En termokop / termokrus er guld vær på ture, i dagligdag. Ja kort sagt over alt.

Jeg har i mange år haft pænt dårlige erfaringer med klik låg, som har været utætte derfor har jeg brugt termokopper med fast låg i mange år, især i Jægerkorpset, fordi hver gang jeg fik lavet en kop the, skete der noget. Så kunne jeg lukke låget og fare af sted. Når der var ro på igen, havde jeg stadig min the.

Men da jeg så “Primus termokop med klik låg, C&H Commuter Mug 0.4 L”. Tænkte jeg den får lige et forsøg til, fordi den så noget mere solid ud, end andre løsninger jeg havde set.

Så den kom med på ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”. Den præsterede super godt og blev et kært eje. Fordi jeg kunne let have the med i kanoen, i teltet, osv. Når jeg ligge skulle lave noget, klik og luk, så kunne jeg arbejde. Samt den har en dejlig drikkestuds.

Når jeg sad og læste, så stod klik lukningen bare åben, fordi varme tabet var så lidt.

En ting jeg lærte var at jeg kunne ikke hælde en hele kop, varm vand i også bare lukke den og tag af sted. Fordi det tryk der kom fra vandet, gjorder at låget puffede af ved det mindste slag. Jeg skulle lige huske at klike låget åben en gang, kort tid efter, så trykket kom af. Så blev låget på.

Koppen rummer 0,4 liter og vejr 350 gram. Den er lavet i rustfristål, med vakuum i mellem de to lag, som gør de kan holde på varmen. Min var sort, man kan også fås i rød og hvid med sort låg.

Men låget holder tæt. En dejlig solid kop.

Mvh

Erik

P.S: Kan købes ved Friluftlageret her.

P.S.S: produktet er stillet til rådighed af Primus, Danmark

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022