Manaslu circuit trek, kort eksempel

I aften og 3 uger frem, står den på rejse til Nepal. Her skal min kæreste og jeg vandre Manaslu Circuit trek og have nogle dage i Katmandu.

Det er et gensyn for os begge med Nepal. Jeg vandrede Annapurna rundt tilbage i december 2001. Det var under krigen i landet, så der var undtagelsestilstand og næsten ingen turister. Jeg vandrede Annapurna rundt på 10,5 dag og så omkring 40 turister. Jeg var også en tur ned syd på i junglen, en fantastik oplevelse, men igen så jeg to andre turister.

Jeg havde en god tur, med mange gode oplevelser. Det var lige efter, at jeg kom hjem fra Slædepatruljen Sirius og som træning til, at jeg skulle starte på aspiranten til Jægerkorpset. Var lidt en pudsig tur, men dejlig, da der ikke

Tine var i Nepal og gå den klassiske tur Lukla-Gokyo-Kala Patthar-Everest Basecamp tur i 2009. Det var også en fantastik og meget indtryksfuld tur. Her var heller ikke mange mennesker, da der også havde været noget i landet, så antallet af turister var lavt.

Nu vil vi gerne begge tilbage til de skønne nepalesiske omgivelser. Det var lidt oplagt som en fællestur, før sommerens ekspedition med min datter.

Vi skal vandre rundt om bjerget Manaslu, der er verdens ottende højeste bjerg på 8.163 m. Det er en tur og et område, hvor det er krav om, at man har følgeskab af en guide – og i vores set-up er der også en lokal bærer med. Mere om det, når vi er af sted. Jeg regner med, at han får en let tur, fordi han får ikke noget af mit grej og kun lidt af Tine’’s . Det er ikke meget jeg har med.

Det bliver noget nyt for mig, at skulle være på ”færdig pakke rejse”, med guide og det hele. Ellers var det ikke muligt at se Manaslu Circuit som Lars fra Kipling, har anbefalet os på det kraftigste.

De næste uger vil vi skrive lidt om vores oplevelser, tanker og kulturen, på denne for mig noget anderledes rejse, end jeg er vant til.

Jeg vil sende opdateringer fra mit satellit system, så kan være det giver lidt udfordringer. Jeg sender teksten for sig selv og der kommer lidt billeder, når der er god dækning, dog i lav opløsning.

Et nyt eventyr står for døren.

Erik

Manaslu circuit trek, højdeprofil

Indlægget er opdateret: 15. september 2019