi mosevandet brændte mine fødder, var jeg våd af rent vand, havde jeg ingen problemer.

Det gode ved Yak-okselæder var mine støvler let kunne tørre de dage der var vind eller sol. Så jeg kunne startet, tør næste dag. Jeg passede også godt på dem og pudsede dem ofte.

Jeg kan kun stå herefter og være taknemlig for Lhasa, Hanwag støvlerne. De ser næsten nye ud forsatte, de har holdt så godt, selv om de har været så våde og brugt benhårdt. Hele vejen, har de støtte mine fødder og gjort jeg kunne komme sikkert frem og på tværs af Alaska.

Jeg kan klart anbefale Lhasa. Men husk støvler skal prøves, har du gået i Hanwag kan du roligt købe dem, ellers tag ud og prøve dem.

Vi har alle forskellige fødder, så de skal passe godt. Men sikke en kvalitet støvlen har.

Erik

Relateret indlæg

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

19 Responses to Vandrestøvle test/anmeldelse: Lhasa fra Hanwag

  1. Claus 12. januar 2017 at 00:52 #

    Hej Erik
    Jeg går og leder efter en vandrastøvle, og har været afsted idag, prøvede et par forskellige og den jeg synes der sad bedst var Hanwag – Tatra Wide men så havde jeg jo læst lidt herinde og du skriver at vis den trykker/klemmer lidt så er det ikke den støvle man skal vælge, men synes det er den bredeste jeg har kunne finde indtil nu, men udvider støvlen så ikke lidt os, og skal foden ikke os sidde fast.
    har du nogen forslag?
    et spørgsmål mere du skriver du skifter sålen ud. er det en costum made altså en der specielt passer dig eller er den en der passer sig efter ens fod når den kommer i sko-støvlen. og hvor kan de købes.
    håber du kan hjælpe
    hilsen
    claus

    • Erik B. Jørgensen 12. januar 2017 at 08:46 #

      Hej Claus
      Tak for din kommentar.
      En støvle må ikke trykke og klemme ubehageligt, fra starten. Den må godt sidde til og føles tæt. Den skal nok give sig lidt. Men føles den allerede for trykkende fra starten, bliver det ikke godt.
      Hanwag, Tatra Wide, har jeg selv haft et i nogle år (Kommer en anmeldelse snart). Det er en god bred støvle, så det er et godt bud. Har du prøvet den i et halvt eller helt nummer større, hvis den trykker meget?
      Jeg har ikke forslag til en bestemt støvle, da vores fødder er så forskellige, så jeg vil forsat prøve løs og snakke med ekspedienten hvor du kan lide at handle.
      Såler, her har jeg gode såler, der bliver varmet op og formet let efter min fod. Langt de fleste butikker der sælger støvler og især løbesko har gode såler, af den type. Så der burde være nogle tæt på dig. Koster en 300-500 kr.
      Håber det er lidt hjælp.
      Erik

      • Tue Falk 9. oktober 2017 at 11:52 #

        Hej Erik,

        Ville høre om du har erfaringer med Lhasa støvlen i wide kontra den “normale” Lhasa støvle og hvad dine indtryk er…?

        Mvh
        Tue

        • Erik B. Jørgensen 15. oktober 2017 at 22:07 #

          Hej Tue
          Jeg har ikke prøvet Lhasa i wide, med Tatra model. Så det er mest op til din fod størrelse. Jeg var glad for wide i den anden model. De fåes også i andre breder.
          Mvh
          Erik

  2. kurt jensen 4. januar 2017 at 17:04 #

    Tak for endnu en fed anmeldelse
    Jeg har lige et spørgsmål :
    Hvad synes du er bedst til pleje
    Bivoks eller læderfedt?

    Venlig hilsen Kurt

    • Erik B. Jørgensen 4. januar 2017 at 17:13 #

      Hej Kurt
      Tusind tak.
      Jeg har haft både bivoks og læderfedt, men aldrig prøvet at testet det op mod hinanden. Men når jeg køber, ender det næsten altid med læderfedt, men jeg har ikke en grund. Så jeg kan ikke give dig noget godt svar. Selv vaseline er godt.
      Mvh
      Erik

  3. Henrik Hansen 7. december 2016 at 23:43 #

    Hej Erik
    Tak for en god – som altid – anmeldelse.
    Spørgsmål. Hvorfor valgte du Sidas RUN+ Customready 3D frem for deres Outdoor+ Customready Insoles?

