Telt anmeldelse af Hilleberg telt, Nallo 2 af Erik B. Jørgensen. Billede af teltet.

 

Blogindlægget er opdateret den 30. juli 2020

Jeg har igennem mange år været total fan af Hilleberg teltet, set ud fra kvalitet, holdbarhed og brugervenlighed. Se min anmeldelse af Hilleberg Nammatj 3GT (tunnel telt) her, et telt der har fulgt mig i mange år og senest på Danmark rundt i kajak, vinter. Ellers har det været et Helsport, Svalbard High Camp 6 ( iglo telt) telt på vinterekspeditioner, se anmeldelse her. Samt jeg har et Tentipi Safir 7 light, anmeldelse her!

Telt anmeldelse af Hilleberg telt, Nallo 2. Billede af teltet på fjeldet, ved sø og bjerge med sne i baggrunden. Grønland.For 2 år siden købte jeg et Hilleberg Nallo 2, 2 personer telt (tunnel telt).
Mit telt har fulgt mig på vandreture, kajakture og andre ture hvor jeg har haft brug for et let telt.
Jeg bruger det til vandreture om sommeren, familie kan stadig være der, så spare jeg næsten to kg, i forhold til mit Nammatj 3 GT, når det skal slæbes. Jeg har også brugt det om vinteren, osv. hvis jeg har været mig selv. Dog ikke på længere ekspeditioner, da behovet har været et større telt endnu.

 

 

 

Data Nallo 2:
Vægt                                  2,2 kg
Højde indertelt                 100 cm
Areal indertelt                   2,8 m2
Areal apsis                        1,3m2
Stænger                            2 stk.

Kvalitet:
Kvaliteten er som altid i top. Men ripstop telt dug, gode lynlås. Godt med fæstninger til pløkke og mange barduner.

Opsætning:
Som mange tunnel teltet er det hurtigt og nemt at slå op, de to stænger er forskellige længe, men farve markeret så det er nemt at se hvor, de skal i. Samt det er logisk.
Det kræver faktisk 5 pløkker for at stå, eneste ulempe, der skal 3 bag til og 2 for til, for at det står godt. Samt der skal gerne 2 barduner ud til hver side. Så det er ikke et telt der kan stå alene. Jeg har ikke haft svært ved at bruge sten, træer, pløkke osv. for at få det til at stå.

Indgang:
Indgangen, er for til i teltet, det kræver teltet er godt spændt ud. Man kan både åbne lynlåsene fra oven og nede fra. Det giver mest mening for mig at åbne det oppe fra, så kan man træde ned og ind i apsissen, da den ikke er så stor.
Man kan også åbne indgangen helt, eller rulle den ud til hver siden, så teltet er helt åbent, om sommeren eller som et shelters ved et bålsted.

Ventilation:
Telt anmeldelse af Hilleberg telt, Nallo 2. Nærbilleder af teltet og detaljer til udluftning.Fortil er der en ventilation, samt bag i teltet kan man lyn op, ude fra og rulle bagkanten af telt op, så der kommer luft ind. Her savner jeg dog en lynlås inde i inderteltet, så jeg kunne åben op til bagende og ordne det inde fra.
Indgangen kan nemt lynes lidt ned oppe fra og skabe meget ventilation. Selv med brænder kørende i apsis.

 

 

 

 

 

 

Overordnet:
Telt anmeldelse af Hilleberg telt, Nallo 2. Billlede af apsis indvendtDer er utroligt meget plads i indertelt, efter som det er et 2 personers telt. Har brugt det med 2 voksne og et barn, stadig med god plads.
Indertelt er lidt lavere end andre model, med en højde på 100 cm, så man skal side ved indgangen.
Da telt ikke er større har jeg brugt brænderne i apsissen, men varmen bliver i det lille telt alligevel.
Det er et telt der har vundet mit hjerte, nu mangler det bare at komme i symaskine og få syet en lynlås bag i inderteltet, så jeg kan lufte ud bag til. Samtjeg vil have tørrenet i, det elsker jeg.
Det er helt klart et telt, som jeg vil overveje på min næste ture, hvis jeg får laget tørrenet og andre løsninger til at få grej væk.
Kåret som det bedste køb, af flere anerkendte blade / magasiner.

Det telt jeg bruger mest i dag, i forhold til vægt, størrelse og til samme brug som det her er: Oppland 2 LW (alene) eller Oppland 3 LW (2 personer), anmeldelse her: Telt anmeldelse, Nordisk Oppland 3 LW

Du kan læse mere om hvilke tanker jeg gør mig når jeg vælger telt her: Valg af telt [Fif og råd].

Erik

Blogindlægget er opdateret den 30. juli 2020

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 13. februar 2024