Vandrestøvle test og anmeldelse af Lhasa fra Hanwag

Indlæg opdateret 12. dec. 2019

Jeg har fået vandre en del km i “Lhasa” fra Hanwag nu. Jeg har testet den på træningsture, små vandreture af nogle dage og det var støvlen der tog mig ”Alaska på tværs” som jeg krydsede på 72 dage. Hvor de 60 dage var til fods over 900 km, ud over 10-15 km af spor og vej var resten i terræn også noget der var pænt krævende, for ikke at sige sjask vådt.

Hvorfor endte jeg med Lhasa. Det gjorder fordi at Hanwag rådgav mig. Jeg har gået i Hanwag’s modeller Yukon og Tatra Wide igennem længere tid. Yukon til de længere tur og Tatra Wide i det daglige og mindre ture. Begge støvler har jeg været så glad for kvalitet og komforten. Så derfor ville jeg gerne have Hanwag støvler med igen. Da jeg fik anbefaling på Lhasa og de sad super godt på min fod, blev det dem jeg gik til og tog med.

Hanwag er et gamle tysk firma, der står for kvalitet og har mange fede sko og støvler. Det er også en af årsagerne til jeg har forelsket mig i dem. Det er heller ingen hemmelighed at jeg arbejder sammen med dem, fordi jeg synes de er fede.

Data på Lhasa, Hanwag (wide)Vandrestøvle test og anmeldelse af Lhasa fra Hanwag2

Den er lavet i Yak-okselæder fordi det er meget blødt, smidigt, stærkt og kan derfor skæres ekstra tyndt, gør støvlen endnu lettere og med til at gøre støvlen ekstra komfortabel. Den er lavet i læder fra inderst til yderst. Som altid sikre Vibram-sålerne at du får en støvle der har god stødabsorbering. Hanwag har ved at kombinere alt deres viden, lavet en fuldlæder støvle, med en super god sål, som bare sidder når man tager den på først gang og det forsætter den med.

Mine oplevelser

Vandrestøvle test og anmeldelse af Lhasa fra Hanwag1

En ting jeg gjorder med det samme, var at tage den medfølgende lædersål ud og skifte den ud med en endnu mere stødabsorberende såler fra Sidas, RUN+ Customready 3D. Fordi hverken jeg selv eller dem jeg talte med, mente at lædersålen ville holde, til den lange tur og det meget vand.

Lhasa sad super godt fra starten og jeg synes de støttede min ankel og fod super godt. På min trænings tur, oplevede jeg ikke nogle problemer. Jeg går altid i to par sokker, begge forholdsvis tykke uldsokker, da mine fødder fungere bedst på den måde. Se anmeldelse af Aclima sokker jeg gik i her.

Et var træning, noget andet var de mange dage i Alaska. Her blev Lhasa virkelig sat på prøve. De 900 km jeg gik over 60 dage, var i hårdt terræn, men masser af sten og knolde jeg skulle igennem. Det var også MEGET vådt, den vådeste sommer nogensinde i Alaska, herligt ikke? Det gjorder at der var masser af vand mellem tuerne og floder stod højt. Så der var ikke mange dage hvor jeg ikke havde gennemblødt støvler. Det var ikke fordi mine støvler ikke er vandtætte, det er de fint, men endte så mange gang med at vandet løb oven ind. Under hele turen, sad støvlerne perfekt. Fik en enkelt lille vabel, en del sår fordi mosevandet brændte mine fødder, var jeg våd af rent vand, havde jeg ingen problemer.

Det gode ved Yak-okselæder var mine støvler let kunne tørre de dage der var vind eller sol. Så jeg kunne startet, tør næste dag. Jeg passede også godt på dem og pudsede dem ofte.

Jeg kan kun stå herefter og være taknemlig for Lhasa, Hanwag støvlerne. De ser næsten nye ud forsatte, de har holdt så godt, selv om de har været så våde og brugt benhårdt. Hele vejen, har de støtte mine fødder og gjort jeg kunne komme sikkert frem og på tværs af Alaska. Jeg kan klart anbefale Lhasa, jeg har nu haft 2 par igennem årene og har forsat et par.

Husk støvler skal prøves, har du gået i Hanwag kan du roligt købe dem, ellers tag ud og prøve dem. Vi har alle forskellige fødder, så de skal passe godt. Men sikke en kvalitet støvlen har.

Erik

Indlæg opdateret 12. dec. 2019

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 9. marts 2024