Jeg har i en del år brugt Tentipi Safir light, 7 personer tipi telt/laavu, til alverdens brug. Jeg valgt det i den lette udgave, i stof som andre normale teltet. Det gør at det ikke er så tykt og hvis vi har haft bål i det, så skal der passe lidt mere på.
For at få mere glæde af det, fik jeg fat i ”Gulv Tentipi Comfort” et let gulv der kan klikkes fast i bunden, så fugt og vand ikke trænger op.
Tentipi Safir light
Tentipi Safir Light er et stort telt, fyldt med ekstra detaljer. Men vægten er rimlige, fordi det er i det lette stof. Men det vejr forsat 6,2 kg (uden bund)
Telt består af:
- En indgang, med god kraftig lynlås og myggenet.
- Bardun fæstner i to højder hele vejen rundt.
- 3 ventilations hulle, med lynlås, nederst i telt kanten
- Justerings mulighed i bunden, til at stramme teltet op
- Røg og ventilations hul i toppen af teltet, med indendørs betjenings snor.
- En stor stang
- Pløkker, mange
- Måle snor, til at måle ud hvor pløkkene skal placeres for at sætte det op.
Gulv Tentipi, Floor Pro 7
Gulvet der er monteret hedder ”Floor Pro 7”, det vejer 1,8 kg, så samlet vægt bliver 8 kg. Det har lynlåse, så det let kan åbnes, så indgang er gulv fri, for at få en indgang, bålsted, osv. Ser de forskellige “Floor” her.
Anmeldelse af samlet sæt
Jeg har haft stor gave af Tentipi teltet. Det er ikke et telt til ture, hvor vægt er vigtigt, det er meget tungt i forhold til hvor mange der kan sove i det.
De oplyser at det har et gulv areal på 10,5 m2, at der kan sove 8 på sommer tur og 6 godt. Men så er det godt nok også fuldt.
Opsætning
Tentipi kræver en del pløkker for at sætte op, samt et godt areal, så det sætter lidt krav til området. Men selv på en 14 dags kajak tur i Rogen Naturreservat, kunne vi finde plads til det.
Man starter med at sætte en pløk i midten, sammen med et stykke stof hvor der er angivet retningerne til hvor de forskellige pløkker sættes. Så har man en snor der sidder på pløkken, man kan trække ud i den retning stoffet angiver og sætte grundpløkkerne rundt i en cirkel. Så lægges Tentipi ud i midten og trækkes ud og sættes fast i de placerede grundpløkker.
Herfra skal den en store solidt stang placeres, så teltet åbnes og stangen rejses, super let. Så lukkes teltet igen.
Herfra kan teltet spændes op, ved hjælpe af webing snor ned til grundpløkkerne så det står pænt.
Ofte vil jeg gerne have flere pløkker rundt i bunden, som så placeres herefter. Der er også mulighed for at trække barduner ud fra to forskellige højde på teltet, så det står super godt.
Det tager lidt tid at få placeret alle pløkkerne. Der skal mange til i bunder. Der skal 3 pløkker ved hver af de 3 bund ventilationer. Samt rundt ved alle bardunerne, de to barduner i hver højde går til samme pløk. Så har man også et telt der står fast.
Selve gulvet i telt, lad jeg sidde fast, det ligger altid fint når jeg åbner teltet.
Brug af Tentipi
Når telt står, har man et stort telt og boltre sige i, dog går der meget plads væk på grund af de meget skrå sidder.
Lidt om den overordnet bruge:
- Indgangen, har en god kraftig lynlås og kan åbnes godt til siden. Indvendig er et myggenet der kan lynes, hvis der er brug det. Lynlåse kan let drille det sidste stykke ned, hvis pløkkerne ikke er sat helt rigtigt. Har ofte bandet lidt over det. Savner en dobbelt lynlås, så jeg kunne åbne op fra og ned, så jeg bare kun træde ud af teltet når alt udstyr er inde.
- Nederst ventilationer, er lukket med lynlås og kan let åbnes. Der er myggenet i. For at få luft igennem kræver det at de 3 barduner udvendig, ved hver er sat op. Samt de sidder meget lavet i telt. Men en fed detalje, til at lufte ud og skabe træk.
- Øverst ventilation / røgkanal. Som en rigtig indianer tipi, kan man åbne toppen så røgen kan komme ud hvis man har bål eller ønsker frisk luft. Man kan åbne i 4 sider alt efter hvor vinden kommer. Safir har også en lille topventilation man kan åbne med myggenet i. Alt dette kan betjenes indvendig i bunden af teltet, i den her model. Igen super smart, når man sidder og vende vinden, så er det let at justere.
- Gulvet, gør at fugten ikke trænger op fra jorden. Ved hjælpe af lynlåse, kan man let åbne det og tag det til side, ved indgang, for at kunne gå ind, eller lave bål. Jeg har altid lavet sådan man kan gå ind og sætte skoen før man træder ind. Jeg synes dog ikke det går nok ud i sidderene, der kommer nogle huller, så man let kommer til at skubbe ting ud, eller der kom skidt ind. Ville have ønsket det gik ud til sidderene og lidt op, så det bedre beskyttet, men det er en lille ting.
- Kvalitet, alt er lavet super gennemtænkt og i god kvalitet, f.eks. ved alle barduner er der en elastik snor, man kan sætte bardunen ind under og stramme til. Så de ikke filetere sammen.
Bål i teltet
Da Tentipi Safir light, er noget mere brændbart end bomuld teltene, så skal man tænke sig lidt om. Men jeg har haft bål inde i teltet flere gange, udluftning er super og det er mægtigt hyggeligt. Men det er bedst når det er et lille kontrolleret varmt bål, så er der mindre røg.
Ekstra udstyr
Det er helt vildt hvad man kan få til de her telt, indertelt vejrer godt nok 3 kg, oven, skorsten, tørrestativ, brænder, holder, bunde plade til standen, til vinter brug, mv. Så er man til komfort og kg ikke er et problem, så er der mange muligheder.
Mit brug
- Jeg har brugt telt på ferie med familien, for Karen skulle have ekstra plads, samt vi havde gode forhold vis det var dårligt vejr. Det var i Rogen Naturreservat da Karen var 2 år, læs om hele turen her.
- Det er brugt på flere weekend ture, for at igen at have plads og mulighed for alle kan være inde hvis det er dårligt vejr. Dog er teltet ikke så varmt og tørt som et teltet med indertelt.
- Jeg har brugt det meget på kurser, samlinger og andet, som et fælles telt, hvor vi kan samles til hygge og undervisning. Her er det genialt.
Overordnet
Jeg har været super glad for teltet, til den slags brug jeg har beskrevet. Men ikke som et primær telt, da jeg synes det tager forlag tid at slå op, bruger mange pløkker, er lidt køligt på grund af højden. Men er man til bål, hygge og plads, er det det perfekte telt. Det er også et godt alternativt telt at have til lidt mere hygge.
Håber du finder et godt telt. Du kan læse meget mere om hvad jeg lægger vægt på når jeg vælger telt her: Valg af telt [Fif og råd].
Erik
Relateret indlæg
- Alle telt anmeldelser
- Valg af telt [Fif og råd]
- Lejer / telt liv, fra Danmark rundt i kajak -vinter
- Tørre net i teltet
- Brænder i telt
Indlægget er opdateret: 30. oktober 2024
Læg en kommentar