I denne historiefortælling, fortæller jeg om træstubben der var en jærv. Under “Alaska på tværs” havde jeg vandret de første 2/3 del af rute. Det var blevet til 900 km over 60 dage.

Derfor var jeg glad over den side del, 650 km, skulle forgå i en stor packraft ned ad den flotte Noatak River. Jeg havde padlet det meste af Noatak River og min ekspedition var ved at være slut. Jeg havde mødt så mange dyr på min rejse, som ulv, grizzlybjørne, sortbjørne, rener og elge.

Men en dag da jeg kom padlede rundt i et stort sving, lå der er enlig træstub på en stenstrand. Jeg morede mig lidt over at det så ud som om træstubben havde øre. Pludselig gik det op for mig at det ikke var en træstub, men en jærv. Jeg skyndte mig at få mit kamera frem mens jeg flød nærmere, men kort efter opdagede ”træstubben” mig, som viste sig at være en jærv mig. Den løb op mod skoven, jeg fik nogle få billeder, men på 100-150 meter afstand.

Jeg var så lykkelig fordi jeg havde aldrig set en jærv. Selv om det var på afstand så var det en kæmpe oplevelse.

Du kan læse om alle min oplevelser i min bog om ekspeditionen: “Alaska på tværs”, du kan se den her!

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022