Mine erfaringer med Gimle Light 2+ fra Helsport, Norge. Stammer fra mine tur Skandinavien rundt i kajak, over 175 dage og 6443,2 km. Telt har været slået op her hjemme før, samt 137 gange på turen. Hårdt brug over et halvt år.

Data:

  • 2+ telt
  • 3,6 kg
  • 155 cm højt udvendigt
  • 145 cm højt indvendigt
  • 3 stænger, selvstående.

Her kan du se en video om teltet og lidt råd og tanker, da jeg modtog det før turen.

Et super godt telt, mange gode detaljer, og en god kvalitet, især lynlåse, indertelt ophæng, mv.
Jeg blev helt afhængig af det høje telt, virkelig rat at det er 145 cm indvendigt, når jeg var så mange timer i det og når jeg sad blev jeg ikke ramt af teltdugen, osv.
Men jeg havde et helt uholdbart problem med knækkede samleled i stængerne 27 stk. knækkede der i alt.

Selve teltdugen og inderteltet er lavet i en god kvalitet i ripstop stof, men et hav af små detaljer som vis på videoen. Som gør at jeg ikke oplevede fugt i teltet og det var tørt og godt i storm og regn.
Dog havde mit første indertelt en syg fejl, så der stod et stykke hård stof / webing lodret op, så det savede hul i oversejlet, i de første storme. Så fik til sendt et nyt oversejl på turen. En dum fejl, hvis jeg havde været langt væk, men regner med det var en enkelt sygfejl.

Indetelt og ydertelt, hænger sammen og det er let at sætte op.Dog skal man lige lære hvordan de 3 stænger lettest kommer i og man rejser det alene. Er helt klare nemmeste at rejse to personer. Først sætter jeg de to korte stænger i uden at rejse dem, stængerne er bare ført igennem kanalerne, så føre jeg den lange stang ind og rejser den helt. Så skal jeg hurtigt om og rejse de to korte stænger. På den måde kom der mindst presse på stængerne og mindst vind ind under teltet. I meget vind, satte jeg den ene ende fast med pløkker eller sten, så vinden ikke kom ind over.

Det var ofte mens jeg rejste teltet at samleledene knækkede.Stængerne er normale telt stænger i en god kvalitet. Undervejs på turen knark der 3 stænger, hvilket er ok, med de belastninger der var. Men at der sprang 27 samleled var helt uakseptabelt. Sket ofte under opsætning, eller når teltet havde stået opslået en eller to dage. Knæk sagde det pludselig.

I periode måtte jeg tabe stængerne sammen med pløkke og tabe. To gange fik jeg nye stænger, første gang til en tykkere model, men de knækkede også.  Til slut fik jeg de nye stænger, de var bedre men havde forsat nogle stykker der gik i stykker.
Helsport var flinke til at sende nye, men jeg om jeg spurgte efter en forklaring, svarede de aldrig. Så jeg kan ikke svare om det er en dårlig produktion eller et generelt problem. Før jeg fik nye stænger anden gang, kontaktet den Danske importør mig og var meget hjælpsom, men det gav stadig ikke noget svar fra Helsport selv.

Anbefaling

Som sagt er teltet super fedt, men indtil der er en forklaring på de mange knækkede samleled, kan jeg ikke anbefale det til langtur og brug i ødeegne, fordi man er helt færdig hvis man ikke har en del samleled med.
Jeg har ikke hørt om andre der opleve de her problemer, men jeg mener ikke jeg har gjort noget ved det her telt jeg ikke har gjort ved andre mærker. Samt det er ikke et billigt telt.
Så hvis man vil på korte ture op til en uge, kan man godt havde en del samleled med og kan klare sig. Et super telt til to på kajaktur, m.v.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!