    På forhånd tak og god dag til dig.

    Med venlig hilsen
    Henrik Hansen

    • Erik B. Jørgensen 8. december 2016 at 09:58 #

      Hej Henrik
      På en måde var det meget simpelt, jeg var ude ved importøren, så han valgt for mig.
      Han så på min fod og hørt på min behov, så tog han Sidas Run+ og den var fin 🙂
      Så jeg har ikke selv haft de store overvejelser, når jeg havde så kompetent vejledning.
      Mvh
      Erik

  4. Henrik 12. oktober 2015 at 17:57 #

    Hej Erik, Kan ikke finde en mellemsål der hedder præcist det du nævner i det ovenstående – kunne den hedde noget andet?
    Mvh

    • Erik B. Jørgensen 12. oktober 2015 at 18:14 #

      Hej Henrik skulle være dem. Har lagt et billede af dem ind oppe i teksten. Håber det kan hjælpe????

  5. Dorte Kjær 15. juli 2015 at 21:37 #

    Hej Erik
    Jeg har lige investeret i et par Hanwag Lhasa Wide – men “wide” synes jeg nu ikke de er. Skal til Grønland at vandre i august – men er usikker på, om de er brede nok. Mine fødder hæver meget, og jeg har problemer med trykken på skinnebenet af nogle støvler. Det er lidt svært at “gå dem til” med rygsæk hjemme i stuen. Jeg går også i KEEN (dejlige brede) men synes ikke man kan få dem til krævende vandring. Hvad vil du anbefale?
    Sydfynsk hilsen
    Dorte Kjær

    • Erik B. Jørgensen 15. juli 2015 at 23:28 #

      Hej Dorte Tak for din kommentar. Den er ikke helt let. Min først råd er du skal ikke gå i noget det ikke sidder perfekt fra starten. En støvle skal side godt og følge rigtig fra starten. Selvfølgelig må den gerne være stiv og skal gåes lidt til. Ikke som de gamle militærstøvler, der skulle igennem en lang behandling før de var gode.
      Hvis du føler allerede nu de ikke er brede nok. Vil jeg sende dem retur.
      Mit bedste bud er at tage til Odense til Friluftslageret og prøve forskellige modeller og mærker, til der er en der er perfekt. F.eks Hanwag, Yukon følger jeg er lidt breder og dog lidt tungere. Kan du leve med Gore-tex er der også Meindl, Island.
      Du skal have dine støvle meget snart så du har tid til at få den rigtigt til.
      Jeg følger ikke Lhasaen giver sig ret meget i breden.
      Kort sagt er det din vurdering om det følelse helt rigtigt. Ellers er det ud og gå den rigtigt til, med fare for det ikke går og du skal have en anden støvle. Den fare er der altid. Heller det end en ødelagt tur.
      Angående skinneben føler jeg det hjælper at gå meget mere i støvler op til. Er ofte fordi man ikke er van til støvler i dagligdagen.
      Håber det er lidt hjælp.
      Erik

  6. Frederik 21. januar 2015 at 14:56 #

    Hej Erik.

    Tak for anmeldelsen. Har netop investeret i er par på baggrund af den – og efter at have prøvet dem.

    Jeg ville blive glad, hvis du kan du fortælle lidt om, hvordan du plejer dine støvler?

    – hvor tit på turen?
    – med hvilket/hvilke produkter?
    – og naturligvis hvordan

    Vh Frederik

    • Erik B. Jørgensen 21. januar 2015 at 22:30 #

      Hej Frederik
      Tusind tak for din kommentar.

      Jeg plejer min støvler med god læderfedt. Der går ofte lidt for længe i mellem. Jeg prøver at give dem en omgang, når de ser tørre ud eller har været på en længere tur. Jeg søger for at løsne snørebåndene, så jeg kan få læderfedt ind i alle kroge.

      På tur, prøver jeg at give dem læderfedt en gang om ugen. Under Alaska på tværs, var der læderfedt i hvert depot. Da terrænet var meget hårdt, kunne jeg godt have brugt meget mere. Havde ikke gjordt noget jeg havde givet dem hver 3 dag.
      Så jeg endte med at bruge Helosan cerme, når de var for tørre, bedre end ingen ting. Det var ikke optimalt.
      Noget der er meget bedre er vaseline, det kan bruges til dig selv og er super godt som læderfedt.

