Nepal, Manaslu Circiut

Manaslu circuit trek, kort eksempel

I aften og 3 uger frem, står den på rejse til Nepal. Her skal min kæreste og jeg vandre Manaslu Circuit trek og have nogle dage i Katmandu.

Det er et gensyn for os begge med Nepal. Jeg vandrede Annapurna rundt tilbage i december 2001. Det var under krigen i landet, så der var undtagelsestilstand og næsten ingen turister. Jeg vandrede Annapurna rundt på 10,5 dag og så omkring 40 turister. Jeg var også en tur ned syd på i junglen, en fantastik oplevelse, men igen så jeg to andre turister.

Jeg havde en god tur, med mange gode oplevelser. Det var lige efter, at jeg kom hjem fra Slædepatruljen Sirius og som træning til, at jeg skulle starte på aspiranten til Jægerkorpset. Var lidt en pudsig tur, men dejlig, da der ikke

Tine var i Nepal og gå den klassiske tur Lukla-Gokyo-Kala Patthar-Everest Basecamp tur i 2009. Det var også en fantastik og meget indtryksfuld tur. Her var heller ikke mange mennesker, da der også havde været noget i landet, så antallet af turister var lavt.

Nu vil vi gerne begge tilbage til de skønne nepalesiske omgivelser. Det var lidt oplagt som en fællestur, før sommerens ekspedition med min datter.

Vi skal vandre rundt om bjerget Manaslu, der er verdens ottende højeste bjerg på 8.163 m. Det er en tur og et område, hvor det er krav om, at man har følgeskab af en guide – og i vores set-up er der også en lokal bærer med. Mere om det, når vi er af sted. Jeg regner med, at han får en let tur, fordi han får ikke noget af mit grej og kun lidt af Tine’’s . Det er ikke meget jeg har med.

Det bliver noget nyt for mig, at skulle være på ”færdig pakke rejse”, med guide og det hele. Ellers var det ikke muligt at se Manaslu Circuit som Lars fra Kipling, har anbefalet os på det kraftigste.

De næste uger vil vi skrive lidt om vores oplevelser, tanker og kulturen, på denne for mig noget anderledes rejse, end jeg er vant til.

Jeg vil sende opdateringer fra mit satellit system, så kan være det giver lidt udfordringer. Jeg sender teksten for sig selv og der kommer lidt billeder, når der er god dækning, dog i lav opløsning.

Et nyt eventyr står for døren.

Erik

Manaslu circuit trek, højdeprofil

Share this post

Comments (3)

 • Mange tak for dit hurtige og detaljerede svar. Vi har samme filosofi ang. støtte og opførsel under fremmede himmelstrøg og har Kipling i tankerne af samme årsag.

  Vh. Jesper

  Jesper Nielsen
 • Hej Jesper
  Tak for din kommentar og jeg er glad for du kunne bruge det.
  Vi gik i 2015 lige før jordskælvet.
  Vi havde valgt at bruge “Kipling Travel”, for at gøre det mere simpelt og så var der styr på alt når vi kom. De har en politik, som er meget god. At de vil støtte de lokale, så uanset man kan bære sin egen ting, så skal der en guide med og en bære per to personer.
  Da jeg bar mit egent og bære kun bare 7-9 kg, af Tine’s, så havde vi ikke brug for det. Fordi man kan også købe en guide der også bær, mener det er 10-15 kg.
  Men selv om jeg godt kan lide at klare mig selv, så synes jeg også der var noget ordentligt I at støtte, som “Kipling Travel” vil have ved dem.
  Derfor var det også dyre for os. At have en guide og en bære med.
  Deres pris, kender jeg ikke men den var med i vores samlet pris. Vi fik af vide man forventede en 70-100$ i drikkepenge til de to efterfølgende.

  Men du kan helt sikkert finde noget der nede, jeg kender ikke priserne. Jeg var personligt glad for det var nogen “Kipling Travel” kunne stå inden for, når jeg skulle være sammen med dem i 2-3 uger.

  Håber det var lidt hjælp.
  Mvh
  Erik

 • Hej Erik

  En god og indholdsrig beskrivelse som efterlader et godt indtryk af jeres tur.
  Hvilket år gik I og kan du indenfor 1000 kr. give et bud på hvad guide og bærer kostede alt i alt ?
  På forhånd tak

  Jesper Nielsen.

  Jesper Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.