Hermed en opsummering med de detaljer, fra turen, som jeg synes fortjener et par ord.

Rogen Naturreservat
Jeg var støt på Rogen Naturreservat, når jeg søgt på øde områder i Sverige. De beskrivelser jeg fandt, beskrev området som noget af det mest uberørte og vilde natur i Sverige med et rigt dyreliv. Det er forholdsvis nemt at køre der op og der ud. Husk det koster at køre helt derud 40 skr og 15 skr / døgn for parkering.
Jeg var meget overrasket over hvor mange mennesker der var i området, her sidst på sommeren, så man skal ikke forvente, at være der for sig selv.
Dyreliv er der en del af, rener, fugle og fisk. Men området sælger sig selv med der er Moskusokser, der er en lille folk, som nogen gange kommer om vinter. Der er bævere, så ikke se nyt eller gammelt mærke fra bæver nogen steder, så det er vist mange år siden. Der skulle også være brunbjørne, med mødte igen, der nogen siden havde hørt om de havde set nogen. Så hvis man er heldig, meget heldig er de dyr her.
Rener er der til gengæld mange af. Samt div. fugle.
Jeg må sige det er et område der er ryddet utroligt flot op, så ingen affald smidt, på de markerede lejerpladser, hvor man må tænde bål, var der også affalds stativer, samt økse og sav, flere steder var der også brænde.
Et hyggeligt lille område, med mulighed for at forsætte ind i Norge.

Kajak / Kano
Vi valgt at tage kajakker med, nu når jeg har dem, i stedet for at lege en kano. Kajak har den fordel at de ofte kan roes hurtigere og er mere stabile. Men i det her område men så mange små søer og overbæringer, ville en kano, have været at fortrække, her tænker jeg på en Ally folde kano, som ikke vejer meget. Jeg skulle gå to gange hver gang. I en kano kan man pakke alt i en rygsæk, pakket vandtæt, så var det nemt og hurtigt at bære over mellem søerne. En anden mulighed var en plastik kajak, man ikke har alt for kær, så kunne man trække kajakken fra sø til sø, da stenen er meget runde. De to vi så i kajak, kan helt klart ro meget hurtigere, hvis de skal langt.
Ellers var jeg glad for Klepper folde kajakkerne, de klarede det godt, de er meget stabile, når man nu både har barn og hund med. Men er selvfølgelig det langsommer.
Det er forsat en kajak, jeg vil bruge på ekspeditioner, i f.eks. Nordøstgrønland, når man skal flyves ind.

Tentipi Safir 7 light, lavu / telt
Et fedt telt / lavu, som passede godt til vores behov, da der er meget plads og mulighed for at gå rundt, have bål. Det er dog svære at varme op.

Fiskeri
Fisk, fangede jeg to (fjeld ørred), sat den en ud, og miste en stor, jeg så en masse fiske yngle. Husk Fiskekort skal købes inden du køre ud i området, her i 2010 var det 200 skr. for 7 dage og 110 skr. for 3 dage mere.
Jeg havde en lille teleskop fiske stang med. Jeg fiskede kun med spinner og blink, jeg mistede desværre 4 spinner, til træstammer i vandet. Men det jeg fange på var hvide og gule spinder. Det er ikke fordi jeg fisker meget normalt, men synes det er fedt på tur, samt det smager himmelsk derude.

Barn på tur
Det gik også rigtig godt med Karen, det har selvfølgelig begrænset os i hvor langt vi kunne ro og gå. Samt jeg fik æren af at bære alt fra sø til sø. Vi havde et hav af bleer og affald fra hende med rundt. Men hensyn til tøj, osv. gik det, dog med lidt problemer under vejs. Men det er ikke lige mit ansvars område, se meget mere om erfaringer her om på www.barningenhindring.dk
Lidt om pakkelister til karen her tror nok mere følger.

Det var lige hvad jeg havde af små ting, der følger flere små anmeldelser af ny produkter jeg tester, men mere om dem, efterhånden som jeg synes de er testet godt nok

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022