      Jeg har skrevet et indlæg om vaseline her: Vaseline til læber og sko

      På tur, har jeg læderfedte i en lille lynlås plastikpose, så vender jeg bare vrangen ud på posen og bruger den som børste/handske når jeg smør læderfedten på.

      Er mine støvler lidt våde, smør jeg dem ofte med læderfedt og sætter dem ud i vinden, så vandet hjælper med at trække læderfedten ind.

      Håber det er lidt hjælp
      Erik

  7. Niels Moestrup 19. december 2014 at 10:53 #

    Kommentar til Rene Nielsen.
    Som erfaren Camino-, Hærvej, Alpe- og Himalayvandre, så oplever jeg ikke noget “overkill” ved at have tunge støvler. Jeg bruger selv Lowa Baffin, som vejer 1,9 kg. For mig er det vigtigt, at de sidder perfekt – som også Erik skriver om sin foretrukne støvle – og dét må være prioritet. Fordelen, for mig, ved en så god støvle, som du nævner er, at den støtte anklerne og skal ud på en længere tur, må dét være vigtigere, end du kan spare 1 kg. Du går dig alligevel i form.
    Der er kun relativt få km, som temmelig ujævne, men støvlerne giver bedre vægtfordeling end lette sko og dét alene er en nydelse, selvom du har under 10 kg på ryggen.

    Jeg har dog oplevet personer gå i almindelige kondisko og selv barfodet i tynde sandaler, og som har klaret det perfekt.
    Men igen, min religion er, hellere på den sikre side og er du meget tilfreds med dine støvler, så behold dem endelig på, på Caminoen.

    Mht varmen.
    Hvis du lider af for varme fødder, kan det naturligvis være en udfordring. Især de første 500 km, hvor du har fastlandsklima. Jo tættere du kommer på Santiago, nærmer du dig kystklima og dermed køligere vejr – og måske regn. Afhængig af årstiden. Jeg lider ikke selv af overvarme fødder, men jeg smider sokkerne ved hver pause og får luftet dem og fusserne. Bruger du to par sokker, fx supertynde indersokker og knapt så tynde ydersokker, så tørrer de på 2 -3 minutter ved 20 grader og en god vind, så længe det kun er fugt fra fødderne. Ellers skifter du sokker, når det er påkrævet.

    Gå tur på Caminoen.
    Mvh
    Niels Moestrup

  8. Rene Nielsen 16. november 2014 at 20:18 #

    Hej Erik

    Fed anmeldelse og som altid er de fyldt med netop den info man som bruger savner i andre anmeldelser.
    Har et spørgsmål om du mon tror de er for tunge/varme til en vandretur på Caminoen (800km) til foråret??
    Har tidligere gået med Meindl Borneo i de norske fjelde men tror de er “overkill” på den kommende tur.

    • Erik B. Jørgensen 16. november 2014 at 21:33 #

      Hej Rene
      Tak for de pæne ord.
      Ja det er et svært spørgsmål. Personligt ville jeg godt kunne finde på at gå i dem på sådan en tur. Fordi selv i meget varme land jeg har været i, har jeg gået i tykke sokker og kraftige støvler. Da jeg godt kan lide god støtte.

      Men skal du ned og gå med meget få kg som 5-8 kg og du skal gå den “normale” rute, ville jeg nok prøve forskellige lettere støvler og mærke efter om du fungere i dem, da du kan få noget letter støvler, da det er mange skridt du skal tag og primært på stier.

      Vil meget gerne høre om din kommende tur.

      God aften
      Erik

  9. Ib Skov 13. november 2014 at 00:20 #

    God, informativ og brugbar anmeldelse. Ville ha’ givet 4-5 stjerner, men den røg fejlagtigt afsted med kun én! Beklager.

    • Erik B. Jørgensen 13. november 2014 at 12:38 #

      Hej Ib
      Tusind tak for din kommentar, herligt at høre det kan bruges. Så får jeg nok flere stjerne en anden gang.
      God dag
      Erik

Skriv et svar