Til vores tur ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano” er myg og knot en stor spekulation og håb om det ikke bliver myggeår. Fordi myg og knot kan godt nok ødelægge en god dag.

Derfor vil jeg heller ikke tag nogen chancer, så vi skal have alt muligt med til at beskytte os.

Derfor har jeg fået fat i en myggejakke til Karen i børneudgave. Jeg havde selv en i forvejen. Myggejakke / Bugjacket er genialt, fordi det er en jakke der lukker fuldstændig af for myg, osv. men der er meget udluftning i den, så den kan bæres selv når det er varmt. Et virkeligt lækkert stykke grej.

Selv om vi medbringer dem, medbringer vi også myggenet til hovedet. Som vi kan have i lommen, så vi let og hurtigt kan tag net på, hvis vi kun har brug for det i korter perioder. Samt vi skal have div. mygge creme, olie, osv. med. Regner med at købe ekstra mygge produkter ind, lokalt før start, de har ofte det der virker bedst.

Myggejakker kan købes få steder, især hvis det skal være børnemodeller:

  • Her er den orignale butik i USA, Bugshirt/jacket
  • Der findes også billiger alternativer, rundt omkring i en noget anden kvalitet. Der findes mange varianter der ude hvis man søger. Men Bugshirt laver dem i en super kvalitet, med lommer og mulighed for at lyne nettet op foran hovedet.

 

Nu håber vi bare at det bliver et år hvor vi ikke for brug for dem.

Erik

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 23. januar 2023

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen