Jeg får rigtig mange spørgsmål om hvilke støvler jeg bruger. Det er der ikke et klart svar på, da det kommer meget an på hvad jeg skal.

Ud fra min inddeling:

 • Let: Dagligdagsting, rejser, dagsture, hytte til hytte ture.
 • Mellem: Vandring, dag-/ topture i svært terræn, gå bestigning, weekendture med mad og overnatningsgrej, hytte til hytte ture.
 • Kraftig: Længere ture med tung rygsæk, vandring i hårdt terræn, udenfor stier.

Jeg har lette støvler til dagligdags brug og mindre ture, og tungere støvler med meget støtte hvis jeg skal på længere ture og fjeldet. Det kommer rigtig meget an på en række ting som:

 • Terrænet
  • Hvor stejlt
  • Hvor vådt
  • På sti eller uden for sti
 • Oppakning
  • Tung rygsæk
  • Lille let rygsæk.

Så er vi alle meget forskellige, jeg fortrækker støvler generelt, nok i baggrund i mit opdrag i militæret. Jeg går ofte også med en tungere oppakning end de fleste, fordi jeg rejser med min datter, eller laver ture, hvor jeg har ekstra kamerating med. Jeg har også oplevet at jeg har en bedre fysik end mange, da jeg har den baggrund jeg har.

Alle de ting skal du huske at havde med når du selv gør dine overvejelser.

Du kan læse de min helt overordnet betragtninger til valg af vandrestøvler her: Sådan vælger du vandrestøvler, [Fif og råd].

Herunder er en liste af de støvler jeg bruger for tiden og har brugt, ind for min inddeling, let, mellem, kraftig.

 


Lette støvler, jeg bruger

Haglöfs, model  ”Skuta Mid Proff Eco” er jeg så glade for at, jeg har to par. Et par til ”pænt”/dagligdags brug (på nær om sommeren). Samt det er også blevet min støvler til bikepacking, så jeg har et par gode støvler til at gå og cykle i.
Her er mit indlæg om støvlerne: Anmeldelse støvle, Haglöfs Skuta Mid Proff Eco

 


Mellem støvler, jeg bruger

Jeg bruger ikke ret mange mellem støvler, da jeg godt kan lide de lidt kraftigere støvler. Nogle af de kraftige støvler er også tæt på at være mellem støvler, så det kommer mere an på hvad man vil. Den mellem støvle jeg bruger er en 5.11 model ”XPRT 3.0”, den er let og meget blød, så den er god til et bredt udpluk af ting, har også gået en længere fjeldtur i dem.
Indlæg om dem her: Anmeldelse af støvle til vandre- og kampstøvle, XPRT 3.0 fra 5.11

Ofte vil jeg ende i de mere kraftige støvler, selv på en mindre tur, stammer nok fra min tid i militæret.

 


Kraftige støvler, jeg bruger

Jeg har haft og har mange gode støvler. Men jeg er desværre blev ramt lidt at fodrodsknogle problemer, samt min lilletæer har fået mange tæske igennem årene. Så jeg prøver en ny støvle, men ekstra meget brede i forfoden, samt jeg har speciallavet såler i, der er lavet til min fod. Måske min krop er lidt gammel. Så jeg er gået væk fra ren læderstøvler, da denne her sad bedst på min fod. Så nu er jeg lige begyndt at bruge en Scarpa Cyclone S GTX®, Friluftslageret (grå) Den er ikke test nok endnu til en anmeldelse.

De kraftige støvler jeg bruger og har brugt indtil nu på længere ture og fjeldture er: Meindl, model ”Engadin”. Jeg har gået i mange af Meindl’s støvler, anmeldelse her: Meindl, Engadin MFS®, vandrestøvle anmeldelse

Jeg har forsat mine Hanwag, model ”Lhasa”, som jeg også sætter stor pris på, men de synger på sidste vers.
Mit indlæg om dem er her: Vandrestøvle test/anmeldelse: Lhasa fra Hanwag

Jeg har gået i en række støvler igennem årene, som jeg også kan anbefale, men de er slidt op:

Den eneste grund til jeg ikke går i nogle af dem, er jeg gerne vil prøve noget forskelligt.

 


Jagt støvler, jeg bruger

Når jeg går på jagt har jeg brugt en Meindl, model ”Performance”, da den har et meget højt skaft og har samme gode egenskaber som de andre Meindl støvler jeg har gået i. Det er bare rart at havde en høj støvle, når det er ekstra vådt nogle gange.

Ellers kan man let bruge en kraftige støvle, evt. suppleret med gaiters.

 


Husk også at jeg ikke har testet alle vandrestøvler. Jeg har kun prøvet et lille antal støvler i forhold til hvad der findes. Så du skal selv ud og mærke og gøre dine erfaringer. Håber mine erfaringer kan hjælpe dig lidt på vej.

Du kan se alle mine støvle anmeldelser her: Anmeldelser af støvler

Håber du selv har eller finder dine perfekt støvler.

Erik

 

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 2. april 2023