Telt anmeldelse Gimle Light 2+, Helsport


Mine erfaringer med Gimle Light 2+ fra Helsport, Norge. Stammer fra mine tur Skandinavien rundt i kajak, over 175 dage og 6443,2 km. Telt har været slået op her hjemme før, samt 137 gange på turen. Hårdt brug over et halvt år.

Data:

 • 2+ telt
 • 3,6 kg
 • 155 cm højt udvendigt
 • 145 cm højt indvendigt
 • 3 stænger, selvstående.

Her kan du se en video om teltet og lidt råd og tanker, da jeg modtog det før turen.

Et super godt telt, mange gode detaljer, og en god kvalitet, især lynlåse, indertelt ophæng, mv.
Jeg blev helt afhængig af det høje telt, virkelig rat at det er 145 cm indvendigt, når jeg var så mange timer i det og når jeg sad blev jeg ikke ramt af teltdugen, osv.
Men jeg havde et helt uholdbart problem med knækkede samleled i stængerne 27 stk. knækkede der i alt.

Selve teltdugen og inderteltet er lavet i en god kvalitet i ripstop stof, men et hav af små detaljer som vis på videoen. Som gør at jeg ikke oplevede fugt i teltet og det var tørt og godt i storm og regn.
Dog havde mit første indertelt en syg fejl, så der stod et stykke hård stof / webing lodret op, så det savede hul i oversejlet, i de første storme. Så fik til sendt et nyt oversejl på turen. En dum fejl, hvis jeg havde været langt væk, men regner med det var en enkelt sygfejl.

Indetelt og ydertelt, hænger sammen og det er let at sætte op.Dog skal man lige lære hvordan de 3 stænger lettest kommer i og man rejser det alene. Er helt klare nemmeste at rejse to personer. Først sætter jeg de to korte stænger i uden at rejse dem, stængerne er bare ført igennem kanalerne, så føre jeg den lange stang ind og rejser den helt. Så skal jeg hurtigt om og rejse de to korte stænger. På den måde kom der mindst presse på stængerne og mindst vind ind under teltet. I meget vind, satte jeg den ene ende fast med pløkker eller sten, så vinden ikke kom ind over.

Det var ofte mens jeg rejste teltet at samleledene knækkede.Stængerne er normale telt stænger i en god kvalitet. Undervejs på turen knark der 3 stænger, hvilket er ok, med de belastninger der var. Men at der sprang 27 samleled var helt uakseptabelt. Sket ofte under opsætning, eller når teltet havde stået opslået en eller to dage. Knæk sagde det pludselig.

I periode måtte jeg tabe stængerne sammen med pløkke og tabe. To gange fik jeg nye stænger, første gang til en tykkere model, men de knækkede også.  Til slut fik jeg de nye stænger, de var bedre men havde forsat nogle stykker der gik i stykker.
Helsport var flinke til at sende nye, men jeg om jeg spurgte efter en forklaring, svarede de aldrig. Så jeg kan ikke svare om det er en dårlig produktion eller et generelt problem. Før jeg fik nye stænger anden gang, kontaktet den Danske importør mig og var meget hjælpsom, men det gav stadig ikke noget svar fra Helsport selv.

Anbefaling

Som sagt er teltet super fedt, men indtil der er en forklaring på de mange knækkede samleled, kan jeg ikke anbefale det til langtur og brug i ødeegne, fordi man er helt færdig hvis man ikke har en del samleled med.
Jeg har ikke hørt om andre der opleve de her problemer, men jeg mener ikke jeg har gjort noget ved det her telt jeg ikke har gjort ved andre mærker. Samt det er ikke et billigt telt.
Så hvis man vil på korte ture op til en uge, kan man godt havde en del samleled med og kan klare sig. Et super telt til to på kajaktur, m.v.

Erik

Relateret indlæg

5 Comments on “Telt anmeldelse Gimle Light 2+, Helsport”

 1. Hei Erik
  Jeg vet ikke hvem du har hatt kontakt med i Helsport, men det er synd jeg ikke har fått beskjed om dine stangproblemer.

  Vi er veldig lei for at Helsport teltet ditt har gitt deg så mye problemer og da spesielt med tanke på stengene.

  Vi har dessverre opplevd en rekke reklamasjoner på stenger i det siste, og vi har nettopp fått bekreftet fra vår stangleverandør (Yunan, Korea) at de har hatt problemer med temperaturen i deres produksjonsprosess. Alle våre reklamasjonssaker har blitt sporet tilbake til en produksjonsserie, og det skal ikke være et generelt problem (de har levert stenger til oss i lengre tid, og teltene våre har som kjent vært utprøvd i noen av verdens mest hardføre områder).

  Som et resultat at dette, vil Helsport endre stangleverandør fra Yunan til DAC i Pro og X-Trem teltene, fra 2013 sesongen.

  Om du har flere spørsmål eller kommentarer er det bare å sende en mail direkte til meg.

  Best regards

  Torkel Sørhus
  Product designer | Tent

 2. Hej Lars
  Ked af at høre du også blev ramt, man bliver helt nervøs, under turen, for hvornår de knækker igen.
  Jeg skal heller ikke have det med mere.
  Dog har jeg brugt Helsport, Svalbard 6 telt, over indlandsisen mange gange, det holder super godt.
  Mvh
  Erik

 3. Jeg brukte Gimle Light 2+ på en 1,5 måned tur langs norskekysten i sommer. Stengene brakk ca. 15 ganger selv om teltet ikke var utsatt for spesielt stor belastning. Fikk nye, kraftige stenger. De brakk også. I tillegg lakk teltet mye. Mitt fjerde telt fra Helsport – aldri mer.

 4. Super dejligt telt, kan kun give dig ret i at de stænger er nok det som kan gå under en “ommer” Vores telt er syet i et andet materiale/stof i stang tunnelerne end dit og det gør at stængerne er noget svære at få igennem. Samt at de så lige har den svaghed med ikke at kunne holde teltet oppe i længere tid… har dog kun bukket 2 stænger og knækket nogle stykker. Lidt mærkeligt, har et 22 år gammelt kuppeltelt, som har fået tæsk, aldrig knækket stænger på det. De andre telte vi har fra Helsport er der ikke noget med. Prøv at kigge lidt på:
  http://www.exped.com/exped/web/exped_homepage_int.nsf
  dette telt er meget lig med gimle teltet.

 5. God anmeldelse. Ærgerligt at stængerne ikke holder, da teltet ser rigtig dejligt ud.
  Tak for et flot og spændende foredrag i går i Idrættens hus.

  /Jesper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *